Potjekak in 2011

alt

Het jaar is weer voorbij. 2011 zit er weer op. Het jaar begon met een lach en een triest moment. Australië en Thailand kampte met een overvloed aan water, evenals Amerika met zijn tornado’s, Japan en IJsland met een vulkaanuitbarsting (nee, niet vuurwerk) en een desastreuze en allesvernietigende Tsunami en Aardbeving, hoewel we onze lach bijna niet konden onderdrukken met brand. Gelukkig werden we zo hier en daar afgeleid door een Rus, Spanjaard of Amerikaan met echte of neppe airbags, maar die moest het ook maar hebben van de looks en niet van haar liefde voor kinderen of achtbanen. Net als de collega Tennissers. Verstaan doe je ze niet… Vechten en zuipen (nee, niet Bavaria)kunnen ze daarentegen wel. Gelukkig ligt dat land ver van ons bed, en maak ik me liever druk om ons kleine koude kikkerlandje (of onze zuiderburen). >> Want Nederland is toch wel het land met de (beste) muzieksmaak en cabaret. Ik geef toe, er komt ook goeie, grappige en leuke muziek uit het buitenland, zij het niet spastisch gejengel op een drumstel, simpele muziek met 4 akkoorden, of Duitse Happy Hardcore, maar Nederland spant wel de kroon met de beste DJ’s in de Trance en hardstyle scene en een van de beste zanger(e)s(sen) ter wereld. En dan heb ik het niet over Ben Saunders, de winnaar van The Voice, maar gewoon over muziek door de jaren heen. Van Retro Happy Hardcore muziek en gabber (Hakkuh!), tot 90s muziek. Niet normaal meer. De clips liegen er ook niet om. De Engelsen kunnen er trouwens ook wat van, evenals de wannabe Spanjaarden. Coldplay wist namelijk ook weer een nieuwe en erg goede cd uit te brengen.

Hoewel 2010 het jaar van de voetbalmislukkingen en missers was (nee, niet Amerikaans voetbal of vrouwenvoetbal, haha), komt 2011 een stuk beter uit de verf. Zo startte Eemdijk 8 zijn eerste wedstrijden van het jaar met een overwinning. Een goed begin van het nieuwe jaar. Later dat jaar zou Eemdijk 7 zelfs de titel pakken, waarvoor complimenten, maar toch werd het halverwege het seizoen nog erg spannend, toen Eemdijk 8 in de top 3 meespeelde voor het kampioenschap. Door weer en wind werd er gestreden op de velden. Een prachtig voetbaljaar voor vele clubs en spelers, waarin vele mooie en fenomenale goals gescoord werden, maar ook veel overtredingen begaan werden. Pijnlijke momenten, waar bijna geen ballen aan te pas kwamen. Ook voor de Spakenburg fans waren er pijnlijke momenten tijdens de halfjaarlijkse derby. Helaas niet voor alle teams van de blauwen.

Maar de kroon op het werk kwam toch wel in april. Eemdijk 8 (later Eemdijk 7) pakte zijn allereerste kampioenschap. WB heeft hier een prachtige kampioensfilm van gemaakt. Ook de foto’s, verslagen en Windows Apps liegen er niet om! Wat dacht je van die beker die de heren wonnen op het Eemdijk Seniorentoernooi, door nipt te verliezen met penalty’s? Maar verliezen met penalty’s is gelukkig geen vernedering, aangezien WB als keeper zijnde een penalty stopte. Toen de competitie over was en Eemdijk 8 promoveerde en dus Eemdijk 7 werd, werd V.V. Eemdijk verblijd met een nieuw team. Eemdijk 9. Een beginnend team, die het aandurfde om tegen het kampioensteam van Eemdijk 8 te voetballen. Dat getuigt van lef… Eemdijk 7 was om door een ringetje te halen. Ook tegen de nieuwe Eemdijk 8 deinsden we niet terug.

Over ringetje gesproken. Ken je die comeback nog van Kongo in de UFC vechtringen? Oehf… Niet voor mietjes, aangezien deze sport incasseren geblazen is. Bijna net zo ongelooflijk als de crash van Johnny Hoogerland in de Tour de France.

Ook Potjekak’s zaalvoetbalteam FC RidíCULO toont elk jaar weer lef. Zo zijn verliespartijen altijd ingecalculeerd, en maalt het team niet om een speler meer of minder. Het team zit altijd vol verrassingen.

Het zusterteam Covebo deed het dit jaar iets beter. Het team met de andere helft van Eemdijk 7 haalde de volgende ronde.

Niet alleen de eerste overwinningen van Eemdijk 7 waren prachtige dagen. Ook enkele geboortes behoorden toe aan de mooiste momenten uit een mensenleven. Julian Zijl en Justin Bos zijn een prachtig voorbeeld van de wonderen der natuur. Baby’s, zo onschuldig, grappig en (af en toe) lief, maar zo vroeg al zo muzikaal en wijs… Of alcoholist

Potjekak breidde zijn gebied uit. Niet alleen op Twitter en de snelweg zijn we te bewonderen, maar sinds februari is Potjekak ook te bewonderen op Facebook. Potjekak is en blijft vernieuwend en koos voor een verfrissend nieuwe look op een nieuwe en snellere server. Waar Potjekak terrein wint op het Wereld Wijde Web, zo heeft het wereldbekende FTD netwerk zijn deuren gesloten. WAT?! Waar moeten we nu onze films, muziek en programma’s vandaan halen?

Op gebied van Films hebben we dit jaar ook weer veel gezien. Van grote winnaars bij de Oscars, The King’s Speech, tot projecten die alleen voor de extra centen het licht hebben gezien, waar je een kater van krijgt. Films als Super 8 , Mission:Impossible 4 en Harry Potter tot aan de maffe streken van Jackass (tegenwoordig ook verkrijgbaar in Scandinavië) en enkele comedy’s als Horrible Bosses, The Muppets, . Je kunt het zo gek niet bedenken. Ook stond de Nederlandse film weer in de spotlight voor een tijdje en kijken we alweer naar de beste films voor 2012. Uiteraard niet alleen producties uit Hollywood.

Zo toen de lente aanbrak, en de spelcomputers, tablets en ‘handhelds’ met wereldse en mieterse games (online of via muziek) weer terug de kast in ging, vierde Potjekak zijn vierde verjaardag. Een groot feest, met fantastische artiesten werd gehouden. Tegelijkertijd werd ’s werelds nummer 1 terrorist, Osama Bin Laden, gevonden en uitgeschakeld

Leven en dood, vreugde en verdriet, liggen af en toe dicht bij elkaar. Zo namen we afscheid van Jackass ster Ryan Dunn, Nederlandse komiek John Kraaijkamp, zangeres Amy Winehouse (veel te jong), Apple gigant Steve Jobs en werd het even stil in de zomer op Potjekak. Een gek wist om zich heen te schieten in Noorwegen en Engeland werd geteisterd door rellen.

Na de zomer, die niet echt een zomer was, was het weer tijd voor een uitje voor Eemdijk 7. Katerwaardig, om het maar zacht uit te drukken. Pfff, een dagje rust was daarna wel nodig, hoewel dat af en toe moeilijk gaat met een blèrend kind. Vooral als je de foto’s weer terugkijkt. Net een stel apen op dierendag. Niet echt goed voor de levers en nieren. Gelukkig bleven de overwinningen wel komen in dit nieuwe seizoen en doen we het in 2012 gewoon nog een stukje beter. Zowel op voetbal als Tennisgebied.

Het jaar 2011 is op zijn einde. Het weer wordt slechter, grauwer en kouder. De tijd van vuurwerk en andere feestjes is gekomen. Tijd voor alcohol, mooie vrouwen (zij het niet de Playboy, dan wel op de jaarbeurzen), vuurwerk en oliebollen. De kerstboom is ondertussen al bijna het huis uit, en de Kerstman is weer terug naar de Noordpool aangezien de gezellige kerstperiode achter ons is. Sinterklaas is ook al terug naar Spanje, dus we kunnen 2012 met een schone en rustige lei beginnen. Maar voordat het zover is, moet je dit jaar nog wel even het jaarlijks terugkerende filmpje van WB en MJ bekijken. Deze keer in de trant van kerst. Een korte maar krachtige shortfilm, waar de kerst centraal staat (het mag nog, aangezien het nog niet Drie Koningen is).

Wij van Potjekak sluiten het jaar af met de video jaarmixen en jaaroverzichten van 2011, en wensen iedereen een fantastisch uiteinde, en veel geluk en voorspoed in 2012. Dat het maar een gezond, gezellig en succesvol jaar mag worden! 

Fijne jaarwisseling!!!

Geef een reactie