Pooltjekak regels en uitleg

Inschrijven

Als je mee wil spelen met de Potjekak EK 2024 voetbalpool, is dat zo geregeld. Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 en kan betaald worden via een Tikkie. Het geld moet vóór de start van de eerste wedstrijd zijn betaald. Is het geld niet binnen, kun je niet meespelen. Mocht je twijfelen of de pool-admin je Tikkie wel heeft gezien, of als het Tikkie is verlopen, stuur dan een mail met je gebruikersnaam naar ek2024@potjekak.nl. Hij gooit de pool dan voor je open!

Bij de inschrijving hoef je alleen een inlognaam en wachtwoord op te geven waaronder je mee wil spelen, en een geldig e-mailadres. Via dit adres stellen we je op de hoogte van een eventuele prijs, dus zorg er dus voor dat het een geldig mailadres is. De rest hoeven we niet te weten.

Wachtwoord kwijt? Je kunt deze altijd opvragen via de login aan de rechterkant. Je persoonlijke gegevens worden na afloop van het toernooi vernietigd en worden op geen enkele wijze voor andere doeleinden dan voor deze pool gebruikt en worden ook niet ter beschikking gesteld aan derden

De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 1 minuut voor de start van de wedstrijd. De tijd op de server is bindend, dus wees op tijd en sjoemelen met de tijd op je laptop heeft geen zin.

De wedstrijden van de volgende rondes zijn nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. En ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 1 minuut voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken.

De bonusvragen

Tijdens het toernooi zijn extra punten te verdienen via de bonusvragen. Dit zijn open vragen die je vóór de start van het WK moet invullen.

De Puntentelling

Bij de bepaling van de puntentelling wordt gekeken naar de uitslag na afloop van de wedstrijd; na negentig minuten dus. Niet na een verlenging of na strafschoppen!

Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspeld dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag.

Omschrijving Punten
Juiste toto-uitslag 5
Juiste uitslag 11
Bonusvraag per vraag anders

Voor de Bonusvragen geldt de volgende puntentelling:

Vraag Punten
Minuut van de eerste goal dit toernooi Max. 15 punten, -1 per verschil
Totaal aantal goals van Oranje dit EK Max. 5 punten, -1 per verschil
Totaal aantal goals dit EK Max. 20 punten, -1 per verschil
Wie wordt topscorer van het toernooi? 10 punten
Totaal aantal gele kaarten dit EK Max. 20 punten, -1 per verschil
Welke landen gaan door naar de Finale? 8 punten per goed voorspeld land
Welk land wordt Europees kampioen? 20 punten
Welk land wordt eerste in Poule A t/m F? 5 punten per poule

De Joker

Elke speler heeft tijdens het toernooi de beschikking over 1 joker. Met deze joker kan je het aantal te behalen punten voor een zelfgekozen wedstrijd vermenigvuldigen met 2. Je kan de joker inzetten voor elke wedstrijd die je wil, zolang je voor deze wedstrijd nog de mogelijkheid hebt om de score bij te werken. Een geactiveerde joker kan niet meer worden verplaatst of opnieuw worden ingezet. Een joker kan niet bij een bonusvraag worden ingezet.

Gelijke stand?

Wanneer meerdere spelers een gelijk aantal punten hebben, dan bepalen onderstaande zaken de volgorde in de stand (belangrijkste bovenaan):

  1. Aantal keren juiste uitslag;
  2. Aantal keren juiste toto uitslag;
  3. Aantal bonusvragen juist beantwoord.

Is de stand dan nog steeds gelijk en eindigen deze spelers bij de winnaars voor de pot, dan wordt de pot verdeeld.

Prijs

Waar doen we het allemaal voor? De eerste, tweede en derde plek winnen een deel van de pot. Hoe meer deelnemers, des te groter de pot.

Rang Prijzengeld
Eerste plek 60% van de pot
Tweede plek 30% van de pot
Derde plek 10% van de pot