Voorbeschouwing IJsselmeervogels 6 – Eemdijk 6 (05-10-2013)

Net na de training, tijdens het opruimen van de spullen, hoorde ik in het donker “We moeten weer tegen de koploper”. Het is een grappig feitje dat we voor de derde keer achter elkaar tegen de koploper mogen. Een gedeelde nummer 1 plek weliswaar. VOP 3 en VVZA 3 concurreren met onze aanstaande tegenstander; IJsselmeervogels 6. >>

Deze wedstrijd wordt wat mij betreft wel een unicum. Waar wij vorige wedstrijd stil stonden bij het feit dat we onze eerste punt ooit van een katerig Roda wonnen, zo zullen wij zaterdag op bezoek gaan bij de kant van de Westmaat waar eigenlijk de roots van ons team bevindt. In die rode sporthal ondervond Japio zijn eerste irritaties richting mij (bORt, red.). Japio, die na zijn wereldreis in de VS weer zijn stoute voetbalschoenen had aangetrokken, hervond als gastspeler met een partijtje in de zaal weer zijn dribbel talenten. En daar was na een tijdje de eerste encounter. Ik, uit Bolivia gevlogen, met genoeg rode bloedcellen in mijn lichaam, had de conditie om altijd de dribbelkoning voor de voet te lopen, met nauwelijks een idee te hebben wie ik was. Met Eef, Booka, H.W.D., Floepie, Japio, WB en ik (en nog wat anderen) was uiteindelijk de bal gaan rollen. Daar begon de geschiedenis van partijtje zaalvoetbal naar BFV toernooi naar veldvoetbal waar we nu zijn. Jaja… Daar kunnen we zaterdag even bij stil staan.

Wat IJsselmeervogels 6 betreft… Hebben we 1 keer eerder meegemaakt met senioren toernooi. Wel gewonnen maar met moeite… schijnt.

Wedstrijd begint om 15:00. Aanvang is om 14:00. Opstelling komt op de whatsapp. Neem je kunstgrasvoetbalschoenen mee in geval dat. Wie nemen de pasjes en ballen mee? Wie nemen de pakkies mee? Tot dan!

Geef een reactie