Odysseus ’91 5 – Eemdijk 7 (1-8)

alt

Iets later dan gepland dit verslag, maar beter laat dan niet. Zaterdag was de return tegen Odysseus. Waar Eemdijk 7 thuis won met een riante overwinning, 6-1, zo mocht Eemdijk 7 in alle vroegte aantreden op het veld van Odysseus ’91 5 in Utrecht. Vroeg! Het was vroeg! Nog vóór de klok 8:00 uur sloeg zat ik op mijn fietsje richting V.V. Eemdijk. Als er even een beetje meegerekend wordt, merk je dat we nog vóór de F-jes het veld mogen betreden. De zon was net op, de haan lag nog op de kip en Eemdijk 7 stond alweer in korte broek en t-shirt op de groene velden. >>

 

In alle vroegte mochten we aantreden tegen het jonge Odysseus. Ook voor deze heren was het vroeg, aangezien ze waarschijnlijk net uit de kroeg kwamen rollen… net als Eemdijk 7 spelers Wortel en Mup.

 

De eerste tien minuten ging het redelijk gelijk op. Er kon aan beide kanten geen pot gebroken worden. Er werd zoals altijd veel gepraat en dat kwam de kwaliteit niet ten goede. Tot ongeveer een kwartier gespeeld was. Hip trapte de bal hard naar voren en schreeuwde naar Bullet (die nog voor de verdediger stond) dat hij naar de bal toe moest komen, maar dit gebeurde niet. De verdediger kon de bal zo onderscheppen… maar deed dit niet. Hij trapte over de bal heen en zo kon Bullet vrij oplopen naar de keeper. In een één op één actie kwam Bullet als sterkste uit de bus en zette zo de 0-1 op het scorebord. Zeer netjes afgemaakt, gezien de prestaties van de keeper de week ervoor.

 

Helaas was de gelijkmaker binnen handbereik. De bal kwam na een actie van Odysseus stil te liggen in het keeper gebied van Eemdijk 7. Hip wilde de bal uitspelen, maar verloor de bal. Hij kon voorkomen dat een aanvaller de bal onderschepte. Minitank en rondjesrenner bORt kon de bal weg trappen. Waarschijnlijk kwam het door de enorme vroegte, maar bORt raakte de bal helemaal verkeerd en trapte deze pardoes achter surrogaat Dirk, keeper Martijn. 1-1.

 

Hip en Wortel lachte WB na de wedstrijd uit, toen hij zei dat Odyssues knakte na de 1-2. Zij waren er heilig van overtuigd dat bORt deze 1-2 maakte, maar het recht zegeviert!

 

Eemdijk 7’s minitank baalde. Gelukkig toonde zijn maatje bij de tegenstander medelijden en kon hij het niet aanzien dat bORt er zo sip bij liep. Eemdijk 7’s topspits “Longshanks” Vullis wist namelijk via deze beste man de bal van richting te veranderen, waardoor de keeper per ongeluk mis greep. Zo scoorde Vullis de 1-3…

 

Maar voordat het medelijden omgetoverd werd tot een doelpunt voor de groenen, mocht Japio zijn entree maken in de wedstrijd. Hij scoorde de tweede goal van de groenen na netjes terugleggen van Vullis. Japio schoot de bal langs de keeper en bORt was opgelucht dat Eemdijk 7 weer op voorsprong kwam. 1-2.

 

De tegenstander was gebroken en kwam niet meer aan scoren toe. Odysseus mocht blij zijn dat het deze eerste helft (wederom) bij drie doelpunten bleef voor Eemdijk 7, aangezien er een zee van kansen gewoonweg niet verzilverd werd. Onder anderen een kans van WB, die over de bal maait na een prachtige pass van Wortel.

 

De rust brak aan. Eemdijk 7 kon meer, maar liet dat deze eerste helft nog niet zo blijken in de doelpunten. De tweede helft was er eentje met meer uitgespeelde kansen en meer goals.

 

Het fluitsignaal had nog niet geklonken, of de eerste aanval werd ingezet. Dit was er eentje uit het boekje. Snel, behendig en natuurlijk een verzilvering. Bullet trapte via de middenlijn naar Vullis, die de bal aannam en om zich heen keek. WB kwam via de linkerkant opgelopen en schreeuwde zijn longen uit zijn lijf. Dit wierp zijn vruchten af, en Vullis gaf de bal prachtig mee in de loop. WB stormde op de keeper af, met een verdediger hijgend in zijn nek. De keeper kwam enkele meters uit zijn doel, WB schoot met binnenkant links, maar was niet zuiver… en ook niet hard. De keeper dook op de bal. Maar de beste jongen had zijn klavertjevier van vorige week thuis laten liggen en zag de bal via een vervelende stuit onder zich door glippen. Deze stuiterde zacht richting het doel, maar te hard om tegengehouden te worden. WB wist met zijn schot de 1-4 op het scorebord te tekenen. Niet bepaald een magistraal doelpunt, maar wel een goed opgezette actie.

 

Wat WB kon, kon Vullis natuurlijk ook. Want na een snel genomen vrije bal van Hip kon Vullis op de keeper af lopen. WB stond wederom helemaal vrij aan de linkerkant om de bal in ontvangst te nemen, maar Vullis ging op eigen kracht. Hij schoot de bal tegen de keeper, maar ook hier zat de keeper er niet goed bij. De bal stuiterde via de keeper omhoog en ging zo met een paar lullige stuitjes over de doellijn. Vullis maakte de 1-5. Mup schreeuwde nog van de zijkant “Scoren we ook nog een mooie goal?”.

 

De 1-6, 1-7 en 1-8 wist niemand mij in goede volgorde te vertellen (zelfs niet een van de goalmakers), dus bij deze in WB’s volgorde. En laat die nou net elke week afwijken van de rest…

 

De 1-6 werd gescoord door Mup. Hij zou even laten zien hoe het wel kon en verraste de keeper. Deze keer stond Japio niet in de weg om je “thunder” te stelen.

 

De 1-7 begon bij Maarten. Maarten, die vandaag zijn tweede wedstrijd speelde in het groene tenue (en terecht ook dat hij eindelijk speelt), kwam erin voor WB (die in een één op één kans met de keeper niet voor de tweede keer tot scoren wist te komen, na een prachtige pass van Japio). Maarten is iemand die weet wat hij kan en wat hij niet kan, en houdt zich daaraan. Zo mocht hij aan de linkerkant ingooien. Mup was via de linkerkant opgelopen en dat zag Maarten goed. Maarten gooide de bal langs de lijn in de loop. Mup was daardoor de verdediger kwijt en kon oplopen tot de achterlijn. Hij gaf de bal voor op Wortel en Wortel scoorde.

 

De 1-8 was van Bullet, die zelf dacht dat hij de 1-5 scoorde, hoewel Vullis deze ook opeist. Goed samenhangend verhaal dus. Bullet beschrijft zijn doelpunt als volgt:

 

“Hoe de aanval tot stand kwam weet ik niet zo goed meer, maar uiteindelijk kwam de bal bij Wortel. Hip riep dat ik me maar ‘s moest bemoeien met de aanval door naar voren te rennen. Uiteindelijk had Wortel de intentie om zelf te scoren (anders komt hij niet aan de 15, volgens Wortel), maar nadat ik zo’n beetje in zijn oor schreeuwde om de bal, kreeg ik deze netjes van Wortel en hoefde alleen maar een hoek te kiezen.”

 

Zo simpel kan scoren soms zijn. Bullet, die in de vier jaar hiervoor één goal wist te scoren, en wel een penalty, scoort vandaag twee maal tegen de jonge jongens van Odysseus. Waar de keeper vorige week sublieme reddingen had, was de beste jongen vandaag een schim van wat hij geweest is. Hij haalde nog wel een bal van de lijn van Japio, die via een snoekduik de bal kopte in de hoek. Ook wist hij een harde bal van Maarten te stoppen, hoewel hij zachte balletjes (van WB en Vullis) laat gaan… Onberekenbaar is de vijfde klasse. Ondanks dat Mup en Wortel enkele uurtjes hadden geslapen en zij een zogenoemde kegel bij zich droegen, wisten beide heren wel tot scoren te komen.

 

Dit werd natuurlijk mede mogelijk gemaakt door de gaten in de verdediging van Odysseus, en de prachtige passes van achter af, onder leiding van Hip. Hip zat in het begin van de eerste helft weer op zijn praatstoel. Hierdoor was er zo nu en dan een negatieve stemming in de achterhoede, maar dit werd dubbel en dwars goed gemaakt in de tijd erna. Hij speelde weer op zijn oude niveau, en zette samen met Mouse, H.W.D. en Eef naast zich, en Booka aan zijn zijde, de muur van verdedigers, waardoor Odysseus geen schijn van kans maakte deze tweede helft.

 

Op naar de volgende tegenstander uit deze competitie. VSC. Hier zullen de riante cijfers uitblijven, maar hoop is een geestelijk kalmeringsmiddel. Knallen zaterdag!!!

 

Geef een reactie