Potjekak in 2010

Potjekak in 2010

Het jaar is weer voorbij. Op moment van typen bevind ik mijzelf in Sankt Margarethen te Oostenrijk, waar ik een dagje skiën achter de rug heb en nu even lekker aan het relaxen ben. Uiteraard met een laptop (Potjekak verslaafd hè!). Buiten meters sneeuw, zowel in Oostenrijk als in ons koude kikkerlandje, net als aan het begin van 2010, en binnen een lekker warm bakkie chocolademelk. Als ik terugkijk naar afgelopen jaar is er weer genoeg te beleven geweest. Zowel op sport en filmgebied, als op muziek gebied en alle overige gebieden. Dit is Potjekak in 2010, de aanvang van het 4e jaar! >>

Het jaar 2010, ook wel het jaar van de tijger, was een enerverend en een knallend  jaar. Dat jaar opende Eemdijk 8’s verdediger H.W.D. het jaar met de geboorte van  kleine Tim, hoewel een week later de hel losbarstte aan de andere kant van de wereld. Op 12 januari werd de wereld opgeschrikt door een grote aardbeving in Haiti. Miljoenen Euro’s zijn opgehaald ten behoeve van hulp voor dit arme land. Er is zelfs een lied gemaakt voor Haiti. En dan hebben we het niet eens over die allesvernietigende aardbeving en Tsunami in Chili eind februari. Een jaar van rampen, zeg maar. Ook een olie(v)lek wist de kust van Amerika te teisteren.

Op 14 januari was daar weer een vrolijk nieuwtje, dat Eemdijk 8’s allrounder Floepie ging trouwen. Uiteraard was dit weer een waar festijn. Met heel Eemdijk 8 knallen op de beats van de dj. Jawel, ook buiten de (oefen)wedstrijden om wisten de heren het gezellig te maken. Af en toe net zo asociaal als de New Kids en zo hard als kung fu master Tony Jaa, of misschien zelfs harder a la Alistair Overheem. Maar we bleven wel altijd sportief.

Ook op TV, in de bioscoop en op het internet was 2010 een bewogen jaar. ’s Werelds bekendste televisieserie LOST begon na 5 seizoenen aan het laatste seizoen, waar veel ophef over was en zelfs geparodieerd werd door The Muppets. Het einde was spannend, echter bleven er veel vragen onbeantwoord. Ook bij de alternatieve eindes en na die 12 minuten extra’s. HBO, samen met Steven Spielberg en Tom Hanks, maakten wederom een kunststukje met 10 overweldigende afleveringen van The Pacific. Ook South Park was dit jaar aan zijn 14e seizoen begonnen. Frank Darabont, de man achter o.a. The Shawshank Redemption kwam op de proppen met de zesdelige zombieserie The Walking Dead.

Een grote hit in de lage landen waren de Hagenezen van Oh Oh Cherso. Elke week wisten deze jongeren zichzelf weer te bezuipen op Kreta. De Infographics vertelden in plaatjes wat er in deze afleveringen gebeurden met Sterretje of Jokertje. Ook wisten deze Hagenezen een single uit te brengen. Zelfs naaktfoto’s van Little Princess lekten uit.

De bioscoop trok ook weer vele mensen. De 3D-techniek heeft de wereld veroverd en wordt toegepast op vele films. Ook tijdens de Oscars. Vaak zegt een filmtitel al genoeg om een Oscar in de wacht te slepen, maar wij prefereren liever de eerlijke filmtitels of misschien wel de onbekendere films, die soms zelfs wel echt leuk, bizar, spannend of prachtig verfilmd zijn. Sylvester Stallone was weer terug in The Expendables, Nederland kon niet om Sint heen, en New Kids Turbo is het beste bezocht in de bioscopen en brengt de happy hardcore weer terug naar 2010. Danny Trejo had zijn eerste echte hoofdrol in Machete. J.J. Abrams, de maker van LOST en Cloverfield, weet de wereld in spanning te houden met de trailer van Super 8 en Inception wordt een van de beste films van 2010. Uiteraard bedoel ik niet de versie van South Park, hoewel die ook briljant was.

 

Vele onderwerpen werden op het wereld wijde web aangesneden. Het vertrek van trouwe Potjekak bezoeker MJ naar het oh zo gezellige Valencia, Massages, grote successen van oudere tv series, Citroen etende of lachende baby’s, vette tattoos, wanneer vrouwen af en toe gelijk hebben of orgasmes van vrouwen (ook al is het onder hypnose), etc.

Heineken had wederom prachtige reclames gemaakt, evenals Amstel. En Carlo Boszhardt was op dreef met zijn typetjes.

 

Een prachtige stap van films naar sport is zo gemaakt. Eemdijk 8, een zeer bewogen en gezellig voetbalteam, maakt van alles mee. Zo zijn enige wedstrijden en trainingen op film vastgelegd in The Lost Tapes. Op sportgebied was 2010 een topjaar. Van American Football tot normaal Nederlands voetbal (zelfs Amateurs tegen Profs) en MMA, tot natuurlijk de Olympische Spelen in Vancouver, waar Potjekak ook aan ‘meedeed’ en waar genoeg plezier werd beleefd. Ook de zaken rondom het voetbal waren hilarisch, of aan de andere kant pijnlijk. Dus niet alleen op, of zelfs boven het veld, nee overal. De gezelligheid van de derby der derbies reikte zelfs tot in het buitenland, en IJsselmeervogels wist tweemaal te winnen van de blauwen. Tja, hoe jammer sommige dingen in Vancouver ook waren, toch werd hier ook veel om gelachen. Weet je nog dat probleempje met Sven Kramer? Oehf… Gelukkig deed ie het met het NK schaatsen beter. Ook op tennisgebied was er een record gebroken. De langste match aller tijden. Leuk om te zien.

De winterstop duurde lang voor Eemdijk 8. De eerste wedstrijd van dit jaar werd pas gespeeld in maart. Op 8 maart werden de eerste 3 punten binnengehaald tegen Hees 4. Eemdijk 8 ging goed deze competitie en kreeg een eigen tribute en zelfs een trailer voor het nieuwe seizoen. Helaas werden wat punten niet opgeraapt, maar dat werd vaak gecompenseerd met de altijd grappige en leuke cartoons. Zelfs in kleur! Elke week weer een nieuwe kleurige cartoon. Ook van het team waar de Groene Trein samen mee streed, SVM 5, werd gewonnen. Twee keer. Dit moest uiteraard gevierd worden. Het liefst al in het veld. Later zou dit team helaas kampioen worden en dat was ook de reden waarom De Groene Hulk niet naar de vijfde klasse ging. Dat is een feit!

Gelukkig ging Eemdijk 8 in het nieuwe seizoen wel goed met de nieuwste aanwinsten Booka en Mup, en natuurlijk de nieuwe tenues van de nieuwe sponsoren. Ook de oefenwedstrijden gingen redelijk. Tot op heden staat de Groene Trein nog steeds bovenaan en heeft de nummer twee, De Meern 7, verslagen met maar liefst 6-3!

 

Op voetbalgebied was Potjekak ook in de zaal in de weer. FC RidíCULO had zich ook ingeschreven voor het BFV Toernooi en maakte daar ook een heuse verrassende klapper! Eerst speelde RidíCULO al erg goed tegen de mannen van Coveboys. De Coveboys kwamen net iets verder dan RidíCULO.

Er was in ieder geval genoeg voor de mannen deze 365 dagen. Van prachtige kontjes, tot sleeënde topless dames. Ook strippende dames met harde tepels en lekkere billen waren niet te gek voor ons. De Playboy werd zo hier en daar ook gesierd door bekende Nederlanders, zoals Nicolette Kluijver. Maar niet alleen de Playboy was een ondergrond voor mooie dames. Wat dacht je van het blad waar Larissa Requelme in stond? Wij mannen moeten hier gewoon naar kijken. De kids mogen alleen kijken naar Katy Perry op tv, of op de Xbox, of stiekem op het strand als het echt niet anders kan.

Afgelopen jaar waren er ook weer een aantal goede spellen uitgekomen. Zowel Medal of Honor, als Call of Duty: Black Ops. Ook Potjekak wist, buiten zijn allernieuwste (tijdelijke) Twitterhype, zijn Potjekak Speelhal te updaten naar versie 2.0. Vele uren werden hieraan besteed. Maar de grootste bezoekerstrekker was toch wel tijdens het wereldkampioenschap voetbal, waar Potjekak een heuse WK pool had gemaakt. Weet je nog, Nederland won van de Brazilianen. Brrr, prachtig moment. Evenals de match tegen Uruguay. Helaas was de uitschakeling tegen Spanje een feit. Geen wereldkampioen… of wel? Ach, het gaat om het spelletje, en dat spelletje (WK Pool) was leuk! Maar weten jullie wel waar al die WK landen liggen op de kaart?

 

Potjekak besteedde dit jaar ook veel tijd en ruimte aan muziek. Zowel de nieuwe Mosselman, als elke week een nieuwe set van dj El-Jay. Coldplay en trance dj’s Sidney Samson, Armin van Buuren (ook met orkest en zijn jaarmix) en Above & Beyond waren ook erg in trek. Ook de hardere stijlen kwamen aan bod met Defqon 2010. The Baseballs werden met hun oude nieuwe nummers een sensatie op de radio, evenals de countryband Mumford & Sons. The Muppets schoten ook zo af en toe tussendoor, evenals een remake van Empire State of Mind. Maar soms werden de 90’s nog even aangehaald. De zomerhit van 2010 was toch zeker wel We No Speak Americano. Potjekak was hier vroeg bij en droeg een steentje bij aan de bekendheid van deze leuke plaat.

Elk jaar kent na die prachtige lentedagen en die heuse zomerdagen ook zijn donkere zijden. Zij het niet donker door de ontzettende zwarte rook uit de vulkanen, dan zij het wel een zijde met dood en verderf. Zo wisten vele bekende mensen het leven te laten zoals het is. Suga Lee Hooper,  Ann Vervoort van Milk Inc., Hollywood acteur Dennis Hopper, RTL correspondent Conny Mus, Gloria Stuart (die ouwe bok van Titanic) en Antonie Kamerling. Ook meesterschrijver Harry Mulisch leverde zijn laatste levensjaar in voor de geschiedenisboeken. Meesterkomiek Leslie Nielsen had eveneens zijn laatste film gespeeld. Het meest opvallende was toch nog wel de held van 2010: Thomas van de Groep. Een jongen uit Bunschoten met de meest verschrikkelijke ziekte die men maar kan bedenken: kanker. Amper 11 jaar en zijn leven wordt nu al geteisterd door deze verschrikkelijke ziekte. Op 11 jarige leeftijd wist hij dit pijnlijke aardse leven in te ruilen voor een beter leven bij zijn Schepper. Eind november wist hij zijn afscheidswedstrijd nog te spelen voor 9000 toeschouwers.

 

Buiten deze negatieve dingen om, waren ook de mooiste dingen des levens. De geboorte van een lief kleine baby’tje. In augustus werden huize Eissens en Heinen verblijd met een lief klein spruitje. Quinn Eissens en Tessa Heinen zagen het levenslicht. Eemdijk 8 Flying Scissor Gizmo wist in november wederom een kleine te begroeten in dit nieuwe leven. Elin Bleekhuis.

 

Sinterklaas en de kerst braken tevens aan, wat wederom een prachtig seizoen is voor films, muziek en tv. Vele mensen gaan de wintersport en de echte kou opzoeken en de dieren trekken naar het warme zuiden. In Nederland wordt het alleen maar gekker met het weer. Er heerst een heuse gekte op de snelwegen en in de straten. Maar binnen kan je ook genieten van de jaarlijks terugkerende filmhype van WB en MJ. Dit jaar een goed en spannend verhaal, genaamd “Ons Verhaal”.

Al met al een prachtig, ontroerend, maar vooral enerverend jaar. Topfilms, goede muziek, grappige tv, etc. Op naar een nieuw jaar!

Geef een reactie