PSV – S.V. Spakenburg (3-0)

PSV - S.V. Spakenburg (3-0)

Pffff, dat was mij het avondje wel. Met de bus naar Eindhoven, wedstrijdje kijken, bus weer terug, kroegje pakken en dan pitten. Eigenlijk zou ik meer niet moeten zeggen, aangezien hier eigenlijk alles al mee is gezegd. Maar ach, ik als 'blauwhelm' mag niet klagen met deze uitslag. PSV won gister op eigen terrein van Topklasse amateurclub S.V. Spakenburg met 3-0. De sfeer was in ieder geval goed met bijna 29.000 toeschouwers en ruim 1.500 blauwe supporters! >> Om half 4 's middags duik je de bus in, om vervolgens rond 18:00 uur in Eindhoven aan te komen. Deze avond zou om 18:45 uur de wedstrijd PSV – S.V. Spakenburg aanvangen in het Philipsstadion. Spakenburg, die de laatste twee wedstrijden niet al te sterk speelde, mocht laten zien wat ze waard zijn tegen een club uit het betaalde voetbal. Niet zomaar een club, nee, maar de nummer 2 van de Eredivisie, PSV!

In eerste instantie zou je een dikke afslachting verwachten. Net als Feyenoord enkele weken geleden (kregen 10 tegendoelpunten om de oren). Maar dit viel reuze mee! Helaas niet zo'n spannende wedstrijd als vorig jaar tegen AZ, maar de schade is behoorlijk beperkt gebleven. Elke niet-blauwe, die er niet bij was, zou zeggen dat PSV een "veredeld B-Elftal" heeft opgesteld, maar dan is dit nog steeds een magere einduitslag en prestatie voor zo'n goed-betaalde club.

PSV wist de eerste helft weinig uit te halen. Tenminste, wat scoren betreft. De laatste minuut van deze eerste helft kregen ze pas een bal achter de blauwe doelman Sven Taberima. Taberima speelde een zeer sterke wedstrijd en wist Spakenburg te behoeden voor een totale afgang!

De tweede helft kregen de Eindhovenaren iets meer kansen en wisten er twee te verzilveren.

Spakenburg vocht voor wat het team waard was, maar wist bijna geen kansen te creëren. Maar ach, dit was voor de fans ook wel te verwachten. Ondanks de verrassende wendingen in de wedstrijden tegen AZ vorig jaar, en RBC Roosendaal dit jaar, wisten de blauwen hier niets uit te halen. De sfeer was erg goed, het blauwe vak in het PSV stadion was gezellig en dit soort wedstrijdjes zijn voor een ieder voor herhaling vatbaar! Ook ondanks de 3-0 nederlaag…

Volgend jaar weer, André Paus?

Het filmpje van de sfeerimpressie vanuit het uit-vak is online gezet. Helaas weinig van S.V. Spakenburg gezien, maar de sfeer was wel goed!

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=rYTZp9nv2nw]

Geef een reactie