Potjekak in 2008

Potjekak Jaaroverzicht 2008

Aan alles komt een einde. Zo ook aan het veelbesproken 2008. Een jaar waar toch een en ander in is gebeurd. De leukste dingen die afgelopen jaar zijn gebeurd, zijn natuurlijk ook niet onopgemerkt gebleven door het Potjekak-team. Naast het veelbesproken nieuwe Van Dale woord Swaffelen, was de ontplofte witte marmot (lees: Geert Wilders) ook volop in het nieuws met zijn anti-Koran film Fitna. >>

Eigenlijk begon voor vele mannelijke Potjekakbezoekers het nieuwe jaar wat minder. Pornokoningin Jenna Jameson kondigde aan te stoppen met haar diepgaande films en voor de voetbalfans duurde de winterstop ook veel te lang. Eemdijk 8 zette haar doelpuntenverlies gewoon weer door na de winterstop, en wist de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar met ruime cijfers te verliezen tegen de Posthoorn. Met een 5-2 verlies hadden we beter naar Maradonna kunnen kijken in de wedstrijd tegen Engeland. Hij wist zijn landje wel naar de top te ‘slaan’, waardoor Argentinië wereldkampioen werd. Tja, na 22 jaar betuigt ‘ie (terecht?) zijn spijt tegen de Engelse krant The Sun. Daar kopen we natuurlijk niets voor.


Waar we begin februari ook niets voor kochten, was het schokkende verhaal van Joran van der Sloot wat hij vertelde aan Peter R. de Vries’ undercovermaatje Patrick over de zaak Natalee Holloway. Diezelfde dag was er eveneens een groot tv-spektakel in de VS. Daar wonnen de New York Giants het jaarlijkse American Football spektakel, de Superbowl XLII. Later dat jaar was Joran wederom in het nieuws. Nu omdat hij zou ‘handelen’ in Thaise vrouwtjes.


Na jarenlang onderzoek weten we allemaal waarom vrouwen zo lang douchen, en waarom mannen dit ook echt niet erg vinden. Ook is er onderzocht dat tieten krimpen door koffie.


Valentijnsdag 2008 was voor sommigen ook wel een k’dag, maar voor sommigen toch ook weer niet. In diezelfde koude periode was heel de Grand Central Station bevroren, en wist Christina Aguilera “haar 2 grootste hits” te produceren na de geboorte van haar kindje Max. Max is toch wel een mooiere naam dan Brfxxccxxmnpcccclll mmnprxvclmnckssqlbb11116
, toch?


2008 was niet alleen vreemd of bedroevend, maar we hebben ook echt een een krul in de lul gelachen. Jimmy Kimmel en Sarah Silverman toonden hun liefde voor elkaar. In de sneeuw en in de voetbalbranche was het ook lachen geblazen. Vooral in dat laatste. Eemdijk 8 pakte haar verdiende punten tegen Huizen 10 en SVMM 3.


De best bezochte topics blijven toch wel die van Eemdijk 8 manusje van alles (South African) Mouse, die voor 5 maanden zijn heil zocht in Zuid Afrika, en met zijn weinige verslagen veel bezoekers trok. Nog een individueel persoontje die veel bezoekers heeft getrokken op Potjekak, is kleine Deborah Ingrid, de jonge welp van Eemdijk 8’s laatste man (en eveneens mede-webmaster van Potjekak) Floepie. Eveneens Kai Blokhuis, zoon van Eemdijk 8’s Gizmo en Elin Beekhuis, dochter van Eemdijk 8’s coach Hip, werden het leven geschonken afgelopen jaar

2008 was ook het jaar van de goeie muziek. Armin van Buuren bracht zijn album Imagine uit en later dat jaar A State of Trance 2008. Darin Epsilon bracht wat gratis mixes uit op het net. Clown en uitbuiter Bassie bracht zijn barslechte nummer “hey buurmannetje, bakkie?” uit. Bert en Ernie kwamen met hun Gangstarap. Coldplay bracht eveneens hun nieuwe cd uit, genaamd Viva la Vida or Death and all his Friends. Jan Smit bracht ook zijn nieuwe cd op de markt.

Dit was toch wederom weer het jaar van het voetbal. Zo won in de zaterdag Amateurhoofdklasse Spakenburg op eigen veld in de derby der derbies van IJsselmeervogels met maar liefst 7-1. Zo had die ochtend ook Eemdijk 8 een prachtige dag, door te winnen met 2-1 en een week later een mijlpaal behaald door een 4-0 achterstand tijdens de rust terug te brengen naar een 4-4, tegen DOSC 4. Dit seizoen werd afgesloten met een prachtige 20 minuten durende documentaire over het allereerste seizoen van de Groene Trein.

Het EK stond ook voor de deur en wist verrassende wendingen aan het licht te brengen. Nederland won van Italië, van Frankrijk en Roemenië. De wedstrijd daarna tegen de Russen zullen we snel vergeten. De foto’s herinneren in ieder geval nog aan een mooi EK.

FC RidíCULO had ook een teleurstellende opkomst tijdens het BFV Toernooi in juli. De 2e speelronde was helemaal bagger. Geen woorden aan vuil maken. Hetzelfde geldt voor Speelronde 3. Martin scoorde. Jeeee!


Waar ook veel ophef over is geweest, is Terror Jaap die na 475 dagen de Gouden Kooi won en dat er vanaf 1 juli niet meer gerookt mocht worden in de kroegen. Overigens gebeurt dit nu overal weer en heeft men het maximaal een halfjaar volgehouden. Chapeau! Dit jaar brachten de Olympische Spelen ook weer mooie foto’s met zich mee. En wist “Super Administrator” WB in het huwelijksbootje te stappen. Uiteraard kwam daarvoor ook het beruchte Vrijgezellenfeest, geregeld door zijn beste vrienden!

Ook wist Fortis meer dan een keer het nieuws te halen in deze tijd van de kredietcrisis.

Eveneens een nieuwsfeitje was Barack Obama die de strijd won van McCain om het presidentschap in de Verenigde Staten.

Ook heeft 2008 droevige momenten gekend. Zo was dit het laatste jaar van Bernie Mac en Isaac “Chef” Hayes. Ook de meester van de trailervoice Don LaFontaine stierf dit jaar. Ironisch genoeg aan longproblemen. Superauteur Michael Crichton stierf eveneens op 66 jarige leeftijd.

Dit jaar begon voor Eemdijk 8 ook het tweede seizoen. Met nieuwe aanwinst Japio (gerekruteerd tijdens een SolliciBaselgesprek) wist Eemdijk 8 de eerste bekerronde te overleven. Helaas wist Eemdijk 8 eind dit jaar de volgende bekerronde niet te halen tegen 4e klasser Maarssen 2.

Daarentegen doet Eemdijk 8 het eind van dit jaar goed in de competitie en staat tijdens de winterstop op de vijfde plek. Na de winterstop kan nog van alles gebeuren.
Aangezien we nu aan het eind van 2008 gekomen zijn, kunnen we jullie natuurlijk ook niet Sinterklaas en de kerst onthouden. We hebben natuurlijk genoten van Pakjesavond, eveneens met de Sinterklaasfilm van WB en MJ. Wat is kerstavond zonder Charles Dickens’ A Christmas Carrol, maar dan van Disney? Psies. Een mooie afsluiter van de kerstdagen. Op naar 2009. Dit zal eveneens weer een heel bewogen jaar worden. Een jaar vol nieuwe verhalen, nieuwe leuke filmpjes, leuke nieuwtjes, veel voetbal, misschien wel een kampioenschap. Maar wat we zeker weten, is dat Potjekak door blijft gaan! Alles wat onze aandacht trekt, trekt ook jullie aandacht

Geef een reactie