Spakenburg – IJsselmeervogels 26-04-2008

Image

Aanstaande zaterdag is het weer zover. In Bunschoten/Spakenburg vindt dan De Derby Der Derby's plaats: S.v. Spakenburg tegen V.v. IJsselmeervogels. Deze keer aan de blauwe kant van sportpark De Westmaat. >>

De derby is al tientallen jaren een fenomeen. Elk jaar komen er steeds meer mensen uit alle hoeken van het land om dit heuglijke feit te vieren met de 'rooien' en de 'blauwen'. De vorige derby eindigde in een 1-5 overwinning voor Spakenburg. Dit werd toen gespeeld aan de rode kant van de Westmaat. Een totale afslachting. IJsselmeervogels zal er alles aan doen, om dit een tweede keer te voorkomen. Daarentegen strijden de blauwen nog steeds mee om de titel in de Zaterdaghoofdklasse.

Spakenburg staat gelijk met regiogenoot Sparta Nijkerk, die deze zaterdag GVVV ontvangt. Twee prachtige, spannende en allesbeslissende wedstrijden staan dus op het programma. Maar de mooiste speelt natuurlijk af in het pittoresque Spakenburg. 8.000 toeschouwers worden er verwacht en de wedstrijd begint om 15:00 uur. Zorg dat je op tijd bent!

Dat de beste (of degene met het meeste geluk) moge winnen.

Geef een reactie