Voorbeschouwing Eemdijk 8 – DOSC 4

Image

Nog 3 wedstrijden te gaan. Twee keer DOSC 4 en één keer tegen Zuidvogels 10. Update C van het verouderde besturingssysteem DOS staat zaterdag centraal. Dit uiteraard naast de derby die dezelfde middag plaatsvindt op sportpark De Westmaat in Spakenburg. Het enige wat ik kan zeggen, is dat Eemdijk 8 er ontzettend veel zin heeft! >>

Het is me toch wat? Aan het begin van het seizoen met moeite wat puntjes kunnen pakken, en nu al anderhalve maand ongeslagen!!! Dat kan alleen bij Eemdijk 8. De groen Hulk, de florakleurige kampioen-derdehelft, de razende trein en natuurlijk niet te vergeten het team die het moet hebben van het karakter. De regen die afgelopen avond viel, was genoeg om een zee te laten overlopen. Eemdijk 8 trainde stug door! Dat is een stukje karakter die onmisbaar is in  het team van de groene strijders.

Aanstaande zaterdag staat er een mooi spelletje op de agenda. Eemdijk 8 mag op eigen veld laten zien wat ze waard zijn, tegen een nieuw team. Er waren al meerdere dagen gepland om tegen DOSC 4 te spelen, maar dit is er (wegens weeromstandigheden) nooit van gekomen. De groenen zetten voort wat ze nu al sinds 15 maart zijn. De ongeslagenheid gaat zich in de drijfnatte voetbalschoenen nestelen. Sjakie’s Wondersloffen kunnen hier nog een puntje aan zuigen. Aanstaande zaterdag,  26 april 2008, staan er zo’n 11 Sjakies in het veld. De Sjakies voetballen dan in een groen tenue en laten hun groene hart spreken.

Meer dan 8000 voetballiefhebbers zullen die middag naar een voetbalwedstrijd kijken. In Bunschoten-Spakenburg. RTV Utrecht zendt het live uit. De wedstrijd wordt gezien als het hoogtepunt van ieders amateurcarrière!

Dat is echter pas om 15:00 uur, zo’n 3 kilometer verder dan Sportpark de Vinken, waar Eemdijk 8 aantreedt tegen DOSC 4, maar dat mag zeker de pret niet drukken. Voor die tijd zetten de groenen het dorp op zijn kop!

Jan Wikipedia weet de kleur groen prachtig te omschrijven. Eemdijk 8 is als één zin samen te vatten: “Groen geeft vooral een associatie met fris en vers, en verder met prilheid en natuurlijkheid. Het is ook de kleur van de hoop en de vrede.”

Hoop is wat De Groenen zeker weten geven in deze (voetbal)wereld. Als er meer groen was in het doffe, grijze, grauwe, stoffige en zanderige Afghanistan, zou het er een stuk frisser uit zien. Mensen zouden weer hoop zien in de levende, groenwordende bomen en planten. Vrede zou het middelpunt en het streven naar zijn bij de Taliban. Hoop gaan we zaterdag zeker geven. De mannen uit Den Dolder hebben misschien 15 punten meer dan Eemdijk 8, maar met haar 25 punten weten ze ons niet te overtuigen.

Met maar liefst 7 doelpunten voor in wedstrijden tegen Hees en SVMM is de overtuigingskracht nog steeds niet gezet, aangezien ze van Huizen verloren met 3-1. Huizen 10, nog nooit van verloren! Aan de statistieken is, zoals bij meerdere voorbeschouwingen, geen touw aan vast te knopen.

Eemdijk 8 moet haar spelletje spelen en doorzetten wat ze tegen Huizen en SVMM deden. Spelen voor het plezier, met karakter en het oog op een overwinning! Eemdijk 8 zal als een stabiel en grafische Windows Vista de oude textbased DOS versie overredenen, met al haar kunnen!

 

Go Eemdijk 8!!!

Geef een reactie