Eemdijk 5 – Hees 3 (1-0)

Zaterdag 24 november 2018. De wedstrijd tegen VV Hees 3. Het team waar Eemdijk 5 vorig jaar met 8-2 (verlies) van het veld droop. Het kampioensteam van vorig jaar. Dit beloofde dus een flinke strijd te worden. Met maar drie punten op zak had Eemdijk niets te verliezen.

De wedstrijd ving aan om 12:30 uur. De opstelling begon verrassend. Casper op doel en Marty op rechtsback waren de grootste verrassingen. Uiteindelijk pakte dit prima uit, hoewel dit er in ’t begin helemaal niet op leek. Eemdijk 5 was de eerste tien minuten nog niet helemaal wakker en gaf alle ruimte aan de bezoekers uit Soest. Zo dacht Casper, waar de alcohol nog in het bloed zat, dat hij Maradonna was en hield de bal enkele keren hoog voor de doellijn. De spelers van Hees zagen hun kans schoon en grepen in. Uiteindelijk liep het met een sisser af.
Enkele momenten later ontsnapten de groenen weer uit een penibele situatie. Een steek door de verdediging zorgde ervoor dat de aanvallers van Hees op Casper af konden lopen. Booka zag het met lede ogen aan, hoewel hij van alle kanten werd belaagd dat hij moest ingrijpen. Door het missen van scherpte aan de kant van Hees kregen zij de bal niet over de doellijn en kon Booka in een ‘split second’ de bal vanaf een meter voor de doellijn over de lat schieten. Wederom ontsnapte Eemdijk hier aan een vroege tegengoal.

Eemdijk herpakte zich. Booka vond het welletjes en zag dat hij niet lekker in de wedstrijd zat. Hij gaf het stokje door aan Mup. Eemdijk zag af en toe de heren uit Soest nog wel gevaarlijk voor het doel worden, maar de groenen kregen weer grip op de wedstrijd, Eindelijk kon het team zelf acties opzetten. Japio dacht het klusje wel even te klaren halverwege de wedstrijd, maar schoot de bal torenhoog over met zijn “chocoladebeen”. Voor de rest waren de acties aan de groene zijde op Ă©Ă©n hand te tellen.
Casper wist zijn Maradonna-actie weer goed te maken deze eerste helft, door een voorzet laag over de grond in de voeten van een van de aanvallers te keren, door goed keeperswerk. Zo hield hij zijn team op die befaamde brilstand.

Beide teams bezochten de kleedkamer doelpuntloos. De thee werd geserveerd en na een kwartier stonden beide teams weer op de groene zoden.

Eemdijk begon sterk. De situatie was volledig onder controle en net als halverwege de eerste helft stond ook nu de verdediging als een huis, met Marty die boven zichzelf uitsteeg. En dat is knap als je zo lang bent.

De groenen creĂ«erden kansen en kregen zelfs de overhand deze tweede helft. Dit resulteerde al snel in een vrije bal op de helft van Hees, nadat Japio zijn voordeelregel op slimme wijze weggaf. Hip nam plaats achter de bal en schoot de bal hoog voor in de zestien van Hees. “Hij is goed!” schreeuwde Hip nog over het veld en daar was niets aan gelogen. De bal belandde op het hoofd van Vullis, die boven alles en iedereen uitsprong. Hij kopte de bal prachtig tegendraads in en de keeper kon alleen meer toekijken hoe de bal langs de paal verdween over de doellijn. Tegen alle verwachtingen, maar op basis van de tweede helft zeker niet onverdiend, kwam Eemdijk op voorsprong. 1-0.

De coach van Hees was er helemaal klaar mee en schreeuwde, schold en scandeerde veelal negatieve klanken over het veld. Zowel richting de scheidsrechter na een “momentje” op het middenveld als op zijn eigen spelers. Hij was niet te spreken over de manier hoe zijn team de kansen niet verzilverden.

Tegen het einde van deze wedstrijd schoot de kramp er in bij Hip. MJ nam zijn plek op het middenveld in en WB ging op de linkshalfpositie spelen. In de slotminuten zette WB nog een prima actie op en gaf de bal aan Japio, die nog een verdediger in zijn rug had. WB, nu fungerend als linkshalf, stoomde op en schreeuwde om de bal. Japio gaf de bal prima mee, maar WB kreeg deze niet direct onder controle. Zo verloor hij tijd en kon met verdedigers in zijn rug opstomen op de keeper. Een Ă©Ă©n op Ă©Ă©n actie. Wat er door zijn hoofd ging, weten we niet, maar het schot op doel miste alle richting en alle gevoel van de wereld. Zo kwam Hees vrij met de schrik. De stand bleef 1-0. Eemdijk gooide alles in de strijd voor puntbehoud en won hierdoor goed de duels. Ook de kopduels werden prima ‘ge-owned’ door onder andere PapaSan. De thuisploeg vocht als leeuwen en de wedstrijd was een moment later gespeeld. Eemdijk verdubbelde zijn punten en de dag kon niet meer stuk.