Bekerwedstrijd Eemdijk 4 – TOV 5 (3-2)

Het is niet de eerste keer dat één van de eerste wedstrijden van Eemdijk 4 binnen 45 minuten beslist wordt. Twee jaar geleden werd de eerste wedstrijd na de eerste helft gestaakt, en afgelopen zaterdag kwam de wedstrijd ook al ten einde na een minuut of veertig. Nee, deze keer niet door bedreiging van de scheidsrechter, maar door een heuse blessure. Een behoorlijk blessure, waardoor niemand meer trek had om verder te voetballen.

Deze bekerwedstrijd tegen TOV 5 begon op een zonovergoten sportpark De Vinken in Bunschoten. De allereerste wedstrijd sinds maanden, en Eemdijk 4 had er zin in. Het weer zat mee, heerlijk zonnig, en het gras lag er goed bij. Het grootste gedeelte van Eemdijk 4 had in de zomerperiode gewoon doorgetraind, dus de behoefte voor een echte wedstrijd was groot.

Rond 12:00 uur was veld 2 het slagveld van de eerste bekerwedstrijd van dit nieuwe voetbalseizoen. TOV 5, een team van “om de hoek” (Baarn, red.) was de eerste tegenstander van een drietal bekerwedstrijden. Met een selectie van ongeveer dertien man gingen de groenen van Eemdijk 4 de strijd aan tegen TOV 5. Het was al gelijk duidelijk dat er bij de groenen wat voetbalritme misten. De aannames waren niet best, de passes waren onzorgvuldig en de duels waren te slap. Er werd net als anders veel gezeurd op het veld, maar dit wierp niet bepaald zijn vruchten af. Je zag dat Eemdijk 4 wel wilde, maar gewoon te kort kwam. TOV 5 was gretig de eerste momenten.

Na een minuut of vijf probeerde WB vanaf de linkerkant te passen naar Hip, die enkele meters bij hem vandaan stond. De pass was te onzorgvuldig en veel te zacht, waardoor een van de aanvallers van TOV er met de bal vandoor kon gaan. De beste jongen was niet te stoppen, en zette zo zijn team op voorsprong. Dirk probeerde zijn doelgebied nog klein te maken, door uit te komen, maar de speler van TOV plaatste de bal koelbloedig langs Dirk tussen de palen. WB wist dat deze vroege tegentreffer uit zijn koker kwam, en herpakte zich in de loop van deze eerste helft. De stand was 0-1.

De tweede tegentreffer volgde niet veel later. Booka ging een duel aan en wist hiermee de tegenstander van zich af te houden. Hij kreeg een duw in de rug en de beste jongen ging er met de bal vandoor. Hij gaf de bal breed op zijn medespeler, die de verdediging van Eemdijk achter zich liet. Dirk kwam uit zijn doelgebied, maar ook deze keer plaatste de aanvaller de bal langs Dirk. De bal rolde richting het doel. WB trok nog een sprint, maar kon een doelpunt niet verhoeden. 0-2.

Eemdijk herpakte zich en begon dreigender te worden. Zo was het Marty die vandaag de openingstreffer voor de groene op zijn naam zette. De eerste goal van de groenen in seizoen 2015 / 2016 kwam notabene van de voeten van Marty, die vandaag de rechtshalf positie bekleedde. Hij kreeg de bal ingespeeld vanaf de linkerkant. Marty stond met zijn rug naar het doel. De keeper verwachtte dat de bal doorgespeeld werd naar Bullet, die ook in kwam lopen, maar Marty twijfelde geen moment. Hij tikte de bal a la Martin Hanssen (keeper ADO Den Haag) zogezegd “bewust” in het doel. Eemdijk 4 was toen weer ‘back in the game’. 1-2. Een belangrijke goal, aangezien het vanaf dat moment beter ging met de groenen.

De drinkpauze werd ingelast. AzAri die eerder de plek op rechtsback had overgenomen van Nevers nam nu de plek op de linksback positie over van WB. Mup ruilde de “bank” in voor de rechtsback positie. Eemdijk speelde vanaf dit moment gestructureerder en kwam meer toe aan aanvallen. Zo was het MJ die aan de rechterkant een hoekschop mocht nemen. Bij de eerste paal stond Japio al opgesteld. MJ legde de bal precies op het hoofd van Japio en Japio zette zijn team op gelijke hoogte met de mannen uit Baarn. 2-2.

De groenen roken bloed en zetten een tandje bij. Zo kreeg Eemdijk een vrije bal, rond de middencirkel. Hip nam plaats achter de bal en hervatte snel de wedstrijd. Met een tegeneffect plaatste Hip de bal in de “zestien” van TOV, op het hoofd van Vullis, die de bal richting het doel kopte. De keeper deed niets en de hele verdediging van TOV was in de veronderstelling dat het buitenspel was. Ook de grensrechter, die niet op één lijn stond, stak wat verlaat zijn vlag omhoog. De bal verdween tussen de palen, zonder dat de keeper een vin verroerde. Eemdijk leidde de wedstrijd met 3-2.

Vanaf dat moment kwam er een grote, grijze onweerswolk boven het sportpark. Hip schoot de bal richting de rechter hoekvlag, waar Vullis een sprint naar toe trok, gevolgd door een verdediger van TOV. De speler van TOV deed een sliding richting de bal, maar raakte hiermee de voet van Vullis. Hoe het precies allemaal ging, was niet duidelijk, maar Vullis was de dupe van dit alles. Hij schreeuwde het uit en het werd al snel duidelijk dat er iets niet goed zat. Zijn enkel was uit de kom, waardoor Vullis crepeerde van de pijn. Uiteindelijk bleek dat hij nog eens zijn kuitbeen had gebroken, en zijn enkelbanden gescheurd zijn. De ambulance was snel ter plaatse en Vullis werd op een brancard de ambulance in gehesen, ondersteund door vakantiemaat Japio.

Zowel de spelers van TOV 5 en Eemdijk 4, als de scheidsrechter maakten een eind aan de wedstrijd. De eindstand was 3-2 voor Eemdijk 4, maar dit alles is een overwinning niet waard…

Sterkte, Gerrit alias Vullis, en succes met de revalidatie. Hopen dat je weer snel de oude bent…!

Geef een reactie