Altius 6 – Eemdijk 4 (3-1)

Het was weer lachen geblazen in de kleedkamer tijdens de rust. De ene na de andere grap vloog door de ruimte, zij het niet ten koste van Mouse. Mouse was gefrustreerd en was het zat elke keer als linksback te fungeren. Hij wilde zelfs wel vlaggenā€¦ maar Dirk merkte terecht (en erg grappig) op dat hij dan nog meer linksback stond dan hij nu al stond. AzAri stond de tweede helft zijn plekje op de linkshalf positie af en toen waren er weer allemaal ā€˜happyā€™ gezichten. En dat terwijl Eemdijk na 45 minuten achter stond.

De wedstrijd vond plaats in Hilversum, op het terrein van Altius. Het zesde team was vandaag de tegenstander van Eemdijk 4. In de thuiswedstrijd wist Eemdijk te zegevieren (4-2, red.), maar de laatste weken speelt de groene formatie teleurstellend. Nergens blinkt Eemdijk uit en er wordt zo nu en dan wedstrijdje gewonnen. Teleurstellend. En dat terwijl Eemdijk in de jaren hiervoor prachtige resultaten boekte tegen dit soort teams. Dit jaar wil het allemaal niet zo lukken. Is Eemdijk de zogenoemde ā€˜driveā€™ kwijt? Zijn de tegenstanders beter geworden? Is het spel te slapen? In ieder geval is een van de oorzaken dat er elke week nog maar net genoeg man op de been gebracht kan worden.

Zo ook weer deze week. Elf man in het veld, en een verdwaalde feestganger die de vlag hanteert. Booka, normaal een vaste kracht in de achterhoede, zag lijkbleek en was fysiek niet in staat binnen de lijnen te strijden.

In het begin van de wedstrijd ging het redelijk gelijk op. Beide teams kregen niet al te grote kansen, en het overgrote deel van deze helft werd afgespeeld op het middenveld. WB en Japio was het duo dat vandaag de score moest openen in de voorhoede. Op het middenveld streden bORt (ook nog niet geheel nuchter) en Hip. Er werd redelijk gestreden, maar elke keer leek Eemdijk een stap te laat. Vooral de backs hadden moeite met de redelijk snelle buitenspelers van Altius. Door elke keer een stap te laat te zijn braken de beste jongens door de verdediging, maar verzaakten de openingstreffer te maken. Of Dirk stond goed opgesteld, of de druk van de groene verdedigers werden hen teveel, waardoor een afstandsschot veelal langs de paal over de achterlijn schoot.

De kansen van de groenen waren op Ć©Ć©n hand te tellen, mits je ze Ć¼berhaupt als kans mag rekenen.

Het was Altius die tegen het einde van de eerste helft op voorsprong kwam. Er werd slap uitverdedigd en daar profiteerde Altius van. 1-0. Dit as gelijk de ruststand na minder dan 45 minuten spelen. De scheidsrechter, niet geheel zeker van zijn zaak deze middag, vertrouwde op de personen langs de lijn als het gaat om de tijd.

In de rust kon er zelfs niet eens een bak thee van af, dus stond Eemdijk binnen een klein kwartiertje weer op het veld. Er was weinig verandering in de opstelling. Rikea, ook niet bepaald fit vandaag, werd deze helft vervangen door Booka. Mouse ruilde aan de linkerkant met AzAri, en halverwege ruilde Hip met Mup. Mup schoof door van de laatste-man-positie naar aanvallende middenvelder, en Hip dook de verdediging in.

Eemdijk kwam iets meer los in de voorhoede en leek meer ruimte te krijgen. Mede door het doorzettingsvermogen van menig speler. Helaas ontbrak het zo nu en dan nog eens in scherpte, waardoor Altius nog eens tot tweemaal toe aan scoren toe kwam. EĆ©n van de goals was een volhardende aanvaller die ondanks zijn verwoede doelpogingen bleef aankloppen op keeper Dirkā€™s deur, en zo viel hij plots met de deur in huisā€¦ over de doellijn dus. Ondanks het feit dat Dirk de standbeen van de Altius aanvaller vasthield in een poging de actie te stoppen, drukte de beste jongen met zijn andere voet de bal over de lijn.

Tot aan de laatste twintig minuten was Eemdijk niet heel sterk aan ā€™t voetballen. Met name met het wegwerken van de bal in de zestien van de groenen. De bal werd slap uitverdedigd en er werd zelfs geroepen dat er rustig aangedaan moest worden. Dit resulteerde in een slap schot, welke onderschept werd door Altius. Deze jongen plaatste de bal langs Dirk en zo stond het plots 3-0.

Eemdijk was het kwijt, maar gaf niet op. Eemdijk deed er plotseling een tandje bij. Iets wat we eerder in de wedstrijd gezien hadden. Er werd zowaar geknokt voor elke bal. Duels werden gewonnen en de verdediging van Altius stond onder druk. Het spel van Eemdijk schoof zelfs wat op richting de zestien van Altius. Altius had grote moeite de groene menigte tegen te houden. Wellicht speelde de gedachte van de ruime voorsprong ook al parten, maar Eemdijk gaf zich niet gewonnen.

AzAri ging het duel aan en had de bal. Hij schoot de bal hard naar voren. Te hard voor Mouse die de bal verwachtte, maar Japio zette de sprint in. Japio rende naar de achterlijn en passeerde een van de verdedigers. Zo ā€œenterdeā€ hij het keepergebied van Altius. Mouse, WB en Bulletcatcher waren ondertussen ook al mee gesprint richting het keepergebied van de thuisploeg. Japio gaf de bal breed op Mouse, die plots recht voor het doel stond. Een van de verdedigers blokkeerde de weg richting de doellijn, dus gaf Mouse de bal breed op Bulletcatcher die volledig vrij stond. Bullet aarzelde niet en drukte de bal richting het doel. Deze ging niet geheel overtuigend tussen de palen, maar precies genoeg om het de keeper moeilijk te maken. De beste jongen raakte de bal nog aan en zag de bal ovr de doellijn verdwijnen. 3-1.

Eemdijk drong aan bij Altius en wist dat er nog enkele minuten op de klok waren. Er werd gevochten en gestreden, maar er kwam geen verandering op het scorebord. 3-1 was de eindstand. Ondanks de niet al te sterke eerste zestig minuten, kwam het oude Eemdijk 4 weer even boven in de slotminuten van de tweede helft. Als Eemdijk dit eens iets eerder doet aankomende wedstrijd, zijn de drie punten ongetwijfeld binnenā€¦ Tja, theorie omzetten in de praktijk is moeilijker gezegd dan gedaan, maar zeker het proberen waard.