AS 80 1 – Eemdijk 4 (3-7)

eemdijk4
Almere was de thuishaven van de tegenstander van afgelopen zaterdag en AS 80 1 was de tegenstander. Ondanks het feit dat het een selectieteam is, staan de beste mannen er niet al te best voor. Ergens onderin bungelt het team met een paar puntjes. Eemdijk 4 daarentegen is weer op de ladder geklommen sinds vorige week en kan weer naar boven kijken… Naar de derde plek welteverstaan, aangezien de eerste en tweede plek niet meer haalbaar zijn. Maar die derde plek lonkt, nu wij het seizoen zo slecht begonnen zijn. Vandaag wederom een beproeving, tegen AS 80 1. Gaat Eemdijk 4 de punten binnenharken?

De wedstrijd begon om 14:30 uur. Met Dirk op doel (de eerste helft alleen, maar daarover later meer), en voor hem Hip en Booka. Rechtsback nam H.W.D. weer plaats, en linksback mocht WB de beproeving doorstaan.

Op het middenveld stonden bORt en Wortel wederom de boel weer bij elkaar te harken. De vleugels werden bemand door de familie Smith (links MJ en rechts D.J.).

Het fluitje klonk en het was al gelijk duidelijk dat de tegenstander alles in een “chill” tempo deed deze eerste helft. Er leek geen lust te zijn om achter de bal aan te rennen en het was Eemdijk die het initiatief nam. Zo kreeg Eemdijk in zeer korte tijd al enkele prachtige kansen, maar was de afwerking onzorgvuldig. In plaats van hard op doel te schieten, volgden er curves en lobjes. Het was al wel duidelijk dat Eemdijk de wedstrijd domineerde.

De eerste goal hing in de lucht. Eemdijk 4 kreeg een hoekschop vanaf links. Japio nam plaats achter de bal en plaatste de bal hoog door de lucht bij de tweede paal. De enige persoon die sprong was Vullis. Ook dit werd vanaf het middenveld nog geschreeuwd door een van de aanvallers van AS 80. Vullis sprong dus boven alles en iedereen uit en zette zijn hoofd tegen de bal. De bal ging over de doellijn en zo leidde Eemdijk de wedstrijd met 0-1.

AS 80 probeerde wel om eruit te komen, door de ballen hoog over de verdediging van Eemdijk te schieten, maar de passes misten scherpte. Daardoor kon Eemdijk 4 er met de bal vandoor gaan. Zo kreeg Eemdijk wederom een hoekschop. Vanuit de hoekschop belandde de bal in de zestien van de thuisploeg. De bal kwam in de kluts, maar Eemdijk kreeg deze niet over de doellijn. Zo belandde de bal uiteindelijk bij Wortel, die de bal opwipte naar D.J., die op zijn beurt weer zijn hoofd tegen de bal kon drukken. De bal werd de hoek in gestuurd en zo stond het plots 0-2.

Het leek wel een prijzenregen. Een grabbelton. De bal werd naar voren geschoten en de kans dat er een doelpunt uit voortvloeide, was gewoonweg groot. Zij het niet door de kennis en kunde van onze voorhoede, dan wel door het ietwat teleurstellende spel van de verdediging en de keeper van AS 80.

Eemdijk kreeg een inworp. D.J. gooide de bal naar Japio, die een verdediger in zijn rug had. Japio kaatste de bal terug, waarop D.J. de bal in de voeten van Wortel kon spelen. Wortel kreeg alle tijd en ruimte om de bal aan te nemen en te controleren. Hij schoot de bal richting het doel en zette zijn team op een 3-0 voorsprong.

AS 80 probeerde zo af en toe ook nog een actie te maken, maar dat liep op niets uit. De groene verdediging stond als een huis. Het was alleen nog een kwestie van tijd wanneer Eemdijk weer ging scoren. Hip kreeg de bal ingespeeld van MJ. Hip kreeg zoveel tijd en ruimte dat hij met een potlood, een passer, de stand van de maan en de windkracht de hele situatie had kunnen berekenen. Hij koos een hoek en schoot de bal van afstand richting het doel. De bal had een kleine ‘curve’, maar de keeper vond het welletjes en deed niet eens moeite richting de bal te lopen. De bal stuiterde in de rechterhoek (links voor de keeper), en dat bleek nogal een zwakke hoek te zijn voor de beste man, die alle ballen (zover hij kon) uit de lucht grabbelde met zijn rechterhand. Eemdijk stond plots 0-4 voor.

Alsof vier goals niet genoeg was, bleef de groene trein druk zetten. Zo ook Vullis. Zijn passes waren de eerste helft niet bepaald wonderschoon te noemen, maar daaruit wist hij deze vijfde goal wel te scoren. De bal kwam bij de verdediger terecht. Vullis herstelde zich en ging het duel aan met de verdediger. Hij kreeg de bal op zijn manier (zoals we die kennen van de trainingen op woensdagavond) mee. Hoe hij het ook deed, de bal stuiterde voor zijn voeten, waardoor hij oog in oog kwam met de keeper. Hij zette de keeper op het verkeerde been, speelde om de beste jongen heen en prikte de bal tussen de palen. 0-5.

Keeper Dirk wist zijn medespelers nog even scherp te houden door te hameren op die ‘clean sheet’, maar even was er een momentje dat Eemdijk niet georganiseerd speelde deze eerste helft. WB kreeg de bal aangespeeld van MJ en WB rende richting het doel. Rechts van hem zag hij de groene spitsen, maar Japio schreeuwde dat WB het zelf moest proberen. Dit bleek uiteindelijk een verkeerde keuze. WB liep vast op twee verdedigers en verloor de bal. AS 80 counterde en wist vervolgens over links op te lopen richting het doel. Hip probeerde de verdediger nog te stoppen, maar het enige wat hij kon doen was de actie vertragen. Dit resulteerde in een eretreffer deze eerste helft. 1-5. Iets wat niet had gemogen, maar er was nog geen man overboord.

De rust brak aan. Mouse verving MJ, maar speelde linksback. WB schoof door naar linkshalf… wat uiteindelijk vijf minuten heeft geduurd, maar daarover later meer. Puk was er ondertussen ingekomen voor Japio en zocht zijn heil naast Vullis in de voorhoede. Dit heeft uiteindelijk ook niet lang geduurd.

Marty mocht zijn geluk weer beproeven binnen de lijnen, op het middenveld, dus hij moest zijn vliegtuigspotactiviteiten even opzij leggen.

Het was de nummer tien van AS 80 die zo nu en dan erg gevaarlijk uit de hoek kwam. Hij was snel en kon wel een balletje trappen. Hip gaf Marty opdracht deze persoon geen moment uit het oog te verliezen en hem geen enkele centimeter ruimte te geven. Dit pakte goed uit, want de beste jongen hebben we tot op één enkele actie hierna niet meer gezien. Chapeau, Marty!

De wedstrijd was enkele minuten oud, toen een van de aanvallers (de nummer tien?) door de verdediging van Eemdijk 4 brak. Dirk zag dit gebeuren en kwam uit zijn doel. De beste jongen speelde de bal om Dirk heen, maar Dirk wilde dit niet laten gebeuren en trok de spits omlaag. De spits ging makkelijk omlaag, maar de scheidsrechter kende een vrije bal toe. Aangezien de speler was doorgebroken, mocht Dirk “even” plaats nemen op de bank. WB droop al af naar het keepergebied om de handschoenen te hanteren, maar Mup offerde zich op. Plots bood Hip zich ook aan om te keepen. Ongelooflijk. Plots waren er drie gegadigden om plaats te nemen tussen de palen, hoewel we in het verleden (begin van de competitie) moeten smeken iemand de plek in te laten nemen van een afwezige Dirk. Dit gebeurt nog minder vaak dan het Noorderlicht in Nederland…

Mup trok de handschoenen aan, de vrije bal werd genomen en Mup tikte deze netjes uit de hoek. Dirk had een doelpunt verijdeld met zijn “actie”, maar vanaf dat moment was het aanpoten voor Eemdijk 4. Mouse trok naar binnen, WB zakte weer naar de linksback positie, Puk zakte terug, en Marty kreeg de taak de gevaarlijkste man van AS 80 voor zijn rekening te nemen.

AS 80 kwam al heel snel terug in de wedstrijd en wist door veel druk zetten de bal langs Mup te schieten in de lange hoek. 2-5.

Doordat de thuisploeg druk ging zetten op de verdediging van Eemdijk, kreeg Eemdijk veel ruimte ne was het net seizoen één. De bal naar voren knallen en wachten tot een van de spitsen scoort. En dat werkte. Mup schoot een keer goed uit, en deze keer niet op de zijlijn, en zo kwam de bal bij Wortel terecht op de linkerkant. Wortel versnelde en passeerde zo zijn directe tegenstander. Hij zag Vullis mee rennen en gaf de bal prachtig voor bij de tweede paal. Zoals we Vullis van vroeger kende, zo knikte hij de bal over de doellijn en was de stand plots 2-6.

Het was overduidelijk dat de achterhoede van AS 80 de zwakke schakel is in het team, want ook de volgende goal lag op de loer. Hip zag de enorme ruimte achter de verdediging van AS 80 en schoot de bal hard en hoog de ruimte in. Marty liep richting de bal, maar had een draaicirkel van een oude, stoffige DAF. Aangezien Japio dichter bij de bal kwam, zag hij zijn kans schoon en tikte de bal over de uitgekomen keeper. Zo zette Japio zijn team weer op een voorsprong van vijf punten. 2-7.

Als kers op de taart kende de scheidsrechter nog een buitenspeldoelpunt toe aan de nummer tien, die Marty even liet lopen, omdat de beste jongen minstens twee meter buitenspel liep. Hij tikte binnen en de scheidsrechter negeerde Maarten’s vlagwerk. Blijkbaar vond de beste arbiter dat één buitenspeldoelpunt affluiten meer dan genoeg was… 3-7. Dit was ook gelijk de eindstand. Dirk heb ik daarna niet meer gezien. Hij was net zo snel verdwenen als dat hij de tweede helft plaats moest nemen op de bank.

Door deze overwinning stond Eemdijk 4 weer op een mooie, gunstige positie. De nummer 4 posities. Iets waar we de jaren hiervoor geen genoegen mee namen, maar dit jaar een prachtige prestatie is. Aankomende week mogen we het in de laatste wedstrijd voor de winterstop opnemen tegen de mannen uit Loosdrecht. Weet Eemdijk 4 deze wedstrijd ook te winnen en met een derde plek de “Nederlandse Winter” in te gaan?

Geef een reactie