Eemdijk 4 – Muiderberg 4 (9-0)

eemdijk4
De wedstrijd van afgelopen zaterdag heeft bewezen dat Eemdijk 4 moeite heeft om op kunstgras te spelen. Ook lijkt er een connectie te zijn tussen de winstpartijen en de afwezigheid van Mouse, onze linksback / voorstopper. Elke keer als hij er niet is, en we spelen op echt gras, neemt Eemdijk 4 de drie punten mee naar huis. Maar
 om heel reëel te blijven, ligt het misschien ook aan de kwaliteit van de tegenstanders, en het spel van de groenen op die dagen. Want Muiderberg 4, de tegenstander van afgelopen zaterdag, leek in de verste verte niet op de Olympia en Wasmeer, de huidige nummer één en twee. Dat pakte, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, zeer verrassend uit voor de Eemdijk 4.

Na twee weken de bal niet aangeraakt te hebben in competitieverband, mocht Eemdijk 4 op eigen terrein aantreden tegen het vierde team van Muiderberg. Muiderberg heeft evenveel punten als Eemdijk 4, maar staat er qua doelsaldo slechter voor dan Eemdijk. Niet verwonderlijk ook als je bedenkt dat de verliespartijen van Eemdijk elke keer met maar Ă©Ă©n punt verschil zijn, en Muiderberg een 6-1 en een 9-2 om zijn oren kreeg.

Zo begon Eemdijk 4 positief aan de wedstrijd. Helaas nog niet in het nieuw gestoken, aangezien de tenues nog niet volledig (goed) bedrukt zijn, maar wel met een nieuwe tas is in ‘the pocket’ en een nieuwe linkerkant. Mup als linksback en MJ als linkshalf. Op rechts begonnen Marty (back) en D.J. (half) en Hip leidde de achterhoede samen met Booka. Een goede combinatie.

Om half Ă©Ă©n blies de scheidsrechter op zijn fluitje en de wedstrijd was begonnen.

Het was al snel duidelijk dat Eemdijk 4 de betere was deze middag. Met een groot percentage meer balbezit en spelend voor het grootste gedeelte op de helft van Muiderberg, wisten de groenen al vroeg in de wedstrijd te domineren. EĂ©n van de beste spitsen van onze competitie, als hij een keer zijn dag heeft, wist ter hoogte van de zestien van Muiderberg de bal mee te nemen met zijn borst. Waar spelers van Muiderberg appelleerden voor ‘hands’, maar Japio met de rug naar de scheidsrechter toe stond, vertrouwde de scheidsrechter op zijn assistent langs de lijn. Deze beste jongen stak zijn vlag niet omhoog, en zo kon Japio doorlopen. In een Ă©Ă©n op Ă©Ă©n situatie met de keeper was Japio heer en meester en plaatste de bal langs de keeper over de doellijn. Eemdijk leidde al vroeg in de wedstrijd met 1-0.

Vanaf toen werd het allemaal een beetje wazig qua doelpunten en kansen. Zo wist Eemdijk 4 helemaal niets weg te geven en kwam het team nog tot vier maal toe aan scoren. Zowel Wortel, vandaag een groot aandeel in de doelpunten, als Vullis wisten naast Japio (voor de tweede keer) nog een keer te scoren. Zo was de ruststand deze middag 4-0. Nergens werd de gedachte gewekt dat Muiderberg nog een kans maakte op een gelijkmaker. Laat staan op een winstpartij.

Deze eerste helft viel er niets aan te merken op het spel van de groenen. Ondanks de vele kansen in de zestien van de tegenstander die “om zeep werden geholpen”. Dit weerhield Eemdijk ervan Muiderberg volledig met de grond gelijk te maken. Elke keer blokte een been of een arm (van de keeper weliswaar) de schoten en kopballen van de groenen, en liepen de vele aanvallen op doel op niets uit. Een schot van Bort werd van de lijn gehaald (waardoor wederom gesuggereerd werd dat bORt geen eerste-doelpunt-kratje wilde halen), een kopbal van Japio werd van de lijn getikt door de keeper en vele andere aanvallen werden in de kiem gesmoord.

Ondanks de riante voorsprong was de frustratie nog steeds van gezichten af te lezen. Waar bORt de bal inleverde bij de tegenstander, zo werd hij door Japio ervan beschuldigd “te chill” te voetballen. Voor de niet-groenen moest dit geklonken hebben als puber-straattaal, maar uiteindelijk was dit een grapje in een frustratiemoment. Is Japio volwassener geworden? Kan hij de frustratie nu beter verwerken, en dus omzetten in (zijn) humor? Het heeft vast iets te maken met zijn volwassenheidsbaardje. Merkwaardig was overigens ook de handsbal van Japio deze eerste helft, waar hij de bal met twee handen over de doellijn sloeg

Op dat moment had hij al vaker de bal aangeraakt met zijn hand dan keeper Dirk, die op zijn beurt wat rek- en strekoefeningen zat te doen, en klavertjesvier zat te zoeken in het doelgebied. Dirk was in ieder geval gebrand om “de nul” te houden. Zo beloofde hij zijn team een schaal hapjes na de wedstrijd als hij na negentig minuten nog steeds een ‘clean sheet’ had.

De rust brak aan, de thee werd gedronken en er vonden wissels plaats. MJ, de eerste helft op linkshalf spelend, schoof door naar het midden en verving bORt. bORt nam de grensrechterpositie over van Rikea, die de hele eerste helft de vlag hanteerde (waarvoor dank!). Later de tweede helft nam MJ het stokje weer over van bORt, maar tot dit tijd mocht MJ meestrijden tussen de lijnen.

Bulletcatcher verruilde de bank voor een plekje op rechtshalf, Rikea nam de plek van Japio over in de spits, en Nevers mocht zijn heil zoeken op de linksback positie
 En dat terwijl hij het best vond op de bank.

Het begin van de tweede helft was het even aanpoten voor Eemdijk. Muiderberg gaf niet op, ondanks de ruime achterstand, waarvoor complimenten. Zo kregen de beste jongens veel ruimte op het middenveld en wisten ze enkele keren door te breken tot “de zestien” van keeper Dirk. Het ontbrak de mannen aan een echte “killer” in de spits, en een beetje geluk. Een van de aanvallen stuitte zelfs op de lat, waardoor de groenen goed weg kwamen. Niet zozeer om een achterstand, of gelijkspel, maar meer de hapjesschaal die op de tocht stond.

Gelukkig wist Eemdijk 4 dit kwartiertje zonder kleerscheuren door te komen, waarna het zelf de touwtjes weer in handen mocht nemen. Het leek er even op dat de vier goals van de eerste helft niet meer geëvenaard kon worden, maar schijn bedriegt. Zo namen Japio en Wortel de leiding in het scoreverloop.

EĂ©n van de goals van deze tweede helft was een intikker van Wortel, nadat Vullis in een Ă©Ă©n op Ă©Ă©n actie met de keeper miste. De keeper maakte zijn doelgebied kleiner en Vullis stuitte op de beste jongen. Waardoor de bal omhoog stuitte. Wortel kon de bal over de doellijn plaatsen. 5-0.

Wortel was op dreef en kon de volgende goal ook op zijn naam zetten. Hip mocht een vrije bal nemen, maar de laatste weken pakten deze ballen niet goed uit, dus probeerde hij iets nieuws. Hij gaf de bal breed op Wortel, die een stapje opzij deed. Hij kreeg zo ruimte om de bal langs de muur op doel te schieten. Hij krulde de bal zoals alleen Wortel het kan en maakte ze een prachtig doelpunt. De bal raakte de onderkant van de lat en de keeper was kansloos. De mooiste goal van deze middag. 6-0.

Uiteraard werden niet alle kansen verzilverd en zag onder andere D.J. een grote kans gekeerd worden. Een schot op de keeper kaatste af, en D.J. zette zijn hoofd tegen de bal. De keeper kon de bal vangen en D.J. baalde. Achteraf meldde hij dat hij de bal gewoon het doel in had kunnen lopen, maar op dat moment koos voor een harde kopbal.

Ook Bulletcatcher kreeg een prachtige pass door de lucht op zijn hoofd, maar kopte vlak langs de paal. Ditzelfde gold voor Vullis, die een fantastische pass van Japio kreeg, maar de bal over het doel kopte. Om nou te zeggen dat Eemdijk pech had, ging iets te ver, maar helaas werden al deze mooie kansen niet benut.

Een 6-0 voorsprong is natuurlijk prachtig, maar dit was nog steeds niet genoeg. Zo vond ook Japio niet, die heerlijk op dreef was. Zo mocht hij tot drie maal toe voor de keeper verschijnen. EĂ©n maal zette hij de keeper op het verkeerde been, en zag deze al een hoek kiezen, waardoor Japio gewoon rechtdoor kon schieten op doel.

Ook probeerde hij het later nog eens door de uitkomende keeper te passeren. Deze actie leek op niets uit te lopen, aangezien er nog een verdediger stond. Maar ook deze jongen wist hij op het verkeerde been te zetten en plaatste de bal koelbloedig over de doellijn.

Japio maakte deze tweede helft een hattrick en zette zo zijn team op 9-0
 bijna een record in de geschiedenis van Eemdijk. Nu maar hopen dat de beste jongens niet de competitie stappen, maar tot die tijd heeft Eemdijk 4 deze punten in de pocket. De 9-0 op het scorebord was de eindstand en Eemdijk verdubbelde niet alleen de punten, maar ook het aantal goals die de groenen hebben gemaakt.

Dit smaakt naar meer. En ook niet geheel onbelangrijk heeft Eemdijk eindelijk weer eens een clean sheet!!!