De Merino’s 3 – Eemdijk 6 (0-8)

De laatste wedstrijd van dit competitiejaar. We spelen bij en tegen De Merino’s 3. Het team die op De Vinken met drie punten naar huis mocht van de groenen van Eemdijk 6. Einduitslag 2-4. Een zure gewaarwording. Eemdijk 6 had dus nog een appeltje te schillen met de Veenendalers. Zo reisden we rond 11:45 uur af richting het pittoreske Veenendaal, om de drie punten weer terug te pakken. >>
 


Zo na een halfuurtje stampmuziek in de auto te hebben gehoord van A State Of Trance 600 in de Brabanthallen in Den Bosch, troffen we naast S.V. Panters, V.V. Veenendaal en iets verder dan VSC het clubje De Merino’s (spreek uit Mérino’s) aan. Een clubje met voldoende parkeergelegenheid voor het park en enkele kunstgrasvelden voor de hogere teams. Uiteraard mochten wij op het veldje achterin, op normaal gras, waar de koeien net vanaf waren getrapt. Achteraf gezien maar goed ook, aangezien het zonnetje aardig zijn best deed om onze harten te verwarmen op deze prachtige lentedag. De thermometer tikte de 18 graden aan en er was weinig wind te bekennen. We hadden de “Zijlen” niet nodig om vooruit te komen…

De wedstrijd begon om 13:00 uur. WB stond net als vorige week weer op doel, met voor zich Mup en Booka. Een gouden as. Linksback stond H.W.D. opgesteld (later vervangen door Puk) en rechtsback mocht Nevers zijn geluk weer beproeven. De belangrijkste linie, aangezien zij het doel schoon moeten houden. Keeper WB gaat immers altijd voor een zogenoemde ‘Clean Sheet’.

Net als de week ervoor tegen Hercules was de start van de groenen moeizaam. Het was even aftasten hoe de Merino’s nu speelden (zonder enkele mensen van het eerste), dus werd er voorzichtig gespeeld. De Veenendalers werden zo nu en dan gevaarlijk, maar achterin kon het gevaar net geweken worden. Het was de eerste tien minuten even aanpoten, ondanks dat De Merino’s nergens een degelijke kans kreeg.

Na tien minuten de kat uit de boom kijken was het Eemdijk 6 die een tandje erbij zette. Vanaf dit moment was het duidelijk dat de beste mannen uit Veenendaal een goede voorhoede miste, ondanks de “diepe spits” die het werk vaak in zijn eentje moest opknappen. Het was Eemdijk 6 die de eerste grote kans gelijk verzilverde. Via een één-tweetje tussen Wortel en Hip kon Hip via de linkerkant van het keepergebied van De Merino’s oplopen, met een verdediger hijgend in zijn nek. Hip zette aan, zag de keeper zijn hoek in gaan om zo het doel kleiner te maken, maar Hip plaatse de bal hard in de korte hoek. De beste doelman zat er naast en Hip opende de score van deze middag. 0-1. WB had nog steeds een Clean Sheet.

De aftrap werd genomen, er werd wat rondgespeeld, maar het was Mouse (vandaag spelend op de linkshalf positie) die de bal veroverde op het middenveld. Hij gaf deze mee aan Hip. Hip schoot de bal naar Vullis, die de bal koel naar Japio kopte over de breedte. Japio kwam oog in oog met de keeper, maar zijn schot werd geblokkeerd. De keeper had de bal niet klem en daar profiteerde Japio van. In de rebound kon hij deze langs de beste jongen plaatsen en tekende zo de 0-2 op het scorebord. WB had nog steeds een Clean Sheet.

Binnen enkele minuten leidde Eemdijk 6 de wedstrijd met 0-2 en hier leek geen eind aan te komen. Men was nog niet klaar met juichen, of een Eemdijk speler werd gevloerd. Vrije bal. Hip legde de bal neer, hervatte de wedstrijd als een raket en stuurde Japio richting het doel. De bal vloog met een zogenoemde ‘curve’ over de verdediging, hard richting het keepergebied. De keeper kwam uit, maar Japio week niet. Japio was een nanoseconde eerder bij de bal en schoot deze langs de keeper. De keeper was in de lucht niet meer te stoppen en kwam hard in op Japio. Japio ging neer, maar zijn bal stuiterde zachtjes over de doellijn. Hij had ‘m zelf niet gezien, aangezien hij even naar adem moest happen, maar Japio zette door inzet en karakter de 0-3 op het scorebord. WB had nog steeds een Clean Sheet.

Met gaten in zijn schoenen en zijn lange manen geknipt leek het vóór de wedstrijd erop dat Japio vandaag zijn kracht had verloren, maar schijn bedriegt. Want weer was het ‘t schaap van Eemdijk 6, de topspits met Mickey Mouse stemverheffing, de Eigen-Huis-en-Tuin-klusser van Bunschoten en de te-laat-komer bij uitstek Japio die de score uitbreidde deze middag. We zitten namelijk nog steeds in de eerste helft en de verdediging van De Merino’s is al de kluts kwijt. De laatste man krijgt de bal ingespeeld en weet even niet meer wat hij moet doen, als Eemdijk 6 het spel vastzet. Japio stormt op de beste jongen af, en verovert zo makkelijk de bal binnen de ‘zestien’. Met een puntertje langs de keeper, via de binnenkant van de linkerpaal, scoort hij slim de 0-4. Een baalmomentje voor de thuisploeg en een heuse hattrick voor Japio. WB had nog steeds een Clean Sheet.

Ze halen het niveau van de eerste tien minuten niet meer en de beste jongens zijn gezien. Eemdijk 6 speelt goed, op karakter, en jaagt door waar het door kan jagen. De topspitsen van de groenen zijn al seizoenen lang aan elkaar gewaagd, hoewel Vullis elk jaar nog de topscorer lijst aanvoert. Japio weet met deze drie vroege goals al aardig op Vullis in te lopen, die door de wegvallende wedstrijden aan het begin van het seizoen de eerste plek heeft bemachtigd (Japio mocht door de twee wegvallende teams tien goals van zijn naam schrappen). Vullis voelde de hete adem van Japio en dat werd hem te veel. Hij werd neergehaald binnen de zestien van De Merino’s en de scheidsrechter kende een penalty toe. Normaliter neemt Hip plaats achter de bal, maar die had er vandaag al een doelpunt opzitten. Vullis legde zelf de bal op de stip en stuurde de keeper de verkeerde hoek in. 0-5. WB had nog steeds een Clean Sheet.

De 0-5 was ook gelijk de ruststand. Ondanks dat Minitank bORt vandaag niet voetbalde door een enkelblessure, welke was opgelopen tijdens de training afgelopen woensdag, had onze Running Back wel weer de nodige chocolaatjes meegenomen. Dit bracht een gemoedelijke sfeer in de kleedkamer. Of was het dan toch die 0-5 voorsprong?

Enfin, de tweede helft begon een kwartier later. De Merino’s haalde deze helft helemaal niets meer uit. Op het einde kregen de beste jongens nog een grote kans, maar dat was meer omdat Eemdijk 6 het wel goed vond en ze WB op doel ook een actie gunde. Deze tweede helft stond volledig in het teken van de aanvallen afzweren van de groenen. Eemdijk 6 kreeg legio kansen, maar verzilverde niet alle kansen. De keeper deed zo nu en dan goede zaken op doel en verhoedde zo een totale afslachting… voor hoever je de eindstand niet een totale afslachting kan noemen uiteraard.

Het was wederom Japio die het doel vond, ook al was het Vullis die de assist gaf aan Japio. Vullis kreeg op links de bal ingespeeld en passeerde een verdediger. Hij legde de bal breed op Japio, die recht voor het doel stond. Japio schoot tegendraads in de linkerhoek. De keeper was hier kansloos en zag de zesde bal om zijn oren vliegen. 0-6. WB had nog steeds een Clean Sheet.

De 0-7 was voor Vullis. Hip schoot de bal van achteren helemaal over de middenlijn richting Vullis. De bal stuiterde richting het doelgebied, maar de keeper was al ver vooruit gerend. Het leek er even op dat de keeper de bal hard weg ging schieten, maar hij trapte verrassend genoeg over de bal heen. Vullis zag zijn kans schoon en ging er vandoor met de bal, gevolgd door de keeper en een verdediger. Hij kon moeiteloos de bal tussen de palen drukken, maar het had geen seconde langer moeten duren. 0-7. En… WB had nog steeds die Clean Sheet.

Zoals eerder vermeld kreeg de thuisploeg één kans, om zo hun eer te redden. Aangezien Eemdijk veel naar voren speelde, kon de spits van De Merino’s via onze rechterkant ontsnappen. Hij sprintte H.W.D. voorbij en kwam oog in oog met WB. WB was uitgekomen en maakte het de spits moeilijk. Ondertussen was Mup al terug gerend, gevolgd door meerdere verdedigers. De spits ging WB voorbij, maar kreeg geen schotkans, aangezien Mup op doel stond. Hij passeerde nog een verdediger, legde de bal terug richting een van zijn medespelers. De bal werd niet goed weggewerkt en kwam bij een andere speler van De Merino’s terecht. WB was ondertussen weer op zijn positie en haastte zich wederom richting de aanvaller. Hij maakte zo zijn doelgebied kleiner en de aanvaller kreeg zo weinig ruimte om te scoren. Hij plaatste de bal tegen WB aan en de enige echte gevaarlijke aanval van De Merino’s was voorbij.

De afsluiter van deze middag was van Wortel, na een goed opgezette actie van Japio en Hip. Japio gaf de bal mee aan Hip. Hip ging een verdediger voorbij en kwam oog in oog met de keeper. Het duurde vrij lang voor er iets gebeurde. Hip kon de bal makkelijk om de keeper heen krullen, of zelfs over de beste jongen heen stiften, maar wachtte op Wortel. Wortel kwam vanuit zijn rug over links oplopen, schreeuwde om de bal en kreeg deze ook. Wortel tikte daarmee de 0-8 op het scorebord. 0-8 was ook gelijk de eindstand. Een heerlijke wedstrijd, voor Eemdijk 6, op een heerlijke dag. De allerlaatste voetbaldag van deze competitie van Eemdijk 6. Een fantastische afsluiter van een leerzame competitie, met pieken en dalen.

Nog een paar toernooien te gaan en we mogen ons weer klaarmaken voor de zomerstop en een nieuw voetbalseizoen. Go Eemdijk 6!

Geef een reactie