Eemdijk 6 – VOP 4 (6-1)

alt

Op een regenachtige middag in oktober mocht Eemdijk 6 na een weekje “rust” aantreden tegen VOP 4. VOP 4 is qua naamstelling een oude bekende, maar in de praktijk een volledig nieuw team met allemaal jonkies. Gemiddelde leeftijd ergens rond de twintig meen ik. Doordat de jonkies nog weinig ‘body’ hebben gekweekt, kon Eemdijk het op het fysieke vlak winnen van deze Amersfoorters. De dag werd afgesloten met drie prachtige punten en VOP 4, met aan het roer oude bekende Coach Hayes, droop af. >>

 
De wedstrijd begon iets later dan half 1 en dat was maar goed ook. Elke minuut die Eemdijk 6 kon pakken om bij te komen, was mooi meegenomen. Deze dag werd beschouwd als The Day After en dat was op alle vlakken te merken. Wallen, droge monden, flauwe humor, stom gelach en nergens echt serieus. Jawel, een dag na een avond vol drank. Een dag na de bruiloft van Eemdijk 6 allrounder Rikea, met zijn lieftallige vrouw Josje (niet te verwarren met die van K3).
 
De uitstekend fluitende scheidsrechter had nog niet op zijn fluitje geblazen, of de fanatieke VOP’ers zetten al gelijk druk. Eemdijk 6 was nog even in een roes en zag de aanvallers als een bezetene achter de bal aanrennen, die richting de zestien van keeper Dirk werd geschoten. Hip appelleerde voor buitenspel en staakte zijn sprint. H.W.D. startte te laat en zag de aanvaller alleen op keeper Dirk gaan, die als een speer uit zijn doel was komen sprinten… Helaas zat er geen rem op bij Dirk, waardoor het doel volledig vrij was gelaten. Dirk kreeg een ‘Panna’ en zag hier de bal binnen een minuut na het startsignaal achter zich verdwijnen tussen de palen. VOP leidde de wedstrijd met 0-1.
 
Iedereen was verbaasd en beseften even niet wat er allemaal gebeurd was. Zelfs Japio lachte nog om deze actie en het doelpunt. Eemdijk 6 stond achter op eigen veld en moest dit nog wel even rechtbreien. Er waren maar weinig groenen die zich hier druk om maakten, aangezien het vertrouwen af te lezen was in de ogen. Eemdijk 6 klom overeind en ging voetballen. Het duurde even voordat Eemdijk 6 weer een beetje de overhand kreeg in de wedstrijd. Maar toen het zover was, zo’n tien minuten na het startsignaal, kreeg Eemdijk 6 een prachtige kans.
 
Hip zag het gat in de verdediging en riep Japio na de sprint te trekken. Met zijn buitenkantje schoot hij de bal in een curve over de verdediging, precies op maat. Japio onderschepte de bal in de zestien en schoot hard langs de keeper tegen het net. Japio tekende hier de gelijkmaker op het bord en de wedstrijd lag weer helemaal open. 1-1.
 
VOP 4 probeerde via de zijkanten de lange bal en leek gevaarlijk te worden. Helaas voor de beste jongens wisten ze nergens keeper Dirk op de proef te stellen en mocht Eemdijk 6 de actie weer overnemen. Zo duurde het niet lang of de tweede goal van de groenen was een feit. Wederom een prachtig pass van coach, trainer, talkshowhost, ambtenaar in functie en “Negative Nancy” Hip op Vullis zorgde voor een vrijkaartje richting de keeper. Ook Vullis wist het net te bollen en bracht zijn team op voorsprong. 2-1.
 
Minitank bORt verving H.W.D. halverwege de eerste helft, aangezien Vullis en Hip schreeuwden dat er snelheid nodig was aan die kant. H.W.D. vond het best, aangezien het gezeik tot een recordhoogte was gestegen in de achterhoede. Het was niet persoonlijk, maar de irritatiegrens was bereikt. Minitank bORt vervulde de wens en zo was de aanvaller nergens meer te bekennen.
 
Ondanks dat VOP 4 coach Hayes de bijnamen Vullis en Japio uit zijn hoofd had geleerd, en zijn jongens instrueerden beide heren te dekken, faalde de verdediging erin een doelpunt te verijdelen. Eemdijk 6 leidde de wedstrijd.
 
De voorsprong werd uitgebreid. Wortel nam plaats achter de bal en nam de hoekschop. Bij de eerste paal sprong Japio boven de verdedigers uit en kopte hij de bal snoeihard binnen. Hij kon nog lachen, dus blijkbaar was de hoofdpijn weg. De stand was hierna 3-1.
 
VOP 4 begon wat gefrustreerder te voetballen en kon het zo af en toe niet meer belopen. Hierdoor werd de “laatste redmiddel van een voetballer” in het leven geroepen en werd er sliding na sliding ingezet. Veelal met gevaar voor de groenen, maar ook voor de eigen benen. Aangezien het gras goed gesproeid was door Moeder Natuur, was elke sliding een kans op doodslag. Zo kreeg Booka hier en daar een goeie tik op zijn reeds geblesseerde knie, en mocht WB na een halve salto en een dubbelgeklapte knie even het veld verlaten voor zijn medespeler Marty. WB liep de pijntjes er langs de lijn uit en zag de ruststand van 3-1 verschijnen na het fluitsignaal van de scheidsrechter.
 
De regen maakte dat de gevoelstemperatuur wat kouder aanvoelde dan het daadwerkelijk was, dus een lekker bakje thee ging er in de kleedkamers wel in. Eemdijk 6 was duidelijk sterker, behendiger en fysiek tot meer in staat dan de jonge jongens van VOP, maar een 3-1 voorsprong is nog geen gewonnen race als er nog 45 minuten gespeeld moet worden.
 
De tweede helft begon sterk. Booka had als linksback plaatsgemaakt voor AzAri in verband met pijntjes in de knie en Marty mocht later deze plek invullen. Eemdijk 6 speelde het eerste kwartier aanvallend en verdedigde ook meer naar voren. Hierna kakte het een momentje in. Maar voordat het zover was, mocht Mup zijn graantje meepikken in de doelpuntenregen deze middag. Hip nam plaats achter de bal enkele meters voorbij het keepergebied van VOP. Hij krulde deze vrije bal naar binnen, achter de verdediging en Mup wist in duel de bal voor zich te winnen en drukte de bal in een sliding over de doellijn achter de keeper. 4-1.
 
Japio was op dreef en wist hierna de voorsprong te vergroten. Hij nam de 5-1 en de 6-1 voor zijn rekening. Het ene doelpunt was door goed spel van Wortel, die de bal netjes meegaf in de loop, waarna Japio feilloos binnen kon schieten. De andere goal kwam bij Puk vandaan. Een goal van Puk werd de eerste helft afgekeurd, maar bij de laatste goal van deze wedstrijd mocht hij zijn naam bij de vooractie zetten. Puk gaf een draaibal aan Japio, maar Japio ontving de bal pas na slecht wegwerken van de verdediger. Een droge knal met links resulteerde in de 6-1. Hiermee was ook de eindstand getekend.
  
Er waren nog genoeg kansen op een grotere voorsprong. Onder anderen een kopbal van WB, na een prachtige pass van Mup over de verdediging. In eerste instantie leek de bal naast te gaan, maar de keeper moest zich toch nog strekken en tikte zo de bal naast. Ook Mouse kreeg op randje zestien nog een kans. Een wippertje, zoals alleen hij het kan werd richting het doel getelefoneerd. Er zat geen vaart achter de bal, maar ging wel richting de hoek. Een verdediger stond recht voor de keeper en ging door de knieën om de bal weg te koppen. Hierdoor vloog de bal over de keeper en belandde nipt op het dak van het doel.
 
Ook Puk had pech in de voorhoede toen hij over de lat schoot. Hetzelfde geldt voor Bulletcatcher, die hier en daar de kans kreeg om een puntje mee te pikken, maar er net niet goed voor stond om de bal binnen te schieten.
 
Al met al een kansrijke wedstrijd en wederom een overwinning met zes goals. Eén keer Mup, één keer Vullis en vier keer Japio. Op naar de volgende match tegen GVVV 5… met de nodige pijntjes in de nek, de rug, de kuiten, de voet en het hoofd. Wat is voetbal toch een mooie sport.

Geef een reactie