EK 2012 Pool Tussenstand 18-06-2012

alt

Eigenlijk kunnen we er heel veel woorden aan vuil maken, maar misschien moet ik dit maar overlaten aan de Nederlandse pers. Oranje gisteren uitgeschakeld door Cristiano Portugaldo. Deze “metroman”, die elke wedstrijdhelft een andere coupe heeft, scoorde twee keer tegen het bedroevend slechte Nederlands elftal. Het eerste kwartier was nog te genaken. Van der Vaart scoorde een prachtige goal en Duitsland stond voor op Denemarken. De hoop was er weer! Helaas was het een uitgestelde teleurstelling. Op naar de orde van de dag… Aangezien er sinds de laatste tussenstand nog andere wedstrijden zijn gespeeld, volgt hier een mini-nabeschouwing. >>

Donderdag kwamen zowel Italiƫ als Kroatiƫ niet tot een overwinning en dropen beiden af met een schamel puntje. In diezelfde poule behaalde Spanje wel zonder moeite de drie punten en droogde de Ieren af met 4-0.

Vrijdag was OekraĆÆne een maatje te klein voor het ‘Barcelona-spel’ van Frankrijk. OekraĆÆne was een schim van wat ze de vorige wedstrijd was. Frankrijk scoorde tweemaal en staat nu bovenaan in de poule. De wedstrijd van de dag was toch wel Zweden tegen Engeland. De Engelsen speelde niet slecht en maakte een serie prach-ti-ge doelpunten. Een wereldse kopbal, een prachtig afstandschot en een briljant hakje zorgde voor een 3-2 overwinning op de Ikea’ers.

Zaterdag won Tsjechiƫ van Polen. Polen streed tot het er bij neerviel, maar het gastland werd in deze wedstrijd uitgeschakeld. Ditzelfde gold voor Rusland. Ook Rusland was een schim van zijn eerste wedstrijd en verloor deze match tegen het oh zo verrassende Griekenland. Griekenland en Tsjechiƫ zijn door en alle Nederlanders zijn bij deze uitgeschakeld op het EK 2012.

Kwalitatief Uitermate Teleurstellend…

De Top 3 van de Voetbal Pool ziet er als volgt uit. Het is allemaal heel ‘close’. Er kan dus nog van alles gebeuren. Op een gedeelde eerste plek staan Dirkie, die alles volgt vanuit ItaliĆ«, en James. James heeft zijn Joker al gebruikt, dus Dirkie heeft nog een voordeeltje.Ā Edje volgt met 6 puntjes minder dan beide heren.

# Deelnemer Pnt. Voorspellingen Jokers Juiste uitslag
1 James 68 22 1 4
2 dirkie 68 22 0 4
3 Edje 62 22 1 5

Geef een reactie