Nabeschouwing CJVV 9 – Eemdijk 7 (0-3)

alt

Onze webmaster moet plots meer doen aan zijn werk dan normaal en is daarbij verhinderd om even soepeltjes z’n verslag te maken. Gelukkig hebben we meer spelers in Eemdijk 7 die naast dat ze ook creatief op het veld zijn ook creatief kunnen zijn op papier. Nu dus eens het verslag van iemand anders. Een andere schrijfstijl maar zeker niet minder om te lezen. Met dank aan Captain Hip.>>
Op 10 december mochten we aan de return van de competitie beginnen. Dus de seizoensouverture herhalen maar nu in Amerfoort. CJVV 9 is een aardig team, maar daar is het ook mee gezegd. Echt aandringen deden ze niet op De Vinken, maar kadootjes geven ze ook niet. Gelukkig stond het in de thuiswedstrijd snel 3-0 omdat één speler zn voetbalschoenen vergeten was.
 
Nu in december ving de match aan, iets te laat en op een veld zonder lichtmasten. Vooraf was al geconstateerd dat het gezien de tijd van het jaar wel eens snel donker kan worden, maar gelukkig was het een heldere dag. Qua weer dan… want de zaalvoetballers onder ons zijn nooit helemaal helder op zaterdag. Japio had ook even last van een donderbui omdat Dirk moest werken en niet iedereen dat even goed begrepen had. WB offerde zich maar weer op, maar duidelijk voor het laatst want het was naar eigen zeggen al de vijfde keer dit seizoen. Puntje van aandacht voor ons, maar ook voor Dirk. Klasse WB, je blijft een zeikwijf op links maar wel eentje mét oog voor het teambelang.

Het was weer puzzelen qua opstelling maar gelukkig schoot Mup net voor de wedstrijd aan en was Floepie bereid om ondanks andere afspraken het team te completeren.
De wedstrijd ving aan en de toeschouwers arriveerden ook. Trouwe DJ en Richie en Eef die toevallig al in Amersfoort was zagen hoe Eemdijk een licht overwicht opbouwde. Er waren wat kansen en corners, wat schoten uit de tweede lijn maar helaas zonder succes. Totdat Wortel in een actie in de 16 moest ontdekken dat zn hamstring vocht te kort kwam, en zich moest laten vervangen door Mup. Mup stond koud en wel in het veld en schoof door in een aanvalsopzet. Hij kreeg de bal al inlopend in de voeten en schoof diagonaal binnen. Niet hard, wel geplaatst: 0-1
Vlak voor de rust kreeg cjvv een corner. Balverlies op rechts leverde een bijna 1-op-1 stituatie op met WB. Hip die alle vertrouwen heeft in WB na zijn laatste ‘0’ tegen Zwaluwen besloot toch maar te helpen met een sliding op het laatste moment. WB was Hip dankbaar maar die liefde is wederzijds. WB redde tot 2x toe op de corner waarna de bal bleef liggen. Deze werd uiteindelijk wel verwerkt tot doelpunt, maar duidelijk in buitenspelpositie.
 
De rust ving aan zonder thee. Die kwam er wel maar, toen liepen we het veld alweer op. WB moest met een bakkie in de hand plaatsnemen op goal anders zou het namelijk wel eens donker kunnen zijn voordat de wedstrijd officieel beeindigd was. We mochten ook op het hoofdveld maar, moesten dan een te lange rust houden. Dat gaat allemaal te koste van de derde helft dus we moesten de pot maar voor donker beslissen.
Dat lukt ook want Mup leek in de scrimmage zn tweede van de middag aan te tekenen maar Azari wilde ook eens bier trakteren. Het was riskant want zelfs een aantal groenen dachten aan buitenspel. Een aantal ook niet waaronder de grens dus de 0-2 stond op het bord. Er zou nog een man bij de paal hebben gestaan maar goed laten we het op een predator-verschijning houden
 
De wedstrijd kabbelde voort, het was geen schopwedstrijd maar de blessures vielen er wel. Azari moest zich laten vervangen door Bort die eveneens al gebleseerd was in- en uitgevallen. Precies toen het mister ‘ik wil zo graag linkshalf’ (Henk red.) net op het middenveld stond geposteerd, wees mister ‘ik wil zo graag spits maar sta ook op het middenveld’ (Japio red.), Henk even op zijn gedrag. Captain Hip ‘die ook zo graag op het middenveld wil maar altijd achter in moet’, hoefde zo niet op te treden en had zo nog energie over om na een snelle ingooi van Bullet de bal richting doel te vuren. Een ‘Hebbes’ volgde nog voordat de bal het net raakte. 0-3.
 
De scheids floot vlak daarna af. Die WB..weer de ‘0’. Klasse maat…. of is het dan toch zoals sommigen als zeiden ‘Met WB als keep lopen we toch een stapje harder achterin’ ??

Geef een antwoord