Voorbeschouwing Blauwe Honden 7 – Eemdijk 7

alt
Misschien is de titel van deze voorbeschouwing niet zo heel netjes en kunnen we diverse Eemdijk 7-ers beledigen die een liefde voor deze kleur en club hebben. Maar laten we wel eerlijk zijn. Als wij zaterdag tegenover deze kleur staan dan is het niet die “mooie” club van jou waarvoor je jezelf belachelijk schreeuwt als ze een doelpunt scoren. Het is niet die “prachtige” voetbal “dreamteam” waar je snachts van droomt. Het is niet die “geile” blauwe “geweldige” spits van Spakenburg waarvan je jezelf altijd al voorstelt dat als hij jou een hand geeft, jij nooit meer die hand zal wassen. Dat gaat toch niet gebeuren. Laat het duidelijk zijn. Zaterdag spelen we gewoon tegen blauwe honden… namelijk Spakenburg 7.>>
“Die is goed. En die is goed. En die.. ja… die is ook wel goed.” Booka wees de blauwe koppies aan op de smartphone die op de bar lag. “Maar met het toernooi vond ik ze helemaal niet goed”, was een schreeuw van een vertrekkend persoon. “Dat was een andere Spakenburg 7, allerlei invallers enzo.”, klonk het antwoord.  “Dit is echt hun team.” Blijkbaar weten we dus nog helemaal zoveel van dit team. Een verloren oefenpartij van een jaar geleden in ons geheugen en kijkend naar bekende Eemdijk gezichten die nou in dat team vormen (wat ook nog steeds niets zegt), kijken we nog maar eens naar de gedane resultaten van Spakenburg 7. Dat zijn er 4 gewonnen, 3 verloren. Plek nummer 5. Nou met deze info dat deze mannen niet van remises houden en het universeel gegeven dat blauwen altijd zo donders vervelend fanatiek zijn met derby’s, kunnen we de volgende conclusie trekken… Zaterdag krijgen we het zwaar. Nog wat praktische zaken: Leuk zo’n uitwedstrijd dat voor de meeste mensen van ons eigenlijk nog meer een thuiswedstrijd is dan normaal qua afstand woon-voetbal. Dit zal ook resulteren in dat we niet langs Eemdijk gaan, maar direct naar de blauwe. Prima… maar u krijgen we het volgende probleem; de pakkies/ voetballen/ bidons. Dus wie o wie is bereid om deze klus te klaren??? Wedstrijd begint om 15:00. Aanvang bij de blauwe is om 14:00. Opstelling volgt.

Geef een reactie