Eemdijk 7 – CJVV 9 (3-0)

alt

De eerste competitiewedstrijd zit er op. Een klein beetje trots ben ik wel op mijn team, aangezien de drie punten in the pocket zijn. Maar toch zat er veel meer in. Veel gemiste kansen, een team zonder wissels en ook nog eens de eerste dertig minuten met maar tien man. Het vat was nog niet leeg. Hoewel het er in de tweede helft wel even naar uit zag. >>

Voordat deze mindere tweede helft aanving, was daar nog eerst 45 minuten van de eerste helft. Eemdijk 7 begon redelijk aan de wedstrijd om half 1. Aftastend en niet met volle overgave. Tot verbazing van de tegenstander, aangezien ze het eerste halfuur met tien man speelden. Eemdijk 7 was duidelijk de overheersende partij. Eigenlijk de hele wedstrijd wel, maar overtuigend was het spelletje nog niet. Zo hier en daar waren er wat kansjes voor de groenen, maar waren niet noemenswaardig. CJVV 9 speelde met 1 spits, en enkele vleugel spelers. Deze personen werden vaak niet bereikt, aangezien de “diepe spits” het in zijn eentje moest opnemen tegen minstens twee verdedigers van de thuisploeg. CJVV werd dus nergens echt gevaarlijk. Volgens de CJVV aanvoerder René misten ze hun snelle goalgetter en nog enkele knokkers, maar dat was alleen maar goed nieuws voor Eemdijk 7. Zo kon de eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten worden. Maar voor het zover was, moest er natuurlijk wel gescoord te worden. Wie anders dan een van de beste spitsen van deze vijfde competitie kan dat zijn? Precies! Vullis droeg hier zijn steentje bij. Een van de spitsen van CJVV werd naar de cornervlag van Eemdijk 7 gestuurd. Floep, die op dit moment dienst had aan de rechterkant, sprintte met de beste man mee. Floep veroverde hier de bal en liep van de achterlijn weg. Hij gaf de bal mee aan Wortel, die op zijn beurt weer belaagd werd op het middenveld. Hij passte de bal naar Japio. Japio liep op, zag Vullis klaar staan om de sprint richting het doel in te zetten. Japio gaf de bal in de loop mee aan Vullis. De keeper kwam uit om vervolgens op de bal te duiken. De beste man verwachtte niet dat Vullis de bal gewoon zou laten stuiteren, en miste tijdens zijn duik om voor de bal te gaan. Vullis was hiermee gezien en kon via de linkerkant richting het lege doel lopen. Een verdediger was gearriveerd en wilde het Vullis lastig maken. Zonder enige aarzeling plaatste hij de bal links achter de verdediger in de linkerhoek. Zo maakte hij de openingstreffer en zette Eemdijk 7 op voorsprong. 1-0. De 2-0 kwam niet veel later. Verrassend genoeg zelfs van eens een keer iemand anders dan Japio of Vullis. Het spel speelde zich veelal af op de helft van CJVV. De verhouding was ongeveer 70% op de helft van CJVV en 30% op de helft van Eemdijk. Niet gek ook als je nagaat dat het buiten een graad of 25 was en de mannen uit Amersfoort zich kapot renden op de snelle jongens van Eemdijk, zonder überhaupt een speler te kunnen wisselen. Vullis kreeg rechtsvoor naast het keepergebied van CJVV 9 de bal. Hij schoot de bal voor et doel langs. Waar Bulletcatcher en Puk voor de bal gingen, kreeg Puk de grootste kans. Puk miste op een haar na de bal, waardoor de bal doorstuiterde recht voor het doel, maar nog zo’n zeven meter verwijderd van de doellijn. Plots was daar WB die vanuit het niets via de linkerkant aan kwam gerend. Normaal zou nu alles in slow motion gebeuren, zou de lucht dichttrekken, zou de zon verduisteren, de hooibalen over het veld rollen, de vogeltjes stoppen met fluiten, de aarde stoppen met draaien, het gras verdorren, de bal in Bullettime voortbewegen, het bier doodslaan, het haar stoppen met groeien… Maar niet nu. Nu ging alles supersnel. WB gaf de bal een rottrap met zijn buitenkantje links (tja, stijf links hè), en krulde de bal diagonaal in de rechterhoek. De keeper kon hier niet bij en WB tekende verrassend genoeg de 2-0 op het scorebord. Het derde doelpunt kwam in het tweede deel van deze “enerverende” eerste helft. Vullis kreeg de bal aangespeeld en probeerde deze onder controle te krijgen. Hij werd belaagd door twee verdedigers, maar nog bleef de bal aan zijn voeten. Het was leuk om te zien hoe deze twee heren het opnamen tegen onze duizendpoot. De bal stuiterde wat op en er was wat geklungel. Even leek het alsof Vullis de bal simpel zou inleveren, aangezien de bal maar niet afgegeven werd. Plots zette Vullis de voet tegen de bal en de bal rolde over de doellijn. Een verrassend doelpunt, maar wel de derde van deze dag. Het leek even alsof Eemdijk 7 dubbele cijfers zou gaan halen deze dag, maar helaas. De rust brak aan. Tijd voor de tweede helft. Maar eigenlijk mag deze helft overgeslagen worden, en mocht het bier gelijk opengepopt worden, aangezien deze helft teleurstellend was. Waar de eerste helft het balletje goed rond werd gespeeld, zo ging het helaas de tweede helft niet. De eerste tien minuten wel, maar dat zwakte al snel af. Weinig lange ballen leken aan te komen, en werden te hard voor de man uitgespeeld. Eigenlijk…. Weet ik nog heel weinig van deze helft… Het enige wat me nog bij is gebleven, is het feit dat Rikea een grote kans kreeg, maar net niet de bal onder controle kreeg in de 16. Ook de drie honderdprocentkansen van Puk zijn me nog bijgebleven. Van een bal op de paal tot een bal vlak over de kruising. Hier had meer in kunnen zitten. Helaas. Vullis kreeg ook nog een kans op de 4-0, maar de keeper (die deze tweede helft is gewisseld voor een veldspeler, maar achteraf een zaalkeeper blijkt te zijn) deed hele goede zaken tussen de palen. Zo wist hij CJVV enkele keren van de ondergang te redden.

Het bleef bij de 3-0 en de wedstrijd was eigenlijk al na de eerste 45 minuten gespeeld. Aanstaande zaterdag tegen EDO. Benieuwd hoe dat verloopt…