Eemdijk 8 – Zuidvogels 10 (4-0)

Eemdijk 8 - Zuidvogels 10 (4-0)

Zuidvogels thuis, nog nooooit van verl… Oh, toch wel… De laatste keer tegen een team van Zuidvogels was het zo tegen de 30 graden aan en verloor Eemdijk 8 van dit team. Zuidvogels 10, zo’n 3 jaar geleden in het debuutseizoen van Eemdijk 8, werd toen K-pioen. Dit jaar zullen we de rollen omdraaien en zal Eemdijk 8 met de drie punten van het veld lopen op sportpark De Vinken. En zo geschiedde het. >>

Deze week waren de voorbereidingen een stuk beter dan vorige week. Er was een scheidsrechter, deze beste man was nog op tijd ook, en tevens begon de wedstrijd stipt op tijd. Om 12:30 uur, zoals elke thuiswedstrijd van Eemdijk 8 betaamt.

Keeper Dirk was weer terug, dus WB mocht weer op zijn oude vertrouwde positie op linkshalf. Mup startte samen met Minitank bORt, die deze wedstrijd een en ander mocht incasseren, op het middenveld. Dit was iets te hoog gegrepen voor Mup, dus schoof hij niet veel later door naar achteren. Hij naam de positie van laatste man Hip over, en Hip ging het proberen op het middenveld.

Alvorens het zover was, moest eerst het beginsignaal nog klinken. Stipt half 1 begon de bal te rollen en was de wedstrijd Eemdijk 8 tegen Zuidvogels 10 begonnen.

Het eerste kwartier was al duidelijk dat Eemdijk 8 de overhand had in deze match. Zuidvogels wist nergens echt door te breken en de aanvallen van de Taatjes werden al gestopt halverwege het veld. Nergens werden de mannen uit Huizen echt gevaarlijk. De verdediging, met aan de linkerkant Floep en rechts Booka, stond als een huis. Zet Marty, die vandaag overigens wederom een erg sterke wedstrijd speelde, en Hip in de as en de muur is gevormd. Keeper Dirk heeft vandaag weinig te doen gehad. Zo nu en dan een terugspeelbal of een lange bal, die hij naast kon kijken, maar voor de rest kon hij rustig aan zoeken naar Klavertjesvier. Het weer was niet zo koud als vorige week, dus hij zou niet verkleumen op doel.

Een kwartier ongeveer was verstreken. Eemdijk 8 had zo hier en daar wat kansjes gehad, waaronder een knal van Minitank bORt op de linkerpaal, maar de verzilverde kans volgde nog. De groenen speelden al een groot deel van deze eerste helft op de helft van Zuidvogels en Hip rook bloed. Het bloed moest dan wel in het doel van Zuidvogels liggen, aangezien hij moest en zou scoren deze wedstrijd. Normaliter speelt hij laatste man, maar na niet erg lang spelen vond Mup het te riskant op het middenveld en ruilde met Hip. Deze laatste kreeg zeeën van tijd en ruimte, aangezien een groot deel van de verdediging van Zuidvogels al teruggelopen was. Een paar keer wist Hip het doel niet te vinden met zijn schoten, maar hij durfde het nog eens aan.

Net iets voor het strafschopgebied van de mannen uit Huizen zag hij zijn kans schoon. Er zat een groot gat in de verdediging en daar zou hij wel even doorheen schieten. De bal vloog als een raket door de lucht, richting de rechterkant van het doel. De keeper zette zichzelf ook in beweging, maar werd plots verrast. Net als vorige week tegen Bloemenkwartier zat ook nu het hoofd van Vullis in de weg. De bal schampte het hoofd, veranderde volledig van richting en verdween strak in de linkerhoek. Deze leek de paal nog te schampen. De keeper was kansloos, op het moment dat zijn verdediging niet op tijd ingreep. Vullis tekent zo, met de kracht van Hip’s voet, de 1-0 op het scorebord.

Niet veel later mocht Vullis het nog eens proberen. Maar nu op eigen kracht. Floep wist de bal van de linksback positie naar voren te schieten. Vullis ving de bal daar links van het strafschopgebied op, passeerde zo de verdediging van Zuidvogels, wilde de bal afgeven naar Japio, die voor de keeper klaar stond de bal in ontvangst te nemen, maar Vullis passte niet goed. De pass was zelfs slecht, waardoor deze richting de keeper ging. De keeper verwachte de bal niet in de korte hoek, maakte een rare beweging, maar kon de bal niet zo van de lijn af halen. De bal rolde door zijn armen heen, zo’n 30 centimeter over de lijn. Een verdediger trapte de bal nog uit het doel, maar tevergeefs. Men was er van overtuigd dat de bal niet over de lijn was. Evenals de grensrechter, die veel verder van de situatie verwijderd was dan de scheidsrechter zelf. De scheids kende de 2-0 toe. Wederom een goal op Vullis’ naam, die niet zuiver van zijn voet kwam. Eemdijk 8 leidde de wedstrijd met 2-0.

Eemdijk bleef geconcentreerd spelen. De week ervoor wist het team ook een 2-0 voorsprong weg te geven in 1 kwartier, en dat was niet voor herhaling vatbaar. Zuidvogels wist weinig kansen te creëren. Eén keer wisten de mannen door te breken in het keepergebied van Dirk. Laatste man Mup was afgetroefd met een zwaaiende arm in zijn gezicht, en Marty raakte plots de controle over de bal kwijt recht voor het doel. De bal raakte in de kluts. De scheidsrechter floot voor de overtreding op Mup en op hetzelfde moment schiet Zuidvogels de bal binnen. Gelukkig voor Eemdijk 8 telde deze goal niet. Na het ongeluk van de zaterdag ervoor mocht het geluk ook wel weer een keer aan de groene zijde zijn. Dit was de grootste kans voor de Huizenaren in deze eerste helft. Misschien was dit ook wel de grootste kans van deze hele wedstrijd…

Nog voordat het derde doelpunt viel, had Eemdijk 8 al wat kansjes achter de kiezen. De grootste onverzilverde kans deze eerste helft kwam van de voet van Vullis. WB mocht ter hoogte van het keepergebied van Zuidvogels de bal ingooien. bORt kwam aangerend, kreeg de bal ingegooid, kaatste de bal snel weer terug en WB gaf de bal een trap met zijn buitenkantje. Deze vloog precies richting Vullis. De verdediger kon de bal niet onderscheppen en kopte onder de bal door. Vullis legde de bal uit de lucht gelijk stil op de voet, aarzelde geen moment en trapte de bal hard tegen de lat. Over het hele veld klonk het metaal van deze dwarsbalk.

Ook een prachtige actie van de boomlange Marty werd helaas niet verzilverd. Hij kreeg de bal diep gespeeld en zette zijn zevenmijlsschoenen aan het werk. Hij gaf de bal hard voor, maar de bal wist helaas niet tussen de palen te geraken.

Japio was vandaag niet trefzeker met zijn voeten. Ondanks het feit dat hij zijn gouden schoentjes weer terughad, kreeg hij de bal niet achter de keeper van de bezoekers. Ook niet na prachtige passeeracties en situaties ‘uit het boekje’. Het werd hem gegund, maar de goals bleven deze eerste helft voor hem uit. Ook WB, die deze eerste helft een paar kansjes voorgeschoteld kreeg van Puk en Mup, kreeg de bal niet tussen de palen en vond daarmee alleen de keeper.

Hip was gebrand om te scoren. Vullis had zijn troef afgepakt bij het eerste doelpunt, dus zette hij alles op alles om de bal achter de keeper te schieten. Gelukkigerwijs lukte hem dit ook. Vele acties werden uitgevochten in het strafschopgebied van de Taatjes, dus er hoefde maar één afvallende bal goed geraakt te worden, en de keeper is kansloos. Zo viel ook dit derde doelpunt. Dit was Hip’s tweede of misschien wel derde poging in deze strijd. Plots kwam de bal goed voor zijn voeten te rollen, zette een sliding in op de bal en trapte de bal zo langs de keeper in het doel. Hip tekende hiermee prachtig de 3-0 op het scorebord.

Dit was tevens de ruststand. Eemdijk 8 komt niet altijd sterk uit de kleedkamer, dus daarom moest die concentratie blijven. Tevens is het wisselbeleid aangepast ten opzichte van vorige week, en dat liep deze match goed.

De tweede helft ving aan om 13:30 uur. Deze helft zette Zuidvogels meer druk. Hierdoor wisten ze meer waar te maken dan in de eerste helft. Het scoren bleef voor deze mannen uit, maar het scoreverloop voor de groenen zat ook op een laag pitje. Eemdijk kreeg minder ruimte om op te bouwen. Eigenlijk gebeurde deze helft bar weinig. Twee acties blijven mij echter wel in het geheugen gegrift. Uiteraard dat doelpunt, dat al redelijk snel viel en een prachtige actie tegen het einde van deze helft, welke mij niet eens lukt in FIFA11.

Puk begon zijn voetschimmel te overwinnen en gaf deze helft twee prachtige assists. De eerste was vanuit een hoekschop. De bal belandde bij de tweede paal, op het hoofd van Vullis, maar kopte in de handen van de keeper. De tweede bal was vanuit een vrije bal aan de rechterkant. Het duurde even voordat hij de bal mocht voorleggen, maar Japio kreeg zeeën van ruimte bij de tweede paal. De bal waande zich in de baan van Japio’s 30-jarige hoofd en zonder aarzeling, maar wel met veel kracht en ongelooflijk veel tijd om de bal op het hoofd te leggen, kopte hij de bal langs de keeper in de rechterhoek. Er werd slecht verdedigd door de groen-roden en dit resulteerde in de 4-0 voorsprong van Eemdijk 8.

Zuidvogels wist halverwege de tweede helft nog eenmaal door te breken. Booka en WB stonden nog als enigen achterin, toen de bal over Booka geschoten werd aan de rechterkant. Met een aanvaller in de rug hoorde hij Dirk schreeuwen om de bal. Booka, die het maagzuur nog in de keel had zitten van kort daarvoor, strekte zijn been om nog even dat laatste drukje tegen de bal proberen te geven. De bal had geen vaart. Deze zou onmogelijk bij Dirk kunnen komen. Integendeel zelfs! De bal stuiterde precies op maat naar de man die bij WB stond. De scheids floot voor buitenspel, hoewel ik moet meegeven dat dit geen buitenspel was. Daarentegen was WB al in duel met de aanvaller, dus de beste man had hoogstwaarschijnlijk nog steeds geen schijn van kans. Al moest WB hem opvreten, hij zou geen schietkans krijgen op keeper Dirk. Dit was de enige kans waar wat uit had kunnen komen voor Zuidvogels 10, maar zoals we heel bijdehand kunnen zeggen “de vogel is gevlogen”.

Enigszins was de wedstrijd al wel gespeeld. Er was nog één prachtige actie waar even bij stil gestaan moet worden. Een actie in het strafschopgebied van Zuidvogels. De verdedigers werden een momentje even helemaal weggespeeld. Prachtig passwerk tussen de mannen van de voorhoede, en een nog mooier hakje langs de verdedigers in de voeten van Japio. Ook al is hier geen doelpunt uit voortgevloeid, toch behoort het passwerk in dit minuscule momentje tot de top 3 mooiste momenten van de afgelopen x-aantal wedstrijden.

Een vrije bal van Hip wist ook niet voor dat ene extra puntje te zorgen, maar een 4-0 voorsprong is dan ook al mooi. En of dat nog niet genoeg voldoening is, kunnen we melden dat onze Koots eindelijk na 7 maanden weer zijn rentree heeft gemaakt op de groene velden. Er moet nog wel wat gedaan worden aan de conditie, maar met dat Robocop been van hem ging het weer als vanouds. Rennen als de malle!

Zo behoudt Eemdijk 8 haar koppositie en kan keeper Dirk weer een ‘nul’ op zijn naam zetten. Chapeau! Deze 4-0 was tevens de eindstand en Eemdijk 8 oogde tevreden.

Geen cijfers, maar wel opmerkingen van de ass. Koots:

"Ik ga geen cijfers geven. Ik denk dat daar niemand wat aan heeft. Het gaat om de verbeter punten."

Marty: uitstekend gewerkt. Gaat nu wat harder in de duels tijdens de wedstrijd. Blijf zo door gaan.
Booka: Start goed, maar kwam later door de vrijdagavond bezigheden in problemen. Zie cartoon.
HIP: Lekker gespeeld. Blijf wel vechten Hip!!!
Azari: Arie ik heb het zaterdagavond het al gezegd: De communicatie tussen jouw en WB loopt nog al stroef. Graag zie ik jullie meer overleggen over het positie spel; Neem elkaars man over en geef aan welke man je houd.
Japio: Lekker gewerkt. En omdat je jarig was heb ik geen negatieve dingen over jouw. (maar voor negatieve dingen zie Gerrit)
Vullis: Is lekker bezig, maar ik zie graag dat je de bal meer laat vallen naar de middenvelders. Zodat er meer mogelijkheden ontstaan voor de aanval.
bulletchatcher: De rentree van Bullet was niet spetterend, maar ik weet het zeker dat het goed komt.
bOrt: Fantastisch gewerkt, blijf zo door gaan bort.
DJ: Deed wat ie moest doen.
Floepie: Is niet zeker in zijn spel. Floep kop op!!! Probeer eens de knop om te zetten.
Mup: Ondanks de interne wissel met Hip, heeft mup goed gespeeld. Lekker de rust behouden.
Dirk: Ondanks de opmerking van Gerrit: "Wout, bin jie aan sjhaften ofzo!!" uitstekende de nul gehouden.
WB: Zie Azari.
Puk: Goed gespeeld, maar probeer eens aan de bal aanname te werken.

"Het was niet een geweldig pot, maar met 4-0 winst is natuurlijk een uitstekende uitslag."