VIOD 3 – Eemdijk 8 (0-5)

VIOD 3 - Eemdijk 8 (0-5)

Een heerlijke start van het nieuwe seizoen. Eindelijk na 3 jaar heeft Eemdijk 8 een fatsoenlijke teamfoto. Okee, er missen wat personen op de foto, maar die denken we er allemaal bij. Buiten het feit dat de sponsorfoto deze zaterdag plaatsvond, wist Eemdijk 8 ook zijn allereerste zege dit seizoen (bekerwedstrijden niet meegerekend) te pakken. Op het platteland bij VIOD 3 in Tienhoven (je weet wel, daar bij Achttienhoven en Veertienhoven… Naast Elfhoven, dan bedoel ik niet Eindhoven). Eemdijk 8 won deze competitiematch ondanks een beroerde tweede helft. >>

Daar ergens in een van die x-Hoven vond het allemaal plaats. In een klein pittoreske dorpje bij Oud Maarsseveen om de hoek, zo in een afgelegen straatje, waar de parkeerplekken schaars zijn, en eenrichtingsverkeer een noodzaak is. Al omgekleed en wel kwamen de mannen van Eemdijk 8 aan op de plaats van bestemming. Met nog zo’n drie kwartier op de klok begonnen de Diekers aan de warming-up. Het was stralend weer, zo rond de 23 graden en zonnig. De sfeer van Oud-Nederland kwam boven. Gras met onkruid en het voetbalveld door een droog slootje gescheiden van een weiland. Heerlijk authentiek.

Ik zette mezelf op het gras voor wat rek en strek oefeningen, stopte een stuk droog gras tussen mijn kiezen, sloot mijn ogen en genoot van deze nazomerse dag. Het gras krioelde langs mijn sportbroekje omhoog, wat een beetje oncomfortabel aanvoelde. Dit wekte mij uit mijn dagdroom. Tijd voor de aanvang!

Iets later dan 13:30 uur klonk het fluitsignaal. Aangezien VIOD de scheidsrechters laat beoordelen door de tegenpartij, en Eemdijk 8 koots Bulletcatcher dit maar al te graag wilde doen, deed de scheidsrechter extra goed zijn best. De wedstrijd was nog geen 5 minuten begonnen, of het fluitje klonk al en werd er gewezen naar de penaltystip. Eemdijk 8 speelde deze (maximaal) 5 minuten het overgrote deel op de helft van VIOD 3, waar Japio na een doorbraak in het keepergebied onderuit gehaald werd. Penalty. Gerrit “Vullis” mocht de penalty voor zijn rekening nemen en tekende zo al het allereerste puntje op het scorebord (ja, het scorebord was actief bij deze wedstrijd!). Eemdijk 8 leidde deze wedstrijd met 0-1.

Aangezien AzAri een kratje bier op het spel heeft gezet, wanneer Vullis er 30 scoort deze competitie, wist Vullis zichzelf gretig te bewijzen en tekende niet veel later de tweede treffer op het bord. Eemdijk 8 speelde gretiger, behendiger en veel beter deze eerste helft. Vullis wist te ontsnappen aan de verdedigers en kreeg een mooie steekpass mee. Netjes had hij de buitenspelval omzeilt en liep richting de keeper De keeper kwam goed uit zijn doel, waardoor het gebied kleiner werd voor Vullis. Maar “Longshanks” Vullis, de man met de 8 poten, de Zevenmijlslaarzen en de Groene Stelten, wist de bal uit de handen van de keeper te laten. Zo kwam hij door wilskracht langs de keeper en tekende in sierletters de 0-2 op het scorebord.

VIOD 3 speelde met twee aanvallers (tenminste, zo leek het), maar deze mannen kwamen niet door de verdediging van Eemdijk 8 heen. De bal werd halverwege onderschept en zo werd de aanval omgezet naar een groene smaak. Het derde doelpunt was er eentje uit de Prof-doos. Over en weer passen en dan scoren. Zo werd er namelijk keurig rondgespeeld door Japio, bORt, Wortel en Vullis, op zoek naar dat gaatje. De vier Diekers eisten alle aandacht op, waardoor de linkerkant volledig open lag. AzAri zag zijn kans schoon en rende vanaf de middenlijn op. Een prachtige steekpass over de breedte van het keepergebied werd ingezet door Japio, en AzAri kon koel de bal langs de keeper schuiven. 0-3!

Zo hier en daar volgden nog een paar leuke kansen, o.a. van Vullis met een stiftballetje net over de lat. Japio raakte ook nog even een momentje helemaal de weg kwijt met zijn frustratie over de vele verkeerde passes richting zijn eigen persoon, maar dat werd goed gemaakt toen AzAri de 0-3 verzilverde. Er verscheen weer een glimlach op het gezicht van Japio en alles was weer koek en ei.

De rust brak aan en het was duidelijk dat Eemdijk 8 deze partij zou winnen. De eerste helft had nog veel gunstiger uit kunnen pakken voor de groenen, maar deze eerste wedstrijd bleef bescheiden.

De tweede helft ving aan na een klein kwartiertje genieten van de zomerse zon. De eerste helft had Eemdijk 8 nergens echt veel moeite met de mannen uit Tienhoven, maar de tweede helft leek dit wel iets anders. Maar… dat was pas later in de tweede helft. Want direct na de aftrap, nog geen 30 seconden gespeeld in deze tweede helft, brak Eemdijk 8 genadeloos door de verdediging van VIOD 3 heen. Vanaf de aftrap werd de bal teruggelegd op Hip. Hip passte de bal naar Gizmo, die het op zijn beurt weer doorschoof naar Japio. Japio rende naar de achterlijn, waar hij een verdediger passeerde die eventjes zijn evenwicht verloor op het speelveld/weiland. De keeper liep op, Japio legde de bal terug naar de eerste paal, waar D.J. stond. D.J. stond op de goede plek en wist de voet eerder tegen de bal te zetten dan de verdediger. Zo tikte hij de bal over de lijn en maakt zo de vierde treffer voor Eemdijk 8. 0-4!

Eemdijk 8 kakte in en zo hier en daar leek VIOD wat sterker te worden. Zij gingen meer druk zetten en zetten zo de verdediging van Eemdijk wat vuur aan de schenen. Het was overigens maar een klein vlammetje, die bij het minst of geringste vlaagje wind al ‘geblust’ werd. Het echte doorbreken gebeurde maximaal twee keer, maar dan zat keeper Dirk er nog altijd goed bij. Dat waren ook eigenlijk de enige twee keer in 90 minuten dat hij tot actie moest over gaan. Blij toe, aangezien Dirk strubbelde met een klein katertje.

Eemdijk 8 zou het niet meer uit handen geven, maar een keer ‘de nul houden’ is ook lekker. Vooral de eerste wedstrijd van het seizoen. Ook al kakte Eemdijk 8 volledig in, toch wist het een tegendoelpunt te verhoeden.

De keeper van VIOD wist een paar keer middels een katachtige reflex de bal uit de hoeken te vissen. Eenschot van Hip laag over de grond werd naast getikt, en een prachtige ‘curvebal’ van Wortel richting de kruising werd op miraculeuze wijze van de doellijn gehaald. Complimentjes voor deze reddingen.

Maar een tegendoelpuunt zat er toch nog aan te komen. De eindscore werd op het bord getoverd. Ondanks het feit dat hij niet de eerste helft wist te scoren, maar wel aandeel had in het doelpuntenverloop (o.a. de penalty en de goede pass op AzAri), mocht ook Japio een doelpunt op zijn naam zetten. Zo kwam hij oog in oog met de keeper, na een half elftal uitgedold te hebben.

Ja, ik weet het. Een half elftal is 5,5 man… Maar dat is gesneden koek voor “Wonderslof” Japio. Geen rare poespas, gewoon knallen op doel en de kans verzilveren. Zo makkelijk verscheen de 0-5 op het bord en bleef deze daar op staan gedurende de rest van de match.

Dit was tevens de eindstand. Een mooi begin van de competitie! Op naar volgende week…

Cijfers van de Koots:

Dirk: Stond een beetje mooi te wezen in zijn nieuwe pakkie, oftewel had niks te doen en dat deed ie goed 6.5
HWD: Heeft makkelijk zijn 90 minuten vol gehouden en liep een paar keer lekker op/pakte de bal af door goed naar de bal te kijken 7
HIP: Gretig in het willen scoren, maar moet dit niet het belangrijkste gaan vinden, nam de leiding weer goed op zich 6.8
Azari: Had weer moeite om in het begin zijn balans te vinden, daarna herpakte hij zich en pikte zelfs een doelpunt uit mooie aanval 7.1
Booka: Paar lekkere loop/solo acties die alleen helaas voortijdig strandde, wees hierdoor niet teleurgesteld, maar knok door 7
Matty: Toch een paar kansjes door gebruik te maken van zijn snelheid, alleen balbeheersing moet beter 6.7
Wortel: Had zichtbaar minder last van zijn knietje, weer 2 assists? Nu de longinhoud weer vergroten/conditie 7.8
Bort: Krijgt steeds meer vertrouwen van medespelers, daardoor krijgt hij ook meer de bal, daardoor zelf meer rust creeeren 6.8
WB: Had nagenoeg als enige een mannetje om in de gaten te houden en dat deed hij, op 1 keer na dan 6.7
PuK: Was niet de Puk van de laatste weken, leek het wel welletjes te vinden. gebruik van zijn lichaam blijft sterkste punt 6.3
Japio: Ondanks aanvaring met Koots toch zeer bepalend deze wedstrijd, 1 goal, veroorzaker penalty en 2? assists 8
Darren: Was na zijn vroege goal naar mijn mening al tevreden, miste daarna de gretigheid 6.8
Gijs: Afwerking zal nooit zijn sterkste punt zijn, daarentegen loopacties/vermogen wel 7.2
Floep: heb toch het idee dat laatste man zijn favoriete positie is, deed het voor de rest ok 6.5
Vullis: 2 doelpunten, mist wel het samenspel waar anderen wel in vooruit gaan, kan dus ook leren 7.6

MOTM: Japio! Nu die kop fier omhoog zelfs na 100 x een kutbal krijgen!

Hieronder een paar foto's die een impressie geven van deze prachtige dag.