Oefenwedstrijd FZO 4 – Eemdijk 8 (1-6)

Oefenwedstrijd FZO 4 - Eemdijk 8 (1-6)

Lekker weer even ballen. Dat was toch wel even de insteek van de oefenpartij afgelopen zaterdag. De mannen van FZO in Zeist hadden Eemdijk 8 uitgenodigd om even lekker een partijtje te spelen, als aanloop naar de competitie die begin september weer van start gaat. Buiten het feit dat het een buitengewoon mooie (na)zomerse dag was, was het ook een leuke en sportieve wedstrijd. >>

Vorig jaar pakte Eemdijk 8 op eigen veld de overwinning. Met 10-1 werd FZO 4 verslagen. Eemdijk 8 had de hele zomer doorgetraind en FZO was eigenlijk net bijgekomen van de vakantie. Dit jaar zou het iets anders uitpakken, aangezien Eemdijk 8 sinds 2 weken weer aan de bak was gegaan. Verschillende tijden van vakanties en een kleine opkomst bij de trainingen speelden mee in de conditie van Eemdijk 8.

Om half 3 ving de wedstrijd aan. Binnen enkele minuten was het al duidelijk dat Eemdijk 8 de betere zou zijn. Of het een monsterscore zou worden, kon nog niet over worden gespeculeerd. De aanval van FZO 4 wist niet door te breken en werd nergens echt gevaarlijk. Eigenlijk was dit de hele wedstrijd zo, op één doelpunt en één schotkans na. Hun middenveld kwam niet oplopen, waardoor de spitsen op een eilandje stonden en niet door de ijzersterke verdediging van Eemdijk 8 kwam.

Binnen enkele minuten wist AzAri, die de eerste helft wel goed speelde, een goeie actie te maken als linkshalf. Hij wist het duel goed aan te gaan (lees: hij zette zijn kont middels een lapdance-achtige move tegen de verdediger, zodat hij de bal kon veroveren), en zo kwam Puk helemaal vrij om het keepergebied in te lopen. Daar werd Puk neergehaald, en werd zijn scheenbeschermer goed geraakt, waarop de scheidsrechter na 3 minuten voetballen een penalty toekende. AzAri, die deze actie mogelijk had gemaakt, mocht de penalty verzilveren. 0-1.

Nog binnen het halfuur wist Gerrit Vullis, de man met de lange stelten en de 8 poten, na vele kansen de tweede treffer te maken. Hij gaf een knal tegen de bal en deze bolde het net. Je hoorde het net gewoon heen en weer gaan. De 0-2 was getekend.

De 0-3 en 0-4 vielen niet veel later. Het was prijzenschieten voor de Groenen. Of het nou 0-3 met de rust was, of 0-4, maakt allemaal niets uit. Eemdijk 8 moest hier gewoon winnen. Uiteraard stond er niets op het spel. Het was gewoon een leuk potje voetbal en zo kon elke persoon even aan zijn ‘trekken komen’. Even weer wat ervaring opdoen alvorens het nieuwe seizoen begint.

AzAri probeerde het eens op de linksback positie, Hip zette zichzelf eens als middenvelder, Nevers pakte weer eens een keer een paar minuten, etc. Leuke probeermomenten.

Zo wist Minitank bORt ook weer wat rondjes over het veld te rennen en stond hij niet altijd even goed opgesteld. Maar wanneer hij goed stond, was het gelijk gevaarlijk. In de voorhoede bijvoorbeeld. bORt ging het duel met de verdediging van FZO 4, en de bal wist zo het keepergebied in te rollen. Even leek de tijd stil te staan en keek iedereen verdwaasd nar die bal. Plots werd van alle kanten geschreeuwd, dat bORt er voor moest gaan. Dit merkte de keeper ook op en kwam uit zijn doel zetten. bORt rende naar de bal en gaf deze een rotschop. Hard vloog de bal langs de keeper! De actie die bORt zelf opgezet had, werd door hemzelf ook weer verzilverd.

Eemdijk 8 kreeg de eerste helft, maar ook zeker weten de tweede helft zeeën van kansen. Zo ging de Groene Trein halverwege de tweede helft aanvallender spelen. Alles werd slordiger en het positiespel was even helemaal weg. Door dit laconieke spel kwam FZO op den duur terug tot 1-5. De bal kwam richting Dirk, deze werd weggestompt. De bal werd gekopt, richting het keepergebied. WB wilde de bal wegkoppen, echter kopte hij naar achteren, richting Dirk. Hier stond een van de aanvallers, die de bal zo in het doel kon schieten. 1-5.

Eventjes werd Eemdijk 8 weer wakker geschud. Tot daar een van de laatste momenten van de wedstrijd was. Vullis stond ter hoogte van de punt van het zestienmetergebied aan de linkerkant. Hij zag een aantal mensen voor het doel staan, waaronder Mouse. Mouse wist voor het eerst weer eens op de linkshalfpositie te staan en wilde zichzelf bewijzen. De bal vloog van Vullis’ voet en ging zo richting de tweede paal. Mouse hoefde niet veel te doen, en hij zette zijn hoofd tegen de bal. De bal stuiterde voorzichtig over de lijn, waarna gelijk de eindstand was geschreven.

Eemdijk 8 won op het veld van FZO in Zeist met 1-6. Eemdijk 8 kon meer, maar deed te weinig. Daarentegen zijn 1-6 overwinningen ook niet verkeerd… toch? Goed voor het zelfvertrouwen aan het begin van de nieuwe competitie.

Tevens bedanken we Booka nog voor het vlaggen op deze prachtige en zonnige middag.

Cijfers van de aanwezige spelers door de nieuwe Eemdijk 8 coach, Bulletcatcher:

Dirk: weinig tot niet getest, foutje leidt het enige tegendoelpunt in, opbouwend (lees op een paar poeiers naar voren na) beter, ga daar mee door 6

HWD: kreeg 1e helft veel tijd om op te bouwen, ging aardig, kijken hoe dit bij betere tegenstanders gaat 6.5

Floep: gewoon lekker gebald (probeer de hoge ballen van de tegenstander beter onder controle te krijgen), fraaie assist op Wortel 7

Mouse: linksback gedaan wat er gedaan moest worden (liep ook een paar keer lekker op en werd dan over het hoofd gezien) plus doelpunt op halfpositie 7

Hip: eerste halfuur goed op voorstopperplek, daarna op middenveld te gretig en vergat daarbij te controleren, 2e helft ging dit beter 7

Darren: eerste halfuur lekker gevoetbald, daarna zakte het in (werk aan 2e adem 6

Wortel: doelpunt, liep laatste kwart 1e helft ook te ver naar voren (even wennen aan Hip, die hij 2e helft liet zweten 7

Bort: Ouderwets veel energie, doelpunt, heeft aan zijn schot gewerkt in de vakantie!, soms teveel achter de bal aan het rennen 7

Azari: Verassing van vandaag, zowel op de half als de backpositie goed voor de dag gekomen, doelpunt (penalty), eind 1e helft was de pijp even leeg 7.5

Japio: doelpunt, was lekker fel (bleef daarom langer staan), hadden er meer in gemoeten en koppen blijft een punt om aan te werken 7

Puk: Opende vrij aardig, veroorzaakte penalty, voorstopper moest hij zichtbaar aan wennen 6.5

Vullis: doelpunt, was in begin lekker gretig vanwege wissel staan, 2e helft minder aanwezig op laatste 10 min na, kan opbouw tegenstander nog meer storen 6.5

WB: Had doelpunt moeten maken, probeer positie te behouden (niet ineens rechtsback staan, rest ok 6

Eef: 20 minuten gebald, liep soms te ver door daardoor bij omschakelen in verdediging achter de man aan het rennen 6

Geef een reactie