Column van Hip – “Kwamkwammertijd”

Column van Hip -

Zo… de vakantie zit er weer op!  We kunnen er weer een jaar tegen. Het was heerlijk rustig zo om even bij te komen. Maar het leven begint weer. Je kunt het aan veel dingen merken: Rutte en Wilders willen z.s.m. aan de slag, Potjekak wordt weer gebruikt en zelfs Dirk komt zowaar weer trainen. Sportief gezien verlang ik al weken naar kwamkwammertijd!  Er is de afgelopen weken een ontspannen partijtje gedaan. Maar ook voor diegenen die denken dat de vakantie nog voortduurt: aan de slag!  Er wacht een zware competitie, is het niet door het aantal tegenstanders dan is het wel door de kwaliteiten van sommige medespelers. >>

Achter de schermen zijn de voorbereidingen in volle gang.. Zoals een waar aanvoerder het betaamt, wordt ervoor gezorgd dat tenues e.d. worden aangevoerd. Zo lopen we er straks spic en span bij. Spic en span is overigens niet alleen netjes, maar ook de bijnaam van Bruinsma en Mieremet, omdat zij op grondige wijze met tegenstanders afrekende. Noem mij en Wortel maar zo. Lijkt me wel wat. Oke..er zijn enkelen nog niet helemaal van mijn middenveld-kwaliteiten overtuigd. Enerzijds terecht, ik moet meer meters maken, anderzijds heb ik in het verleden daar ook -behoorlijke- wedstrijden gespeeld, en gescoord…:P  Maar er moet zeker gelopen worden, helemaal nu Bullet nog wel even in de lappenmand lijkt te moeten gaan zitten.. een tweede operatie lijkt onontkoombaar. Maar we hebben ook Bortje nog..deze onuitputtelijke en (voor tegenstanders) irritante held mag daarom gerust ‘spam’ worden genoemd. Span en spam lijkt wel op mekaar en ter bevestiging hebben ze ook nog even dezelfde strijdlustige middenvelderschoenen aangeschaft.

Genoeg gezemeld..het lijkt wel een typische komkommertijd-column te worden. Ik heb er zin an en …vertrouwen in. Voorin kennen we al jaren een meedogenloos spic en span duo, maar centraal achterin weet ik niet welke koppel de vuile klusjes moet gaan opknappen. Mup schijnt Statler te zijn zag ik laatst bij de wkpool-uitslag, dan moet Martijn die lange Waldorf maar zijn. Toch ook een leuk duo als je het mij vraagt.

Hip

Geef een reactie