BFV Toernooi 2010 Speelronde 3

BFV Toernooi 2010 Speelronde 3

Duitsland, Engeland, Argentinie en nog een paar landen zijn zeker van een plek in de achtste finale van het WK 2010. Leuk voor deze teams, en van sommigen ook wel een verrassing. Maar het grote nieuws kwam toch echt gisteravond tijdens de derde en tevens laatste speelronde in deze poulefase van het BFV Toernooi 2010. Wat begon als een avond vol kansen en eventueel hier en daar een puntje, ontaarde in een grote verrassing, welke in het Guinness Book of RidíCULO records behoren. >>

De laatste speelronde. Dit zou de makkelijkste van allemaal moeten worden… in theorie. Schaap & Van Dijk buiten beschouwing gelaten. Maar de verwachtingen vooraf aan deze ronde werden volledig omgedraaid. De eerste wedstrijd mocht FC RidíCULO tegen een van de beteren tijdens de jaarlijks terugkerende BFV Toernooien, Schaap & Van Dijk. De laatste jaren, eigenlijk sinds FC RidíCULO meedoet aan dit evenement, is Schaap & Van Dijk een redelijk stugge ploeg, welke vaak vele punten weet te behalen. Een team om rekening mee te houden dus!

De eerste wedstrijd ving aan om 18:45 uur tegen deze mannen. Met nog een vol gevoel in de maag (18:45 uur is erg vroeg om een potje te rennen) konden we knallen tegen Schaap & Van Dijk. Met in ons achterhoofd het gevoel dat we maximaal een punt konden halen, met goed verdedigingwerk, ontaarde bijna in een overwinning. FC RidíCULO kreeg redelijk wat kansen, maar wist deze niet te benutten. Tja, een verdedigend team is moeilijk te passeren, maar hebben ook moeite om te scoren. Maar een 0-0 eindstand is ook een punt. Guido, het RidíCULaans lid van de Central Organisation of Police Specialists, wist tot 2 maal toe een kans te krijgen op een afstandschot. De keeper van de tegenstander voelde zich genoodzaakt om zelf op onderzoek uit te gaan in de voorhoede. Guido kreeg de bal er niet in. WB had ook moeite om de bal tussen de palen te krijgen, en zelfs meesterkeeper en tevens topscoorder Hip ondervond hier problemen mee. FC RidíCULO kreeg vele kansen, maar de punten bleven uit. Voor beide partijen. Ook de laatste minuut wist de tegenstander niet te scoren bij Hip. Dat betekende dus dat FC RidíCULO een punt had behaald en nu op 4 punten stond. Het ging de goede kant op!

 
Atlético de Piep kwam de match hierna niet opdagen. In eerste instantie kreeg Hermosos Machos de winstpartij aangerekend. Wat volgde was een stormloop naar de regiekamer van ontevreden spelers. En terecht.

 
De tweede partij was tegen Hermosos Machos. Voor zover ik weet zijn het nieuwkomers in dit toernooi, maar dat was in eerste instantie niet te merken. Ook deze wedstrijd kregen we de bal niet tussen de palen. Schotkansen, recht voor het doel voorlangs schieten, niets wilde lukken. Beide teams hadden moeite met scoren, waardoor ook deze match een gelijkspel bleef. Wederom pakte FC RidíCULO hier een puntje en stond nu op 5 punten.

 
Totdat daar de verlossende woorden vanuit de regiekamer klonken, dat Atlético de Piep gediskwalificeerd is en elke tegenstander met 1-0 van deze heren heeft gewonnen. FC RidíCULO dus ook! Zo stond het team met The Moon Effect plots op 8 punten! De in het verleden behaalde 7 punten waren plots uit het Book of Records en maakte plaats voor deze nieuwe puntentelling. Maar RidíCULO moest nog een wedstrijd.

 
De laatste wedstrijd ving aan om 20:15 uur i.p.v. de geplande 20:30 uur. De wedstrijden van Atlético de Piep gingen niet door, waardoor e.e.a. opschoof. Om 20:15 uur mocht De Oude Dame aantreden tegen de RidíCULanen. De eerste 7 minuten zette De Oude Dame behoorlijk druk op de verdediging van FC RidíCULO. Zo bleef het een zeer spannende partij. Dit was overigens wel de zwaarste partij van de avond. Wederom vielen ook hier geen punten te behalen. Hoe zeer beide partijen er ook voor streden, de verdediging stond als een huis. Ook deze partij eindigde in een 0-0 eindstand. En wederom was hier 1 puntje behaald. FC RidíCULO stond nu op 9 punten.

 
Alsof er een bel ging rinkelen en een alarm afging, zo waren de reacties van de gezichten af te lezen toen het grote nieuws klonk: FC RidíCULO heeft zich geplaatst voor de Verliezersronde! WAT? Jaja, de verliezersronde! Voor het eerst in de geschiedenis weten de ‘belachelijken’ de volgende ronde te behalen.

En dat heb ik deze ochtend geweten… Pfff…

Geef een reactie