WK 2010 Column door Hip – “Flut WK”

WK 2010 Column door Hip -

Op het moment van schrijven van deze column zit de helft van alle wedstrijden erop. De balans: alles en iedereen klaagt. Sommigen spelers staken zelf. Waar sommigen de hand in eigen boezem steken, zoals Van Persie bijvoorbeeld, wijzen anderen naar alles buiten hun kunnen. Vandaag was het Torres die de bal de schuld gaf. De bal die juist doelpunten zou gaan opleveren. >>

Dit toernooi loopt anders dan alle andere WK’s. Het gastland gaat er voor het eerst uit. Maar belangrijker: veruit de meesten vedetten falen!  Dit toernooi is het Toernooi van de onbekenden. Park, Kim, Palacios, Suazo. De man met het verhaal is toch Andy Barron. Andy mocht van zijn baas naar het WK, Andy is semi-prof dus daarnaast bankmedewerker van beroep. Hij beloofde zijn baas dat hij zijn telefoon en laptop zou meenemen naar Zuid-Afrika. Dan kon hij daar af en toe een paar uurtjes werken.

De Kiwi’s zijn niet voor niks gekomen, en Andy ook niet. Hij mocht zondag in de 93e minuut invallen tegen Italië. Hij raakte nul ballen en tweeënveertig seconden later floot de scheidsrechter af. Andy is –natuurlijk ook dankzij de remise– ineens bekend voetbalspeler.  

Ik hoop dat alles blijft gaan zoals het nu gaat. Leuk man die verassingen. Spanje, Engeland, Italië en Duitsland moeten hun laatste wedstrijd winnen om door te gaan.

En natuurlijk geheel in de lijn van dit WK zorgt Nederland toch ook voor een verassende primeur…

Geef een reactie