Eemdijk Seniorentoernooi 2010

Eemdijk Seniorentoernooi 2010

Net als vorig jaar deed Eemdijk 8 ook dit jaar weer mee met het seniorentoernooi bij V.V. Eemdijk. Op sportpark De Vinken. Op de planning stonden de wedstrijden VOP 5 (onze concollega’s van de afgelopen competitiestrijd), IJsselmeervogels 5, onze collega’s van Eemdijk 6 en de mannen van DEV Doorn. Het was een prachtige dag, ondanks het feit dat Eemdijk 8 geen beker wist te bemachtigen. >>

Het was wat aan de vroege kant, aangezien de eerste wedstrijd al om 10:30 uur gespeeld moest worden, maar met het prachtige weer van afgelopen zaterdag was dit geen enkel probleem. De nodige koffies werden nog even naar binnen gewerkt, alvorens de eerste wedstrijd tegen onze concollega’s van VOP 5 aanving. Met de tenues om 10:15 uur nog steeds in aantocht was er een minimale warming-up aan de kant van Eemdijk 8. Aangezien VOP 5 zich sociaal achtte, wachtten de mannen uit Amersfoort ook met omkleden en genoten nog even mee van het prachtige weer.

Net als vorig jaar was ook deze dag zonovergoten. Er was voor Eemdijk 8 begrippen een magere opkomst, waardoor WB na een blessure zijn eerste wedstrijd weer mocht spelen op de plek van Mouse. Mouse had een schoonfamilieweekendje en mocht zijn ware aard laten zien aan zijn toekomstige schoonouders. Marty miste zijn ‘roomy’ zo erg, dat hij de dag doorbracht op bed. AzAri liet zijn groene vingers werken en Hip genoot van de financiële crisis, onder het genot van wat Tzatziki en de Ouzo in het prachtige Griekenland. Japio kwam wat later, want… dat zijn we van onze groene wonderslof-schaap gewend.

VOP 5 was de eerste tegenstander van Eemdijk 8, om 10:30 uur. De laatste ontmoeting werd gespeeld in competitieverband en resulteerde in een 1-1 gelijkspel. Helaas kostte het tegendoelpunt in deze wedstrijd ons de kop en onze kampioenschap, dus was het hoog tijd dat Robert Heusinkveld (de man van de 1-1) even klop moest krijgen met de groene mattenklopper.

Het was een leuk potje voetbal, ondanks het uitval van Japio, die zijn hamstring na 5 minuten spelen rust gunde. De rivaliteit was weg en maakte plaats voor een leuk vriendschappelijk partijtje. Eemdijk 8 speelde op de counter, wat VOP 5 verraste. Hierdoor wist de snelle Gerrit Longshanks Vullis een paar keer alleen voor de keeper te verschijnen. Net als in seizoen 1 was de formule “alle ballen op Vullis”. Dit pakte positief uit. Vullis wist de bal achter de keeper te schieten, 1-0, en enkele minuten later kreeg hij een terechte penalty mee. Deze wist hij ook te verzilveren. 2-0. Dit was tevens de eindstand na 25 minuten knallen.

De tweede wedstrijd was een plaatsderby. Een derby tegen IJsselmeervogels 5, die 2 klassen hoger speelt dan de Groene Trein van Eemdijk. IJsselmeervogels kreeg zo hier en daar een kans, maar de verdediging van Eemdijk 8 stond als een huis en IJsselmeervogels kreeg de bal er niet langs. De eindstand bleef 0-0 en Eemdijk 8 was tevreden. De ‘rooien’ waren hier niet zo blij mee.

De derde wedstrijd was tegen de collega’s van Eemdijk 6. In eerste instantie leek dit nog wel een zware dobber, maar gelukkig hadden we Het Magistrale Trio min één, Vullis en Wortel, die door goed werk van de rest van het team de 2-0 op het scorebord konden toveren. Het meest opmerkelijke was de vrije bal van Vullis, waaruit het doelpunt van Wortel viel. Vullis dacht een mooie Ronald(inh)o actie uit te halen door de bal laag over de grond te knallen, zodat de muur er overheen springt. Maar met zo’n slap schot zou de bal niet eens de doellijn gehaald hebben. Door het gekluts erna wist Wortel toch nog de bal over de lijn te schieten. Eemdijk 8 won ook deze partij met 2-0.

De laatste wedstrijd, welke om 14:30 uur plaatsvond, was tegen de mannen uit Doorn. Met het zonnetje op de bol en vele tussenpauzes was Eemdijk 8 leeg. Eemdijk 8 ging niet met zijn sterkste  elftal de strijd aan. De lust leek weg, hoewel iedereen toch vocht voor een punt. Eemdijk 8 kreeg de bal niet in het doel van de tegenstander. Een prachtig afstandschot, welke over Dirk vloog tegen de onderkan van de lat, resulteerde in de 0-1 achterstand. Dirk was wat gefrustreerd en dacht later een van de aanvallers te passeren, met de bal aan de voet. In plaats van het feit dat hij de bal weg trapte, wist DEV Doorn de bal te onderscheppen. Dirk greep het shirt vast, er ontstond een duel en de aanvaller viel op de grond. Of het nou binnen het keepergebied was, of erbuiten, was niet duidelijk. Maar de scheidsrechter kende wel een penalty toe. Zo werd de eindstand van 0-2 op het bord getekend.

Door deze verliespartij wist Eemdijk 8 geen prijs te behalen. Met 7 punten uit vier wedstrijden kwam Eemdijk 8 op de derde plek en wisten ze enkel nog eer te behalen in de derde helft. Al met al toch een erg gezellige en prachtige dag.

Geef een reactie