Potjekak in 2009!

Potjekak in 2009!

Het jaar is weer voorbij. Voor mijn gevoel ging dit veel te snel. Net als vorig jaar is er ook dit jaar weer veel gebeurd. Onverwachte, leuke, verbazingwekkende en natuurlijk ook bedroevende dingen. Allemaal op het gebied van sport, film, muziek, entertainment, etc. Potjekak zat er vaak bovenop en heeft een kleine lijst samengesteld van de gebeurtenissen van 2009. Pak de laptop, drink een biertje, rook een joint, ga lekker op bed liggen of zitten en geniet van Potjekak in 2009! Let op, niet in slaap vallen, want anders zwaait er wat. >>

Het jaar 2009 begon eigenlijk al gelijk goed. Een mixzaalvoetbaltoernooi van de voetbalclub V.V. Eemdijk in sporthal De Kuil. Vele plaatsgenoten streden om die felbegeerde ereplaats. Dit was ook wel weer het jaar van Eemdijk 8. Met een kampioenschap in het vizier en een handjevol voetbal plaatjes en een schitterende Wallpaper streed Eemdijk 8 met man en macht om die felbegeerde eerste plek. Zowel seizoen 2 als seizoen 3 van deze Groene Hulk. We haalden zelfs Wikipedia!

In deze koude winterdagen (dan heb ik het niet over Down Under) van begin 2009 werd er ook nog even genoten van de Oudejaarsconferences, welken vanaf 1 januari overal gedownload en bekeken konden worden.

Ook was 2009 een goed filmjaar. Vele films, waar al jaren over gesproken werd, draaiden (lang of kort) in de bioscopen, op dvd of gewoon online. Zoals X-Men Origins: Wolverine, Terminator Salvation, Up, Ice Age 3, The Hangover, Moon, Avatar, hoewel  de Golden Globes of de Oscars begin dit jaar helemaal niet verrassend waren. Daarentegen nieuwtjes als een remake van de film Predator, de film IT, de sequel van Monsters Inc, The Pacific en een nieuwe Turtles waren wel redelijk verrassend. En dan spreken we nog niet eens over een film van Friends! Natuurlijk nog veel meer van wat je wil weten van films. Ook van nog niet ontdekte juweeltjes.

De problemen van de wereld werden opgelost. Niet alleen in de WOII Tarantino film Inglourious Basterds, maar ook in de vele Levensvragen topics. Hoewel in de series Southpark en Lost, het vijfde seizoen welteverstaan, de problemen en vragen alleen maar groter werden. Zelfs tot het einde van seizoen 5 wist je nog niet waar je aan toe was! Maar de nieuwbakken president van de VS, Barack Obama, zal deze problemen wel even oplossen tijdens zijn presidentschap. Net als Nelson Mandela toentertijd deed. Obama… Tja, niet echt een hele prettige naam in deze tijd van Osama. Maar wat dacht je van deze meneer? Dit komt nergens met zijn sollicitaties. Tja, misschien in een van deze plaatsen nog? Tenzij zo’n plaats verkeerd gespeld is natuurlijk.

Na deze schokkende namen, was niets meer te gek tijdens het carnaval. Niet in Nederland, maar ook niet in Londen.

Potjekak kon niet achterblijven met vernieuwingen en bracht zo de Linkdumper aan ‘t licht. Aan het begin leuk, maar later ook niet meer dan een schim. Hier werd toch anders over gedacht dan het topic “Wie Of Wat?”, waar heftig en veel op gereageerd werd.

De grootste troef van Potjekak was dit jaar toch wel de Potjekak Speelhal. Daar werd veel mee gescoord! Vele uren werd gespendeerd aan deze hit! Elke dag werd er gestreden om de eerste plek in die felbegeerde Speelhal Toplijst! Leuke spellen waren dat. Darkest of Days en FIFA10 waren ook leuke spellen waar over gesproken werd. Maar we keken ook uit naar Prototype en de 6e Call of Duty!


Ook qua dames ontbrak het er niet aan dit jaar. Onze Playgirl Carmen Electra stond ook dit jaar weer in de Playboy. Nog steeds zijn ze mooi. Blijkbaar geld te kort? Zo hebben we vrouwen in Swimsuits, vrouwen die afslanken voor sex, vrouwen in kastelen, Gebitchslapte vrouwen, op het strand, op The Hills, voor een hond, in de lucht, of wat dan ook. Vaak zijn deze vrouwen net een muurtekening. Maar met die opgespoten borsten en lippen denk ik dat ze allen wel wat ‘in common’ hebben. En dat is niet ballenspel Tennis.

Prachtig. Hier zou menig man wel een beschuitje mee willen eten op Valentijnsdag! De dag na vrijdag de 13e, wat overigens 2x voorkwam dit jaar! En mannen boven de 13 bedoel ik dus! En de volgende dag, na het morgenplasje (en geen andere gekke dingen op het toilet), kijk je haar nog even aan,

 
Eindelijk, na een belabberde winter mocht Eemdijk 8 op 21 februari weer aantreden in de competitie. Helaas ging deze winterstop ons niet in de koude kleren zitten en konden we niet juichen. Eemdijk 8 coach, talkshowhost en aanvoerder Hip vond dat er drastisch iets veranderen moest. En dat gebeurde! Tijdens de seniorentraining wist het Achtste als tweede te eindigen.

Het tweede seizoen werd beëindigt met een derde plek, maar het 3e seizoen ging het stukken beter met Eemdijk 8. Eemdijk 8 werd zelfs vastgelegd in een wekelijkse cartoon. Dit werd een hit! De allereerste wedstrijd, een oefenwedstrijd, werd dus al gelijk met dubbele cijfers gewonnen. Halverwege dit seizoen begon Eemdijk 8 met ruime cijfers te winnen van menig club. Prachtige doelpunten en mooie acties.

 
Op gebied van muziek was Potjekak ook een van de eersten. Van Livesets van Trance Energy, tot Hardstyle van Qlimax en Defqon. Niet alleen de stampende beats kwamen voorbij. Eminem mocht ook zijn cd promoten. Is overigens een goede cd! Niet alleen de muziek is het om te doen. De clips zijn ook niet onaardig als je het mij vraagt. Nu we het over muziek hebben, mogen we de Top 2000 niet vergeten (waar Bohemian Rhapsody vast weer op nummer 1 staat), evenals Deadmau5, de nummer 1 DJ Armin van Buuren en de nieuwste cd van Tiësto. Marco V en Don Diablo mogen ook niet vergeten worden als we het hebben over ’s Neerlands beste DJ’s.

Rond eind november kwam Potjekak met wat remixes op de proppen. Deze konden gedownload en beluisterd worden, en dan veelal vlak voor het weekend. DJ EL-Jay verzorgde deze mixen, en kwam zichzelf tegen op deze site!

 
Ook waren er vele droevige dingen in de wereld. Als we het hebben over droevige dingen, bedoel ik niet het feit dat Sesamstraat nu niet meer om half 7 begint, maar hebben we het vaak over De Dood. De dood treft ons allen. Zo loop je op school, en zo weet een rare Duitser hier een eind aan te maken. Een vakantie in Italië kan wreed verstoord worden door een aardbeving. Of Koninginnedag loopt in de soep door een gek in een Suzuki. Maar ook de natuur kan een handje helpen door middel van een griep uit Mexico. Zo verlieten de volgende personen dit aardse leven. Dom DeLuise,  David “Kill Bill” Carradine, John Hughes (de man achter de kersthit Home Alone), Patrick Swayze en Stephen Gateley (van Boyzone). De grootste schok voor de hele mensheid was toch wel de dood van The King Of Pop! Michael Jackson verliet op 50 jarige leeftijd dit Amerikaanse aardse leven! Schokkend voor vriend en vijand en … nog meer vijanden! Het nieuws ging de wereld rond. Als je dacht dat het hierbij bleef, werd zo vlak voor de kerst bekend gemaakt dat Brittany Murphy overleden is. Veel te jong!

De natuur kan soms erg hard zijn, maar ook erg mooi.

 

Wist je trouwens dat je hersenen na je 27e achteruit gaan? Straks onthouden we zelfs de simpelste sprookjes niet meer, zoals Alice in Wonderland. Gelukkig weet ik nog precies wanneer ik ben geboren en wanneer de lente aanbreekt, wat betekent dat we weer de terrasjes op kunnen zoeken! Maar eerst nog moederdag.

 

Zo rond juni brak het grootste zaalvoetbalevenement van Bunschoten weer aan! Het BFV Toernooi. FC RidíCULO was van de partij, evenals het zusterteam Satyriasis. Onderling aan elkaar gewaagd! Helaas presteerde RidíCULO niet al te best, en konden ze geen stunt uithalen tegen de topteams, maar dat mocht niet baten. Misschien dat de mannen het wel beter doen in het online voetbalspel Profcoach?

 

De vakantie brak daarna aan, vele mensen zochten hun heil in een ander (warm) land. Zo ook Potjekak. De zomer was nog niet voorbij, of er werd in Hollywood al gekeken naar de kerst. Maar eerst de herfst. Want deze herfst viel er ook nog genoeg te beleven, buiten het Halloween feest om. Een prachtige wedstrijd van S.V. Spakenburg tegen AZ, wat geen enkele blauwe supporter meer zal vergeten! Evenals de derby der derbies. Dit pakte ook beter uit voor de blauwen dan voor de rooien.

 

De kerst kwam daarna wel heel dichtbij. Tijd voor kerstmuziek, ook van de Muppets,  en de kersteditie van de Playboy, welke werd gesierd door de 60-jarige Patricia Paay. Of er in die tijd nog niet genoeg aandacht werd gegeven aan de kerst, kwamen WB en MJ ook nog op de proppen met hun traditionele film, in de trant van de kerst! Kerstboodschappen. Ga ‘m gauw zien! Dus stop met je koffers pakken voor de wintersport, gooi de Playboy van Tara Reid weg, stop met spelen in de sneeuw, lees snel het laatste verhaaltje van Het Leugenbankje en geniet van je laatste dag in dit oude jaar!

 

Potjekak wenst jullie een goed en gezellig 2010 toe. Tot volgend jaar!!!

Geef een reactie