VOP 4 – Eemdijk 8 (0-6)

VOP 4 - Eemdijk 8 (0-6)

Afgelopen zaterdag mocht De Groene Trein weer aantreden op een lapje kunstgras. VOP 4 was de tegenstander. Zoals altijd is het daar een gezellige boel. Is het niet op het veld, dan is het wel in en rondom de kantine, in Amersfoort, tegen Nieuwland, Vathorst en Hooglanderveen aan. WB, die normaliter de verslagen/nabeschouwingen maakt, was ziek, dus is zijn taak waargenomen door Eemdijk 8 coach, reservekeeper, laatste man, voorstopper, leider van de praatgroep Hip. Hip heeft overigens wederom de 'nul' gehouden op doel. Chapeau! Keeper Dirk is de komende maanden niet van de partij, aangezien hij per se bewijs wilde hebben, dat hij wel een damwand met zijn duim op kon tillen. Sterkte Dirk! >>

Net na elven vertrok de halve selectie van Eemdijk 8 per fiets naar de kampioen der derde helft ….V.O.P. Even leek het erop alsof dit aangekondigd was op de kabelkrant, want zoveel auto's heb ik daar nog nooit gezien. Helaas vertelde Bort even later de echte reden van deze drukte.

Een drukte was het niet in de kleedkamer want veel Groene Hulken waren er niet bij, dus trouwe supporter en meetrainer Booka mocht weer proberen een wedstrijdje uit te spelen. Er komt een dag dat dit lukt, maar vandaag kopte hij door de drank van vrijdag een bal met z'n neus.

Wat ook met de week groter wordt, is de kans dat Rikea scoort. Vandaag had hij hierop twee zeer grote kansen, maar ook deze keeper was -voor Rikea- onpasseerbaar. Dat was hij niet voor Gerrit Vullis en Japio. Beide goalgetters maakten er binnen 10 minuten al 0-2 van. En nog binnen het kwartier maakte Bort er 0-3 van, dankzij goed terugleggen van Japio.

Daarna werd het helaas allemaal wat minder verzorgd. Mocht er wel een beetje aanval opgezet worden via de zijkanten, dan waren de voorzetten vandaag eerlijk gezegd heel matig. Achterin stond het als een huis met Wortel als laatste man. Alles werd voetballend opgelost. Net voor rust werd Vullis bereikt en zette de 0-4 op het bord.

De rust brak aan. Hip was enorm geïrriteerd dat hij niks te doen had. Maar ook dat het niet echt lekker ging. Toen het bijna persoonlijk opgevat werd, kwamen we tot de algemene conclusie dat perfectionisme vandaag niet mogelijk was en dat we 't ook echt niet gingen proberen te behalen.

Dus de tweede helft werd op halve kracht 'uitgevoetbald'. Beiden topscoorders scoorden nog éénmaal en zo werd het 0-6. Een geflatteerde uitslag volgens onze tegenstander want 'het had nul – vijftien moeten zijn'

Om het kort te houden zijn de missers er daarom uitgehouden, maar de slappe penalty van Rikea kan ik u niet onthouden. Daarna deed hij het een stuk beter, maar tot drie keer toe haalde de keeper zijn inzet van de lijn. Mouse had ook echt zijn eerste moeten maken, maar was moe van al het kappen en schoot op een paar meter naast. Maar ook Puk mocht alleen op de keeper afgaan, maar meende zelf dat hij weer buitenspel zou staan, dus schoot hij de bal blindelings naast.

Zo kreeg ik toch waar voor mijn kijkgeld, mede door 1 enkele vangbal de tweede helft. Twee concurrenten vielen van de gedeelde eerst plaats, dus daar moest op gedronken worden. Dat deden we dus ook, en VOP vierde het feest vriendelijk mee. Meerdere keren kregen we een supersize 'biertje', waarvoor dank!

Met de komende tegenstander (VOP 5.red) werd vooruitgeblikt naar de topper tegen hen op de thuisbasis van Eemdijk 8, maar ik kijk al weer uit naar de uitwedstrijd tegen dit team.