IJsselmeervogels – Spakenburg 0-2

IJsselmeervogels - Spakenburg 0-2

Afgelopen zaterdag was de 31e 'derby der derbies' in het vissersdorpje Bunschoten/Spakenburg. Zowel de rooien als de blauwen hadden de 3 winstpunten hard nodig, om nog mee te dingen voor het kampioenschap. Spakenburg, inmiddels op de 3e plaats in deze competitiestrijd, wist deze titanenstrijd te winnen met 0-2. Ondanks het minder goede weer, was de sfeer wel weer goed. De wedstrijd zelf is vaak niet veel aan, maar is ondanks de 'burenruzie' op het veld altijd spannend. Spakenburg wist na de eerste 3 minuten al op voorsprong te komen door een goal van Karim Elkaddouri. De wedstrijd was toen eigenlijk al gespeeld. IJsselmeervogels werd nergens echt gevaarlijk en Spakenburg haalde (ondanks een paar kansjes op de paal of nèt naast) ook niet veel meer uit. De tweede helft werd beslist door een treffer van Ivo Rottiné in de 56e minuut. Het hoogtepunt, naast de overwinning van de blauwen uiteraard, was toch wel de 'publiciteitsstunt' aan de kant van S.V. Spakenburg. Een publiekelijk eerbetoon aan trainer André Paus. Met een hoogwerker werd een inmens groot spandoek gehesen boven de kantine van IJsselmeervogels, met een getekend hoofd van de trainer en de tekst "Bedankt vor die poenten" eronder! Geweldig! Het feestje werd afgemaakt in sporthal De Stormvogel aan de blauwe kant van sportpark de Westmaat. De Westmaat was deze zaterdag blauw!

Geef een reactie