AZ – S.V. Spakenburg (5-2)

AZ - S.V. Spakenburg (5-2)

Woensdag 28 november 2009 mocht amateurclub S.V. Spakenburg aantreden in het (voormalige) DSB Stadion tegen profclub en regerend Nederlands kampioen AZ. De Blauwen van S.V. Spakenburg wisten te stunten in deze "strijd der titanen". AZ had zeer veel moeite met het defensief, maar zeer sterkspelende Spakenburg. Spakenburg stond binnen 6 minuten al op 0-1 voorsprong door Thijs Houwing. Daarna wist de club van Ronald Koeman de eerste helft niet veel meer uit te halen. >>

De eerste helft werd afgesloten met een overwinning van Spakenburg. AZ speelde niet overtuigend en kansen werden gekeerd door de sterkspelende achterhoede en de uitstekend keepende Sven Taberima. Na rust wisten de Alkmaarders nog 2 maal te scoren (niet echt schoonheidspuntjes, maar treffend), maar door een briljante juweel van een afstandschot van Christy Bonevacia in de kruising, waar de keeper niet bij kon, kwamen 'de blauwen' op gelijke hoogte in de slotfase van de tweede helft! 2-2! Een uitbundige vreugde in het uitvak, waar minstens 1200 'blauwen' met 24 afgeladen bussen het DSB Stadion bezochten.

Verlenging volgde, en de eindstand werd helaas beslist na de 105+2e minuut. De bal leek met de hand ingetikt, waardoor in de blessuretijd van de eerste verlenging de 3-2 op het scorebord werd getoverd. De 2 andere treffers van AZ volgde in het kwartier daarna.
Koeman was ten einde raad en vroeg zich af hoe het zo ver had kunnen komen. Heerlijk!

Check de sfeerbeelden en beleef het feest opnieuw in het vak van de morele winnaar van die avond: de blauwen. Gefilmd in Full HD door WB, waardoor alles nog beter tot zijn recht komt!

Wil je het filmpje in Full Screen zien, klik dan op het YouTube logo'tje in het filmpje. Deze verwijst je naar de YouTube pagina van dit filmpje.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=i7_L-2AKjdI]

Alsof de beelden nog niet genoeg zijn, moet je het audio-verslag eens horen van RTV Utrecht! Geweldig! Heerlijk kippenvel momentje!

Geef een reactie