BFV Toernooi 2009 Speelronde 2

BFV Toernooi 2009 Speelronde 2

Het leek allemaal zo mooi te worden. Deze avond zouden we even een paar puntjes meepakken en dan in ieder geval niet als laatste eindigen in de poule. Op dat moment stond FC RidíCULO al op de 7e plek, en dit wilden we behouden. Maar het geluk was, net als voorgaande jaren, wederom niet aan onze zijde… >>

Om 18:45 uur mocht FC RidíCULO aantreden tegen Hubun. Hubun, een team met twee zeer goede zaalvoetballers en een restje mestboeren, wist in het begin niet door de verdediging van RidíCULO heen te dringen. Wat ze ook probeerden, RidíCULO stond als een huis. Met enkele kansen aan beide kanten was de wedstrijd gespeeld. Helaas scoorde Hubun wel een keer, waardoor RidíCULO wederom verloor met 1-0. Het begint een beetje traditie te worden dat het team met The Moon Effect nipt verliest. Misschien dat de plotselinge dood van The King Of Pop (Michael Jackson.red) het hoofd op hol bracht, hoewel The Moon Effect niet gebasseerd is op Jackson's Moonwalk. Maar ach, er was nog een wedstrijd te spelen.

Om 19:30 uur mocht RidíCULO aantreden tegen de jongens van FC Vullis. Een team met potentie die net als RidíCULO aan haar derde jaar BFV Toernooi is begonnen. 2 Jaar geleden wist RidíCULO te winnen met 2-1, dus het zou dit jaar ook moeten lukken/kunnen. FC Vullis kreeg een paar zeer goede kansen, waaronder een paar ballen op de paal en een bal op de neus van keeper Hip. FC RidíCULO speelde een goede wedstrijd, maar kwam eveens niet toe aan scoren. Dit was de avond dat er punten gepakt konden worden. RidíCULO probeerde en probeerde, maar de bal wilde niet langs de keeper. Een paar puntertjes van WB, die nipt gestopt werden. Een paar ballen zonder kracht en voorlangs van MJ. Guido die aan de linkerkant de kans kreeg om het doel te vernielen met zijn powershot, maar teveel dacht aan zijn teamgenoten, en de bal passte naar WB. Of eigenlijk er nèt achter, waardoor de bal over de lijn rolde. Zo snel als de omschakeling van Vullis telkens was, zo snel moest RidíCULO weer 'fris en fruitig' op de benen staan en het sprintje mee trekken met de jonge jongens. Zo kon Hip een paar keer net iets eerder bij de bal zijn dan een van de aanvallers van Vullis. WB zat er ook nog een keer goed tussen na een heuse counterattack, waardoor het een hoekschop werd. De verdediging stond dan als een huis (en een klein beetje geluk, wat normaliter ontbrak bij RidíCULO, zorgde ervoor dat Vullis de actie niet volledig kon afmaken).
Eefbert had zijn zuurstoffles ietwat verder opengedraaid en kreeg de bal goed aangespeeld. Als enige afstuivend op de keeper, met de bal voor hem uitrollend, zette hij de sprint in. De keeper van Vullis was iets sneller bij de bal, waardoor Eefbert over hem heen struikelde (en werd 'gehaakt', aldus Eefbert in een later stadium). Verontwaardigd lag hij op de grond, wachtend op een penalty, maar deze kwam niet. Het spel ging door. Vullis speelde niet zuiver achterin, dus zag Eefbert wederom zijn kans schoon. Weer werd de zuurstoffles open gedraaid en verraste zo de verdediger van Vullis. Maar wederom vond Eefbert het nodig om de grond te knuffelen. Het zuurstof was op, dus was het wisseltijd.
Tja, en net als altijd wist RidíCULO de 'nul' niet te houden en kreeg zo in de laatste minuut de tegentreffer. Eén woord: ZUUR!

PS: Darren en Henk-Wim, bedankt voor het vlaggen!

Geef een reactie