Stephen King’s It remake

Stephen King's It remake

Toen ik dit las, moest ik even een traantje laten. Vele klassieke films krijgen een remake. Hollywood weet even geen raad met de schrijversstaking en pakken gelijk een "wat oudere" film om in een nieuw jasje te stoppen. Zo ook met Stephen King's film It. Als klein ventje was dit toch wel een van de meest creepy films allertijden. Een roodharige clown die kleine kinderen opjaagt, terroriseert en uiteindelijk de dood in jaagt. Creepy als je het mij vraagt. Broeken vol gescheten vroeger. Nachtmerries na een circusvoorstelling van Bassie en Adriaan. Kermisgeluidjes die tot diep in de nacht doorgalmde in mijn hoofd. Laat deze film voor wat het is: een geweldige, maar creepy, killerclownsfilm! Laat het einde lekker klote geanimeerd zijn, laat Tim Curry in zijn waarde. Laat mij Tim Curry herinneren als Pennywise de Clown en niet aan die gozer in Home Alone. Uiteraard is Home Alone een geweldige (kerst)film, maar niet Curry's meest geweldige rol. Ik zeg: F*ck Hollywood! Verzin eens iets nieuws!

Geef een reactie