Eemdijk 8 – De Zebra’s 3 (2-1)

Image

“Pwoooaaaap!” horen duizenden kinderen vanuit de haven komen. Ze staan te wachten op de Goedheiligman, die deze dag aankomt in de haven van Bunschoten-Spakenburg. Ze staan allen te kijken, hoe de Pieten strooien met snoepgoed en de kinderen gek maken met hun grapjes. Vanavond weer de schoen zetten en dan morgen checken of Sinterklaas er een cadeautje ingedaan heeft. Wat blijkt, de Lieve Goede Sint is een dagje eerder in het land gekomen en heeft een prachtig cadeau achter gelaten voor de Groenen van Eemdijk 8. Eemdijk 8 heeft na een harde en enerverende strijd namelijk gewonnen van de koploper in deze competitie, de Zebra’s 3! >>

De intocht van Sinterklaas hebben we niet meegekregen, omdat we toen al op het veld moesten staan, maar enigszins heeft hij het cadeau wel langs gebracht. Op zo’n dag zijn 3 punten een geweldig cadeau. Dit allemaal in een mooi blauw-wit gestreept papiertje, met een groen lintje!

Om 12:30 uur was de aftrap. “Ik ben niet echt fit” klonk er over en weer. Niet echt berichten die je wilt horen als je tegen de koploper moet spelen. De koploper die met 2 wedstrijden meer dan ons, maar hetzelfde aantal verliespunten heeft, de lijst aanvoert. Maar zoals iedereen al wel weet, zegt het puntenaantal niets. Als je je eigen spelletje blijft spelen en je voetbalt met karakter (en dan wel het beruchte Groene Karakter, als de Hulk), dan kun je de 3 punten gewoonweg al in de spreekwoordelijke pocket hebben.

De eerste helft was niet echt een hoogtepunt in de carrière van Eemdijk 8. Op het vochtige veld gebeurde erg weinig, er werden niet veel kansen gecreëerd, maar er werd ook niet gescoord. Aan beide kanten was het doelpuntloos. Met hier en daar een kansje en wat gevaarlijke momentjes kwamen beide teams goed weg. Geen grote problemen en geen gevaarlijke situaties tot dusver. Was er een gevaarlijke actie, die even aan de aandacht van de groene verdediging ontglipte, zat keeper Dirk er goed bij. Dirk speelde zoals we hem op doel willen zien, en wist Eemdijk 8 toch wel een paar keer van de ondergang te redden.

Halverwege de eerste helft maakt Seizoen 1 Topscorer Gerrit “Vullis” zijn rentree. Na 6 weken van afwezigheid i.v.m. een hevige knieblessure mocht hij wederom meestrijden in de voorhoede, naast zijn spitsmaatje Japio. Sinds de uitslag van de scan positief uitsloeg, kon Gerrit plots weer spelen. Als een ‘Wolverine’ herstelde hij zeer snel en kan hij zelfs al minuutjes meepikken in deze competitie, zo vlak voor de winterstop.

De eerste helft wist ook hij niet te scoren. Het kwam niet verder dan een paar mooie passes vanaf de rechterkant, die niet verzilverd konden worden door de medespelers. Een paar schoten op doel belandden in de handen van de keeper, een mooie schotkans van Hip belandde, door het wegstuiteren van het been door slechte aanname, in de benen van een Zebra, die de bal op zijn beurt weer wegwerkte.

Een vrije trap op een mooie positie. Hip mocht ‘m nemen, gaf de bal aan Japio, die de bal met moeite kon doorkoppen aan Gerrit. Gerrit schoot de bal, maar kon geen puntje op zijn naam zetten.

Niets bijzonders gebeurde verder in deze helft. In de rust werd nog even een en ander besproken, om de tweede helft ons toe te eigenen. We zagen onze kans schoon om deze wedstrijd te winnen. Om toch minstens 1 bal meer in het doel te schieten dan de tegenstander.

De tweede helft waren 45 minuten vol spanning, vol actie en vol kansen. Hier en daar werd er even van plek gewisseld, maar geen drastische veranderingen vonden plaats. Hoogstwaarschijnlijk had de peptalk geholpen, want Eemdijk 8 werd gevaarlijker en ging meer kansen creëren. Waar De Zebra’s een steekje lieten vallen, door goed opgezette acties niet af te maken, kreeg Eemdijk 8 weer meer ruimte en zochten zo de voorhoede op. Het ideale stel, de Bonnie & Clyde, de Bert & Ernie, de Thelma & Louise en de Neo & Morpheus van Eemdijk 8. Saampjes weten zij vaak de weg te vinden in een doolhof die verdediging heet. Zo ook 1 minuutje voor het eerste oh zo belangrijke doelpunt.

Marty, voorstopper eerste klas, ving de bal op. Gaf ‘m mee aan Hip die op de middenlijn stond, die vervolgens weer de voorzet gaf aan Gerrit. Gerrit stond rechtsvoor en was ontsnapt aan de gruwelen van de verdediging. De enige persoon die Gerrit nu nog zou kunnen stoppen, was de keeper. Gerrit trok een klein sprintje, met in de rug een verdediger, die het niet leuk vond, dat Longshanks was doorgebroken. De keeper kwam uit, Gerrit stiftte de bal over de keeper. De bal was een tijdje onderweg, alvorens het ging dalen. Het leek er vanaf een afstandje even op dat de bal naast zou gaan, maar een duo komt altijd met zijn tweetjes. Zo ook Japio die de bal nog net binnen kon rammen, alvorens deze naast het doel zou belanden.

Een uitbundige vreugde volgde, aangezien dit een heel belangrijk doelpunt bleek te zijn. Eemdijk 8 stond met 1-0 voor tegen de koploper!

De buikkrampen verdwenen, de hoofdpijn verminderde, het energiepijl steeg en de adrenaline pompte door het lichaam en maakte het hart sneller aan het kloppen. Als een stel bloeddorstige vampieren die jagen op alles wat leeft en waar bloed in vloeit, gingen de groenen jagen op de bal, richting het tweede doelpunt. Deze zouden we zeker nodig hebben, aangezien de Hilversummers ook erg gevaarlijk bezig waren. Met een snelle voorhoede wisten ze af en toe zeer riskante situaties te creëren, waardoor de groene verdediging op zijn tenen moest lopen en af en toe een kruisje moest slaan. Een kruisje slaan voor dat engeltje op de lat. Dat engeltje op de lat werd er snel afgeschoten.

Een vrije trap net buiten het strafschopgebied zorgde ervoor, dat Eemdijk 8 weer even uit haar roes werd ontwaakt. Deze ging over de verdediging en knalde tegen de lat, wat keeper Dirk even niet verwacht had. De bal kreeg een ram, zodat deze een veilige afstand van het doel verwijderd was. Niet alleen deze actie liet dat nare gevoel in de buik overheersen.

Iets later wisten de aanvallers aan de rechterkant van het groene strafschopgebied door te breken. De verdediging ramde de bal weg, maar kwam tegen de hand van deze blauw-witte aanvaller. De scheids leek de enige die het niet gezien had en liet doorspelen. De aanvaller rende door, richting de achterlijn, gevolgd door de verdediging. Keeper Dirk was al uitgekomen en werd uitgedold door deze behendige speler. Teneergeslagen en teleurgesteld door deze hands-actie kon Dirk zich niet meer inhouden en liet zijn handen de vrije loop. Als een rots in de branding stond Dirk met de arm van de aanvaller in zijn handen en verroerde geen vin. Eveneens de Hilversummer, die geen kant op kon, aangezien hij klem zat in de berenklem van Dirk. Dit merkte de scheidsrechter wel op, gaf een penalty, werd goed ingeschoten, waar Dirk er nèt naast zat, waardoor het gelijkspel een feit was. 1-1.

Een kleine reorganisatie werd aan de groene zijde opgesteld en het duw-, trek- en hangwerk werd sommige spelers ietwat teveel. Mouse die in de achterhoede nog een paar man meesleurde, aangezien deze persoon wel heel dol was op het groene shirtje.

WickedW, die een voortreffelijke beukwedstrijd speelde, speelde wederom de Bulletcatcher. Kreeg veel schoppen, werd veel getrokken (op een a-seksuele manier), maar liet zich niet kisten en werd een Bulletdealer!

Japio kreeg ook wat schoppen om de oren, maar niet meer dan tegen andere teams. Aangezien Japio als een huis op het veld staat en zich niet genoodzaakt voelt om zich een keer te laten vallen, werd er vaak de voordeelregel toegepast.

Een enkele keer werd ook hij gevloerd, wat dus gelijk fataal werd voor de gastspelers; Eemdijk 8 kreeg een penalty! Dit moest dat ene doelpuntje zijn, waarmee Eemdijk 8 deze wedstrijd af zou sluiten met 3 winstpunten!

Hip legde de bal op de stip, gaf de bal een rotschop zoals alleen hij het kan, en zoals we ook van hem gewend zijn. De keeper werd de verkeerde hoek in geloodst en het tweede doelpunt voor de groenen was een feit. 2-1! Deze dag kon bijna niet meer stuk.

De gasten raakten gefrustreerd en begonnen actiever te spelen. Van een actiever spel, komen ook vaker de overtredingen. Zo ook aan de linkerkant, randje 16-metergebied. Gerrit mocht de bal nemen. Hij nam de bal op zijn slof, draaide over de verdediging heen, richting het doel. De keeper zag de bal verdacht snel omlaag komen en tikte het met een kattenreflex nèt over de lat. Was de bal ietwat meer naar links of rechts geschoten, was hier het derde doelpunt!

Maar ach, met 2-1 waren we ook blij. Met nog een paar minuten op de klok, was het even de billen bij elkaar knijpen en geven wat je geven kon. Even dat laatste stukje energie steken in het veroveren van de bal. Met ballen die net voor het doel langs gingen, of werden onderschept door de verdediging, werd het nog een angstige 5 minuutjes.

Het eindsignaal klonk. Het verlossende eindsignaal. Eemdijk 8 kreeg een mooi Sinterklaascadeautje in haar schoen gedrukt en heeft puur op karakter deze overwinning behaald. Hoe behendig de spelers van De Zebra’s 3 ook waren, het stukje Hulk in ons allemaal overheerste in duels. Er is goed gevochten door de Spartanen van Eemdijk 8.

They can take our lives, but they never take…. Our 3 points!!!!!

Doelpuntenmakers:
Japio (1-0)
Hip (2-1)

Stand:

# Elftal G W GL V P DPV DPT
1. Zebra's de 3 9 6 0 3 18 20 15
2. Vliegdorp 't vv 3 6 5 0 1 15 23 13
3. Eemdijk 8 7 5 0 2 15 18 8
4. Huizen 8 7 4 2 1 14 13 4
5. VVZ '49 6 6 3 0 3 9 23 9
6. DOSC 4 7 2 2 3 8 16 18
7. Posthoorn de 5 5 2 1 2 7 13 13
8. Hees 5 6 2 1 3 7 8 15
9. Eemnes 6 6 2 1 3 7 7 16
10. Nieuwland ASC 6 5 2 0 3 6 9 10
11. VOP 5 6 2 0 4 6 8 13
12. Waterwijk asc 7 8 0 1 7 1 7 31

Geef een reactie