Heb me geschaamd

Image

Ik moet me schamen! Omdat ik me totaal niet op de studie gericht heb de afgelopen weken? Nee! Omdat ik veel te veel gefeest heb de afgelopen twee weken? Nee! Omdat ik eindelijk mijn bigmama gevonden heb? Nee! Ik moet me schamen, omdat dit pas mijn derde verslag in vijf weken is! >>

Hopelijk kunnen jullie het me vergeven, als ik vertel dat ik het ont-zet-tend druk heb gehad. Waarmee? Ach, zoals jullie weten voelt het hier aan als één hele grote vakantie. Een vakantie die nu al vijf weken duurt.
Vooruit, vier dagen in de week heb ik een soort bezigheidstherapie in het ziekenhuis. Anders ga ik me nog vervelen ook. (en er moet toch ook wat aan de studie gedaan worden, anders wordt het helemaal belabberd ;)) Maar de overige dagen heb ik, zoals jullie weten, lekker vrij.

Maar waar ik het dan zo druk mee gehad heb? Tja, waar moet ik beginnen?

Allereerst, moet ik vertellen dat ik en mijn huis/studiegenoot Jelle een aantal leuke mensen in het ziekenhuis ontmoet heb. Dat zijn twee Zwitserse (leuke meiden), paar Zuid-Afrikanen en een Ier. Die Ier houdt helaas (net als wij overigens) van op zijn tijd een heel klein biertje. Nou dat kost al heel wat tijd om niet in een internetcafé te zitten.

Ook zijn we met deze mensen lekker op pad geweest. De afgelopen twee weken hebben we hier in Zuid-Afrika, net als in Holland, veel vrije dagen gehad. Daar hebben we van genoten ook! Met de mensen uit het ziekenhuis zijn we bijvoorbeeld naar Stellenbosch geweest. Stellenbosch? Ja, Zuid-Afrika kenners weten dit, in Stellenbosch kun je ongeloofeloos lekkere wijn drinken. (ben hier al een behoorlijke wijnkenner geworden) Je kunt daar een tour maken langs wijnboerderijen, waarbij je voor een behoorlijk klein bedrag (ongeveer 3euro) wijnen kunt zuipen. Een must do, als je daar in de buurt bent.
Daarnaast hebben we de welbekende Tafelberg en de ‘Lionshead’ (lees: puntige berg naast de Tafelberg, ruim 669m hoog) beklommen, om op de top aangekomen te genieten van de zonsondergang, food en… champagne! (herinner je het je nog, pa?)

Natuurlijk hebben we ook nog een groot deel van de omgeving verkend.
We zijn al bij de Kaap geweest, het meest zuidwestelijke puntje van Afrika. En natuurlijk door de geweldige landschappen van Zuid-Afrika gereden. Pinguïns gespot die op één plek langs de kust leven (waarom alleen daar is voor iedereen een raadsel) zeeleeuwen, bavianen, struisvogels noem het zo gek maar op. 

Ook zijn we verhuisd. In het vorige verslag had ik het al genoemd, maar de afstand van ons oude appartement naar het ziekenhuis was om te huilen zo ver. Elke dag in de file staan had ik vier maanden niet getrokken. Daarom hebben we sinds een week of twee een geweldig appartement in Seapoint. Lekker dicht bij het centrum van Kaapstad en 15 minuutjes rijden naar het ziekenhuis. Mooi zicht op de oceaan, en de ‘Lionshead’ achter ons, mits het niet te mistig is. Toch lukt het ons om nu nog steeds te laat te komen, maar dat zijn ze inmiddels wel gewend van ons daar. Zeker als we een nachtje hebben doorgetrokken, want het moet toch vakantie blijven…

Het stappen is dan ook echt goed hier. We hebben een soort van stamkroeg gevonden, de Dubliner Irish Pub, waar het goed te vertoeven is. Goede (live)muziek (Eric Clapton himself gaat als een gek tekeer) ‘lekkere’ bigmama’s en tja een biertje op zijn tijd.

Jongens, helaas heb ik de foto’s nog niet, maar met de bigmama’s komt het wel goed hier!

Ook het voetballen probeer ik op peil te houden. Als het weer een beetje mee zit, wordt er voor ons appartement zo nu en dan nog weleens gevoetbald. Laat ik de negers hier het echte kap- en draaiwerk zien. Staan ze werkelijk waar met open mond naar te kijken. Een blanke die bijna zijn benen breekt over een bal hebben ze nog nooit gezien…

Goed, de meesten weten het vast al wel, maar hier in Zuid-Afrika gebruik ik mijn NL-se mobiele nummer niet. Ik heb hier een Zuid-Afrikaans nummer die ik voor het gemak gelijk even zal geven: +27764708246.

Tot zover de update. Kan het niet beloven, maar probeer wat meer verslagen te maken. Ben bang dat ik anders me weer moet gaan schamen.

Vanuit een bewolkt en mistig Zuid-Afrika!

Dikke kus en schudden met die billen!!

Henk ‘Mouse’

{gallery}southafricanmouse/Verslag10mei{/gallery}

Geef een reactie