Eemdijk 8 – VOP 4

Image

Toch hebben wij ook niet veel geluk. Met weer een afdruk van een bierdopje in mijn middelvinger denk ik terug aan de wedstrijd van zaterdagmiddag 16 februari 2008. Eemdijk 8 – VOP 4. Een wedstrijd met vele gemiste kansen, persoonlijke fouten en een lading pech. De eindstand was niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig gaat alles tegenwoordig digitaal, dus kan ik jullie hier wel over vertellen via de Most Famous website. >>

  

 

De wedstrijd begon om half 3 op Sportpark de Vinken in Bunschoten. Eemdijk 8 speelde net als vorige week thuis, op een hobbeldeknobbelveld, met prachtig stralend, helder en zonnig weer. Je kan het vergelijken met het altijd gezellige en koude Oostenrijk. De groene zandbergen, de diepe dalen en de kou, en dat allemaal op een veld van zo’n 100 meter lang. Dit zou in het voordeel van Eemdijk 8 moeten werken, aangezien het thuisfront van VOP 4 ‘begroeid’ is met kunstgras en altijd bespeelbaar, zonder de hobbels, bobbels en kuilen die deze Voor-Eemdijk-8-Bekende-Grasmat dagelijkse kost zijn.

14.00 uur:

30 minuten voor aanvang was er nog geen vuiltje aan de lucht in het team van Eemdijk 8. Echter in de warming-up kwamen de eerste “kleerscheuren” al naar boven. Onze oh-zo-betrouwbare laatste man Floepie moest geblesseerd een acte-de-absence aankondigen. Daarnaast misten we al vertrouwd aanvallend vermogen i.v.m. afwezigheid van Vullis, maar we bleven vol goede moed! Alle reden hiertoe, want de laatste wedstrijden gaven ook reden tot hoop.

14:30 uur, de wedstrijd:

Om 14.30 werd er afgetrapt. Skywalker Marty was terug op zijn post. Eefnerts, die al vaker laatste man is geweest, stond in zijn rug. Mouse was linksback en H.W.D. maakte zijn debuut in de basis als rechtsback. Echt tijd om te werken aan zelfvertrouwen en onderlinge band was er niet, want de eerste kans voor VOP was al raak. Er was nog geen organisatie in het veld, of de benen waren van allen nog niet warm genoeg, want de openingstreffer kwam naar mijn mening ietwat te snel. Eemdijk 8 werd zo echter wel wakker geschud.

Zoals de stand ook aangaf was de eerste tik voor ons. We waren nog lang niet uit het veld geslagen, toen echter uit de volgende kans de 0-2 ook viel. Door de laagstaande zon was het namelijk moeilijk om de bal weg te werken. In de ‘16’ werd de bal niet goed weggewerkt, waardoor de bal niet hoger kwam dan de hand die de bal tegenhield. Het leek erop dat het een penalty zou worden, maar de voordeelregel (terecht en goed gegeven door de scheids) leverde al een doelpunt op voor de gasten, waardoor een strafschop en geel niet nodig waren.


 

Nog steeds alle kans:

De opmerking van Arjen, gemaakt tussen de derby van het 5e en 6e die hiervoor plaatsvond op dit veld, deed goede moed. “Ook bij 0-2 is er nog van alles mogelijk, dat zie je hier maar weer”. Hip en Gijs kregen wat schotkansen, maar geen troffen doel. Na een goede en snelle spelhervatting van Dirk via Marty en HWD eiste Hip de bal op. De Eemdijk 8 Captain had herhaaldelijk aangegeven, dat de laatste man moest worden opgezocht in de voorhoede. Hier werd netjes gehoor aan gegeven. Een diepe pass vanaf het middenveld, over de verdediging van VOP, bracht AzAri 1-op-1 met de keeper. Net als vorige week, waar hij zijn debuut beleefde in de spits, bleef AzAri uiterst koel en plaatste laconiek de 1-2 op het niet-aanwezige scorebord. Twee-van-de-twee is de stand nu voor AzAri. Honderd procent van de keren dat hij in de spits staat heeft hij nog gescoord. Heel netjes. Helaas vindt niet iedereen dit elke keer zo geweldig om te horen. “Dit ga ik toch niet wéér de hele avond horen?” wist zijn vriendin op te merken.

Ietwat later kreeg Eemdijk 8 nog een indirecte vrije trap in het 16-meter gebied van de gasten. Dit door een misplaatste terugspeelbal van de verdediging. Deze werd volmondig raak geschoten. Helaas telde deze niet, aangezien de scheids nog geen ‘startsignaal’ had gegeven. De tweede instantie, een enorme knal van Gijsbert, werd van de lijn gehaald. Pech!

Gevopt:

Na deze Anschluss waren er wat kleine kansen. Walter (die 2x achter elkaar een vrije trap tegen kreeg, i.v.m. het misbruiken van het woord “Los!”) raakte met zijn vóór-deze-dag-memorabele-voorzetten na 6 misplaatste voorzetten in deze wedstrijd de lat van de tegenstander, waar de keeper niet op gerekend had. Ook twee mooi opgezette aanvallen werden uiteindelijk door twijfelachtig buitenspel-gevlag beëindigd.

Aan de andere kant werd Dirk door niet nader toegelichte miscommunicatie “gevopt”. De achterhoede raakte tijdens het gezamenlijke duel om bezit van de bal de kluts kwijt en raakte verstrikt in een web van miscommunicatie. Pats! De 1-3 achterstand was een feit. Buffel Eef moest ook nog eens geblesseerd het veld verlaten.

Rust / tweede helft:

In de rust werd opbouwend gesproken. De tweede helft moesten we doen met een smalle en minimale bezetting. Het geloof in een goed resultaat was er nog, maar was niet groot te noemen. Wekelijks hebben we pech en gaan al onze tegenkansen er bijna in. In woorden deed de captain of alles nog goed kwam, maar zijn uitstraling in het veld was niet van dezelfde orde. Het koppie ging omlaag en zag het even niet meer zitten. Door gesmeek van bORt en opbeuring van de rest van het team, kreeg hij weer goede moed. Kom op Hip, laat ook in daden zien hoe het moet, zeker als captain heb je een voorbeeldfunctie.

De tweede helft was echter niet om aan te zien. VOP 4 was uitgeput en eemdijk 8 niet bij machte om daar gebruik van te maken. De schoten op doel misten precisie en de voorzetten waren nog van mindere kwaliteit. bORt, die een uitstekende wedstrijd speelde, kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied van VOP 4 ietwat verkeerd op de voet, waardoor het via een pisboogje richting het doel van de tegenstander vloog. De keeper was totaal verrast, zat er ietwat naast en de bal belandde op de lat. Wederom was het geluk niet aan onze zijde.

Positief, negatief:

Wat was vandaag positief en wat was negatief te noemen? Positief was het optreden van sommigen. O.a. van H.W.D., die terecht zichzelf bewezen heeft en tot Man Of The Match verkozen werd. Ook bORt die de 2e helft als laatste man zichzelf heeft overtroffen, door elke keer een rondje te rennen over het hele veld.

De koelbloedigheid van doelpuntenmaker AzAri en het doorzettingsvermogen van een aantal medespelers, o.a. Gijsbert en Dirk.

Negatieve dingen waren er ook ietwat te veel, maar met name de ontbrekende communicatie en passing en aanname waren bijzonder matig. Hieruit kwamen  helaas ook de doelpunten en de vele foute acties

En nu?

Nu moeten we inzien dat we elke wedstrijd de underdog zijn. Zie ook de stand, waar de groenen helaas onderaan staan. Iedere wedstrijd moeten we ons voor de volle 100% inzetten, net als tegen Posthoorn 4 en Roda ’46 9. Pas dan kan de stand eens in ons voordeel uitvallen, maar dan moeten we ook eens het geluk mee hebben. Denk aan de twee ballen op de lat in deze wedstrijd.

We hebben nog steeds plezier en dat moeten we zo houden. Daarentegen wordt het ook tijd dat we beter presteren. Onze praatsessies blijken niet zo effectief. Laat daarom ieder voor zich zijn zwakste kant benoemen en daarvoor –zij het met hulp van teamgenoot, captain of trainer wat aan verbeteren.

Komt allemaal wel goed! Is het niet in dit opbouwende seizoen, dan doen we he volgend seizoen.

Dit verslag is mede namens Captain Hip tot stand gekomen. Bedankt voor de punten.

Geef een reactie