Eemdijk 8 – DOB 4

ImageHalf oktober en toch nog een prachtige nazomermiddag. Genieten geblazen op sportpark De Vinken, waar Eemdijk 8 tegen DOB 4 speelde. Eemdijk 8 die deze competitie maar 1 punt wist te bemachtigen, wilde graag zijn puntenaantal uitbreiden tot 4, maar helaas werd dit belemmerd door 5 tegendoelpunten. >>

2 uur voor de wedstrijd rijd ik in de auto, denkende aan de wedstrijd van die middag. Op de radio hoor ik een nummer van Queen, die mij gelijk een gevoel gaf dat alles mogelijk was, en dat Eemdijk 8 gewoon zijn eerste winst kon pakken. “I want it all! And I want it now!” schreeuwt Freddy Mercury over de speakers. Tja, de spirit van de groenen kwam bij me op. Beuken, scoren en winnen. Alleen het eerste kwam tot zijn recht op de grasmat.

De wedstrijd begon om 12:45 uur, i.v.m. de aankomsttijd van de tegenstander (ongelukje op de weg zorgde voor oponthoud). Eemdijk 8 begon niet slecht, alle posities waren goed bezet en een ieder wist wat hij of zij moest doen. Er waren andere afspraken gemaakt voor wat betreft het doorwisselen van de spelers, dus dit zou uitputting en blessures moeten voorkomen. Voor 2 sterke spelers was het deze middag afzien, aangezien blessures het gewoon verhinderde om (verder) te spelen. Coach, trainer, captain en laatste man Hip hanteerde de vlag en wist de eerste helft als grensrechter te dienen. Floepie, die ondanks zijn opkomende pijn in zijn beenspier toch speelde, haakte na ongeveer een kwartier af en ging de bank verwarmen. Bort was zijn vervanger en een en ander verschoof in het positiespel.

Het werd al gauw duidelijk dat DOB 4 kwalitatief beter was dan Eemdijk 8. Hoge passes vanaf de middenlijn over de verdediging van Eemdijk 8 werden de eerste paar keer niet benut, door veel buitenspel acties. Eemdijk sloot namelijk erg goed aan tot aan de middenlijn, waardoor het voor DOB 4 moeilijk werd om kansen te creëren. Hier speelden de gasten snel op in, waardoor ze vele kansen kregen. Vele malen zat de ontzettend sterkspelende Wouter “Dirk” de Graaf er goed bij. Deze Man Of The Match heeft Eemdijk 8 gered van een totale afslachting. Helaas had Dirk geen engeltje op de lat, waardoor de stand gauw resulteerde in een 0-1 achterstand voor de thuisploeg. Hoe goed Eemdijk 8 ook zijn best deed, de bal kwam niet door de verdediging van de gasten heen. Gerrit “Vullis” Nagel kreeg 1 schot, die via een stomp van de keeper weer van het doel verwijderd werd.

De achterhoede van de groenen, die overigens erg sterk speelde en de longen uit zijn lijf rende, kon ook niet verhoeden dat DOB 4 telkens doorbrak. Door middel van een aantal goedgeplaatste passes en snelle aanvallers wisten ze telkens door te breken.

De rust brak aan. Door middel van goed uitverdedigen en het goede werk van doelman Dirk wisten we met een 0-1 achterstand de 2e helft te beginnen.

Ook hier speelde Eemdijk 8 weer goed. Helaas niet goed genoeg, aangezien de hoeveelheid kansen die de voorhoede kreeg minimaal was. Door het midden kwamen de ballen gewoonweg niet aan bij spits Gerrit, waardoor we het gingen proberen via de zijkanten. WB ging samen met Mouse via de linkerkant een actie op touw zetten, waardoor WB tot 2 maal toe een mooie voorzet kon geven aan Gerrit en Puk, die beiden niet de bal op de voet of goed op het hoofd kregen. Ook Darren kreeg aan de rechterkant nog een paar keer de bal, om deze voor te geven aan de voorhoede. Maar door sterk uitverdedigen van de tegenstanders, wist hij deze niet goed voor te kunnen geven, zodat deze kansen ook weer verkeken waren. Deze helft kregen we wel meer kansen en speelde Eemdijk 8 wel meer op de helft van DOB 4. Helaas leidde niets tot een doelpunt.

Plots viel daar het tweede doelpunt en was het gedaan met Eemdijk 8. De vermoeidheid sloeg toe en de ene na de andere kans kregen we om onze oren. Doelman Dirk kreeg het erg druk en vele hoekschoppen zorgden voor spannende situaties. De bal geraakte niet meer over de middenlijn en het zag er beroerd uit voor Eemdijk. De verdediging rende zich suf en wist de snelle aanvallers van DOB 4 af en toe nipt af te schudden. Marty die de Captain’s band overgenomen had van Floepie, wist met zijn lange stelten de aanvallers netjes achter zich te laten. Maar ook hij raakte vermoeid, waardoor dit op den duur ook niet meer bij te benen was. De ene na de andere bal bolde het net aan de groene kant, waardoor het laatste kwartier wel 3 doelpunten vielen en de stand bracht op 0-5. Het zag er hopeloos uit en de wedstrijd was gespeeld.

Eemdijk 8 kreeg nog twee kansen, waarvan een door een krachtige trap van Marty net over het doel vloog. De andere actie kwam van de linkerkant, waar Gerrit oordoppen op had (zo leek het), aangezien hij na balverlies klaagde dat de aanvallers WB en Mouse zich niet aanboden, hoewel ze hun longen uit hun lijf schreeuwden.

De eindstand was overduidelijk niet om over naar huis te schrijven, hoewel de groenen zich wel voor de volle 100% inzetten. DOB 4 was duidelijk de betere ploeg en Eemdijk 8, hoe goed ze ook speelden, wist dit niet bij te benen in de verdediging, op het middenveld en in de voorhoede. Helaas, helaas, maar niet getreurd. Het was een mooi pot voetbal, een zware tegenstander en ik heb een goed Eemdijk gezien!

Op naar de volgende week, waar Eemdijk 8 uit moet voetballen bij Huizen 10.

 

Hieronder de foto's van afgelopen wedstrijd! Speciale dank aan Puk, die zijn camera en fotograaf-kunsten aan ons verleende!

  

{gallery}Eemdijk8/eemdijk8dob4/{/gallery}

Geef een reactie