Eemdijk 4 – Eemdijk 8

ImageKun je het pech noemen, of gewoon slecht? Hier zullen de meeste stemmen wel over verdeeld zijn. Wat we wel weten, is dat er nog flink wat aan de bouw van het team moet gebeuren. Eemdijk 8 verloor gisteren op eigen terrein van de 4e klasser Eemdijk 4, met een stand van 17-0. >>

Een uur vantevoren aanwezig zijn en warmlopen heeft weinig tot niets aan de stand bijgedragen. Eemdijk 4, spelers die al jaren samen voetballen, waren veel te sterk voor beginneling Eemdijk 8. Eemdijk 8, die conditioneel redelijk op peil was, kon de tegenstander er niet van weerhouden om 17 ballen achter zich in het net te zien verdwijnen. Met topspelers van het 2e van voormalig zaterdagkampioen IJsselmeervogels en andere sterke spelers wisten ze Eemdijk 8 helaas niet echt te overtuigen. Met zo'n stand zou je denken dat dit wel is gebeurd, maar Eemdijk 8, die zijn allereerste wedstrijd speelde, had ook niets anders verwacht. Een achterhoede waar nog flink aan gewerkt moet worden, een middenveld die teveel naar voren wil en een voorhoede die absoluut niet door de verdediging van Eemdijk 4 kon breken, is de samenvatting van deze vriendschappelijke oefenwedstrijd.

Eemdijk 8 speelde rommelig, maar wist de sfeer in het veld wel goed te houden. Geen gescheld en gezeik op het veld is eigenlijk de basis voor een echt kampioensteam. Een vriendenteam als Eemdijk 8, die zijn allereerste wedstrijd zo afsluit en een uur later niet bij de pakken neerzit en gewoon gezellig samen een biertje drinkt… of 10 biertjes, is gewoon het recept van een goed vriendenteam.
Tja, als je als een ervaren 4e klasser speelt tegen een team wat eigenlijk nog helemaal geen team is, en dan zoveel kansen mist èn (maar) 17 doelpunten maakt, krijg ik langzaam het gevoel dat Eemdijk 8 nog niet eens zo heel slecht was. Eemdijk 8 is namelijk een team in opbouw. Sommige spelers hebben nog nooit meer dan 5 minuten gelopen op voetbalschoenen en hebben al helemaal nooit een voetbal aangeraakt. Dit is toch wel een schouderklopje waard voor de 6e klasser, dat ze het 90 minuten vechtend tot het bittere eind hebben gered, zonder het hoofd omlaag te houden. Chapeau!

Zaterdag 15 september begint te competitie echt, en spelen we tegen een waardig tegenstander van onze eigen klasse. Een klasse waar we wel een eerlijke kans maken. Go Eemdijk 8!

Geef een reactie