Louis van Gaal wil ook grote schoonmaak in het voetbal

ImageWaar het in het voetbal betrekkelijk rustig blijft wat betreft doping, pleit AZ-trainer Louis van Gaal ook voor een grote schoonmaak in het voetbal. Hij doelt niet alleen op het dopinggebruik, wat weinig voorkomt in de voetballerij, maar meer op de omkoopschandalen die de afgelopen jaren het Italiaanse en Belgische voetbal geteisterd hebben. >> De verwijdering van Michael Rasmussen uit de Tour de France stemt Louis van Gaal tevreden. Vanuit het trainingskamp in Duitsland liet de oefenmeester van AZ tegenover het Algemeen Dagblad weten dat hij ook een grote schoonmaak in de voetballerij van harte toejuicht. “Ook wat er in onze sport is opgebouwd, is lang niet altijd zuiver in ethisch opzicht”, stelde Van Gaal. “Ik hoef maar te wijzen op de omkoopschandalen in België en Italië. In het Belgische voetbal heb ik als speler zelf vroeger al omkooppraktijken meegemaakt. Heus, in de voetbalwereld kan de zaak ook zomaar in elkaar klappen.”

Het gebruik van doping komt volgens Van Gaal in het voetbal niet zo vaak voor als bij wielrennen. “Het voetbal is er zeker niet vrij van, maar voetbal en doping gaat wel minder goed samen. Voetbal is een sport waarin factoren als coördinatie en het contact in duels een bepalende rol spelen. Wielrennen daarentegen is toch vooral een zaak van zo snel mogelijk rechtdoor rijden.’’

Geef een reactie