DOSC 4 – Eemdijk 5 (2-1)

Zaterdag 14 april 2018. Na een week een zure smaak in de mond te hebben gehad van de wedstrijd tegen de koploper, waar Eemdijk 5 een goede kans maakte op winst (op basis van de eerste helft), mocht de groene formatie nu aantreden tegen DOSC 4. Het team uit de stad van Remia stond op gelijke hoogte met Eemdijk 5 en deed het qua aantal wedstrijden en punten ongeveer hetzelfde als Eemdijk. Eemdijk 5 was dus gedreven en zag hier kans op drie punten.

De wedstrijd begon net als alle thuiswedstrijden om 12:30 uur. Eemdijk 5 had de overhand deze wedstrijd, maar kon dit niet uiten in doelpunten. Iets waar Eemdijk vaak mee kampt. Veel kansen, maar weinig benutten. Zo gebeurde het dat Eemdijk 5 al snel op achterstand kwam, tegen alle verhoudingen in. Keeper Dirk had deze eerste helft niet veel te doen, maar kon DOSC er niet van weerhouden de eerste goal van deze wedstrijd te maken.

Pogingen van Eemdijk 5 volgden, maar het lukte de groenen pas in de tweede helft de gelijkmaker te maken. Nog niet eens van de voeten van onze topscorers, maar van bORt. bOrt kreeg de bal op randje zestien in de voeten gespeeld en kreeg de ruimte om de bal te schieten. Deze veranderde van richting en vloog over de doellijn. De stand was plots weer op gelijke hoogte. 1-1.

Eemdijk 5 klopte op de deur van de thuisploeg, maar de wet van Murphy speelde op; als je de acties zelf niet verzilvert, doet de tegenstander dit wel. Tegen het einde van de wedstrijd kreeg DOSC 4 nog een goede kans en wist zo een positieve eindstand voor de thuisspelers op het scorebord te toveren. 2-1.

Eemdijk 5 droop af en genoot vervolgens nog even van de zon, onder het genot van een biertje. De wedstrijd werd snel vergeten.