Altius 6 – Eemdijk 5 (2-2)

Zaterdag 30 maart 2019. Eemdijk reist af naar Hilversum waar het team de strijd aangaat tegen het zesde team van Altius. De vorige ontmoeting tussen beide teams eindigde in een 5-2 winstpartij voor Eemdijk 5. Eemdijk had er een goed gevoel over.

De wedstrijd ving aan om 12:15 uur en nog geen vijf minuten later stonden de groenen achter. Eén van de aanvallers van Altius liep over de rechterkant van Eemdijk op richting het keepergebied. Rikea ging het duel aan en verwachtte dat de keeper van Eemdijk, Mup, zijn doel uit ging komen. Op zijn beurt werd verwacht dat Rikea de situatie onder controle had. Een miscommunicatie. Mup, die deze middag het stokje over had genomen van Dirk, zag de bal achter zich verdwijnen over de doellijn. 1-0.

In het begin van de wedstrijd was Eemdijk niet scherp genoeg. Passes die te zacht geschoten werden, duels die verloren werden; het was ’t allemaal nét niet. Altius 6 had duidelijk een transformatie gemaakt in aanloop naar deze wedstrijd. Het jonge team was gretig en dat resulteerde in de nodige penibele situaties in de zestien van Eemdijk. Mup stond goed opgesteld en tikte de bal zelfs nog van de lijn. MJ, die na een sliding bij de tweede paal vervolgens de bal over de achterlijn werkte, kreeg de volle laag van de thuisploeg. Volgens Altius tikte hij de bal met zijn hand over de achterlijn, terwijl hijzelf naar zijn hoofd greep. De scheidsrechter wees naar de hoekvlag.

De tussenstand van 1-0 had ook zo 3-0 kunnen zijn voor Altius. Ook Eemdijk had voor kunnen staan, als Vullis zijn twee grote kansen had verzilverd deze eerste helft. Eén keer tikte hij de bal in een één-op-één met de keeper langs desbetreffende doelman, waar niet veel later zijn inzet werd gekeerd, toen de keeper de bal met een kattenreflex van de lijn tikte. Met andere woorden, het ging deze eerste helft over en weer.

De rust brak aan. De wissels voor deze tweede helft werden besproken en Eemdijk begon deze tweede helft goed. Eemdijk had duidelijk de overhand en kon hierdoor het verschil maken.

Eemdijk zette goed druk op de verdediging van Altius en begin tweede helft maakte Eemdijk de aansluitingstreffer. MJ bracht de bal aan de linkerkant weer binnen de lijnen met een inworp op Wortel. Wortel legde de bal panklaar voor MJ en MJ wilde de bal voorgeven. De bal van MJ was scherp en vloog richting de tweede paal, waar Japio klaar stond om de bal in te tikken. Dit was niet nodig en Altius zag de bal via de paal over de doellijn verdwijnen. De wedstrijd lag weer helemaal open. 1-1.

Beide teams streden als leeuwen en Eemdijk had de wedstrijd onder controle. De groenen kregen steeds meer overwicht en drong Altius tot op de eigen helft. Zo af en toe brak een speler door de verdediging, maar dan anticipeerde de verdediging goed op de actie. Ook Mup wist tot twee keer toe de kansen van Altius te keren, waardoor de stand gelijk bleef.

Halverwege wist Altius de bal op de achterlijn van Eemdijk binnen de lijnen te houden, terwijl Hip bij de verdediger in de buurt stond. Alles leek onder controle, totdat de speler van Altius klaarblijkelijk over de bal viel. De actie was ongelukkig en ook Hip viel weer op zijn beurt over de speler. Altius schreeuwde om een penalty en na vijf seconden doodse stilte aan de zijde van Altius, wees de scheidsrechter plotseling naar de stip. Penalty! Eemdijk 5 was over de zeik en de spelers van Altius probeerden de situatie te sussen. De scheidsrechter bleef bij zijn beslissing en de speler van Altius verzilverde de penalty. Niet zuiver, maar wel in de verre hoek. 2-1.

Het einde naderde en Eemdijk probeerde nog met man en macht de situatie te keren. De rest van de wedstrijd speelde rond het keepersgebied van Altius af en dat resulteerde in een hoekschop. De bal werd het keepersgebied in geschoten, en belandde precies bij Japio. Zonder aarzeling en met volle kracht schoot Japio de bal hard uit de lucht tegen het net. De scheidsrechter gaf nog de complimenten over de mooie goal en zo was het 2-2.

Dit was ook de einduitslag. Een uitslag die eigenlijk elke kant op had kunnen vallen, dus Eemdijk treurde niet… niet lang…