Loosdrecht 4 – Eemdijk 5 (5-3)

Zaterdag 13 oktober 2018. Wat een tijd. Om 16:30 uur, wanneer er al een hele dag op zit, mocht Eemdijk 5 aantreden bij en tegen Loosdrecht 4. De lichten gingen al aan en het sportpark leek al leeg te lopen. Als enige twee teams mochten we de schoenen nog onderbinden en zo klonk het fluitje om 16:30 uur.

Vanaf minuut één was het al duidelijk dat Loosdrecht een team was om rekening mee te houden. Vroeg in de wedstrijd kwam de thuisploeg op voorsprong. Eemdijk had zijn vizier niet scherp en die 2-0 viel niet lang daarna. De mannen uit Loosdrecht gingen buiten hun schoenen lopen en dachten Eemdijk 5 op te rollen met 10-0. In de staat van afgelopen weken had dit gekund, maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Eemdijk geeft zich niet zo snel gewonnen en klapte er vanaf dat moment bovenop.

Een fantastische pass vanaf de eigen helft belandde op randje zestien op het hoofd van Wortel, die twee opties had. Zelf op doel koppen en dan de plank volledig misslaan, of de bal panklaar leggen voor een medespeler. Wortel koos voor dit laatste en kopte de bal netjes in de voeten van Japio. Japio legde de bal klaar, aangezien hij veel tijd en ruimte kreeg, en schoot de bal heel fraai en als een raket tussen de palen. Plots stond het 2-1. Iets wat de “haantjes” van Loosdrecht niet verwachtten.

Met 2-1 bezochten beide teams de kleedkamer en de tweede helft verliep heel anders. Hier en daar werden wissels doorgevoerd, maar het leek even niet meer te lopen. Eemdijk komt nooit goed en scherp uit de kleedkamer, maar dit sloeg alles. Drie goals vielen al heel snel achter keeper Dirk, hoewel Eemdijk zijn vraagtekens had bij minimaal één goal. Na een overtreding op het middenveld mocht de aanvaller doorlopen op keeper Dirk. De achterhoede van Eemdijk dacht een fluitje gehoord te hebben en liet de aanvaller zijn gang gaan. Deze schoot langs Dirk. Nog voordat de bal überhaupt over de lijn rolde, had de scheidsrechter al gefloten. Discutabel moment.

Eemdijk 5 stond met 5-1 achter en herpakte zich. Nog twee maal toe wist Eemdijk het net te raken. MJ met een fraaie trap uit de lucht en AzAri vanuit een hoekschop leukten de middag nog ietwat op, maar konden de wedstrijd voor de groenen niet redden. De spelers van Eemdijk 5 vochten voor wat ze waard waren. Het spel werd aan beide kanten wat harder en de scheldwoorden (klapmongool, red.) vlogen over het veld. Eindstand 5-3.