Bekerwedstrijd Eemdijk 5 – Nieuwland 4 (1-0)

Voor het eerst sinds het Seniorentoernooi begin juni mocht de groene formatie van Eemdijk 5 weer toetreden op de groene zoden. Een bekerwedstrijd welteverstaan. Bekerwedstrijden zijn perfecte repetities voor het “echte werk”; de competitie. Voordat de competitie begint, speelt Eemdijk 5 drie bekerwedstrijden, waarvan het team ondertussen al één heeft gespeeld. De eerste wedstrijd was gelijk een thuiswedstrijd, tegen het nabijgelegen Nieuwland, Nieuwland 4.

De voorbereiding was top. Japio, die sinds mensenheugenis nooit als eerste op het sportpark was, gaf vandaag het goede voorbeeld. Alsof de spelers van Eemdijk zich in Camp Nou, het thuishonk van FC Barcelona, bevonden hingen de tenues op volgorde klaar in de kleedkamer. Dit was een heus complimentje waard voor de spits van Eemdijk 5.

De wedstrijd begon om 12:30 uur. Eemdijk 5 had er weer zin in. Na bijna drie maanden geen wedstrijden op het programma was dit een heerlijk toevluchtsoord voor de groenen. Nieuwland 4 had het afgelopen seizoen het kampioenschap binnengehaald, dus het team kon wel eens verrassend uitpakken tegen de groenen. Maar zoals het elke wedstrijd betaamt, begint de wedstrijd met een 0-0 gelijkstand. Alle kansen liggen open voor Eemdijk 5.

De eerste helft was het aftasten voor beide teams. Het werd al snel duidelijk dat het voor beide teams de eerste wedstrijd van het nieuwe voetbaljaar was. Op enkele prima momenten na was het vooral de slordigheid wat won van het spel. Vooral Nieuwland 4 ondervond hier veel problemen mee. Het team kreeg de nodige kansen, maar kon deze niet verzilveren. Ondanks dat de achterhoede van Eemdijk vocht als leeuwen, sneed er af en toe een speler van Nieuweland doorheen en kreeg dan een kans op de voorsprong voor zijn team. De beste jongen schoot dan naast, op de paal, in de handen van keeper Dirk, of de actie werd gestopt door Eemdijk.

Nieuwland had de eerste helft de overhand. Al was het minimaal, ze kregen meer kansen dan de groenen. Vele acties liepen af met een sisser. De scherpte ontbrak, waardoor Eemdijk vervolgens zelf kon aankloppen bij het doel van de tegenstander. Met een brilstand bezochten beide teams de kleedkamer. De tactiek werd besproken onder het genot van een bak thee en de tweede helft probeerden beide teams het verschil te maken op Sportpark De Vinken.

Deze tweede helft kregen beide teams ook weer de nodige kansen, hoewel de kansen van Nieuwland groter waren. Het team baalde zelf van deze vele gemiste kansen, waardoor die zogeheten Wet van Murphy om de hoek kwam kijken tegen het einde van de wedstrijd. Waar de zon op ieders bolletje brandde als een malle, en dit een directe invloed had op de conditie van menig speler, bleef Eemdijk knokken. Ook Minitank bORt rende de lonen uit zijn lijf en vocht zowel in de voorhoede als de verdediging mee. Zo sprintte hij richting de bal, samen met zijn tegenstander. Het spande erom, maar bORt won de strijd. Hij deed een sliding en tikte de bal net voor de voeten van de beste jongen weg. WB kon de bal onderscheppen en gaf deze direct mee op D.J. De rechtshalf van Eemdijk 5 zag vervolgens Vullis vrijstaan en gaf deze mee in de loop. Vullis, die vandaag langzaamaan in het spel kwam, blonk uiteindelijk uit en gaf de bal prachtig hoog voor. De keeper zag de bal voorbij vliegen, maar kon het tij niet keren. De bal zakte richting de tweede paal. PapaSan, deze tweede helft veelal op het middenveld spelend, zette zijn hoofd tegen de bal en kopte deze tegendraads tussen de palen. De keeper kon er niet meer bij en PapaSan zette zijn team op voorsprong in de slotminuten van deze tweede helft. Gezien het wedstrijdverloop leek dit een gestolen overwinning te worden, maar daar maalden de groenen niet om. Het team leidde de wedstrijd met 1-0.

Met nog enkele minuten op de klok knokte Eemdijk voor wat het waard was. Nieuwland nam meer risico en zette het offensief in. Eemdijk hield stand en had daar zelfs de kans op een 2-0, maar het team ging te slordig om met de kans. Met 1-0 op het scorebord vond de scheidsrechter het welletjes en hield Eemdijk 5 de drie punten op De Vinken. Een prima resultaat.