Zuidvogels 6 – Eemdijk 5 (3-0)

Op een zeer warm sportpark de Wolfskamer speelden we vandaag onze laatste competitiewedstrijd tegen de rood/groenen van zuidvogels. De mannen wisten we thuis nipt te verslaan vandaag stond de vijfde plaats als inzet op het programma.

Gelukkig konden we toch beschikken over Eefbert toen bleek rond het middaguur dat de Eemmeerloop was afgelast.

Helaas verliep de wedstrijd niet zoals gehoopt en in de eerste minuut stond het al 1-0 voor “zuid”. Het schot was nagenoeg onhoudbaar al kreeg Dirk zijn vingertoppen nog tegen de bal.

We waren wakker geschud, maar het was zwaar onder deze omstandigheden. Tot de drinkpauze gebeurde er weinig.

We hebben geen goede ervaringen met drinkpauzes want ook deze keer werd het vlak daarna 2-0. We houden het er maar op dat we net doorkregen dat het eerste op kampioenskoers lag.

Deze tegengoal wijten we dus aan twitter en de reserverbank.  We kregen daardoor wel positieve energie, de mouwen werden toch opgestroopt want we wilden deze laatste wedstrijd niet verliezen.

Deze stormloop duurde maar kort, maar Japio kreeg een goede kans om de aansluitingstreffer te scoren maar helaas kopte hij op de lat.

Opeens was daar WB op de linkerflank. Hij kreeg de bal ingespeeld vanuit de achterhoede, oplopend naar de eerste de beste verdediger die fel uithaalde naar de bal. WB echter was teveel bezig met zijn loopactie. Naast dat de bal hard weg werd getrapt, moest WB’s knie ook een klap incasseren. Alweer. Vanuit de achterhoede schreeuwde een welbekende stem; “ik ga het niet nog een keer zeggen, Walter!”

De tweede helft leek meer op een potje zomer avondvoetbal, maar Zuidvogels scoorde nog 3-0 uit een corner die we niet weggewerkt kregen.

De teleurstelling was gauw vergeten want het eerste had gewonnen op Urk. Kampioen! Eind goed al goed, over 3 weken dan maar de postieve seizoensafsluiting tijdens het seniorentoernooi.

Geef een reactie