VVZA 4 – Eemdijk 5 (5-1)

Zaterdag 24 maart 2018. Qua gevoelstemperatuur is het ongeveer dertig graden verschil met de zaterdag hiervoor. Toen voelde het aan als min vijftien graden, met een gure oostenwind. Deze dag is een heerlijke lentemiddag, met een verwarmend zonnetje en een zacht briesje. Gevoelstemperatuur ongeveer 15 graden.

Tot zover de wisselende weersomstandigheden in ons kikkerlandje. Er stond ook een wedstrijd op het programma tegen VVZA 4. In de vorige ontmoeting in februari wist Eemdijk redelijk geflatteerd te winnen met 4-1. Kan Eemdijk 5 zijn ‘winning streak’ vasthouden, of doorbreekt VVZA deze reeks aan ongeslagenheid van Eemdijk 5?

De hele week is getracht een keeper te regelen, aangezien Dirk aanwezig is. Niemand voelde zich geroepen. Uiteindelijk na lang zeuren, smeken en met het vingertje wijzen offerde WB zichzelf op en nam hij wederom plaats onder de lat. De laatste keren dat WB op doel stond, heeft hij niet kunnen voorkomen dat er minimaal drie goals vielen aan de zijde van Eemdijk. Lukt het hem deze middag wel? Het feit dat Eemdijk ook niet genoeg wissels had deze middag speelde ook niet in het voordeel voor de groenen.

De wedstrijd begon om 13:45 uur op het veld waar de kampioenskraker enkele jaren geleden ook plaatsvond. Het zonnetje stond heerlijk te branden op de voorhoofden en het was heerlijk voetbalweer. Het genietmoment werd al snel doorbroken toen de linksback van deze middag, Mouse, een van de aanvallers van VVZA over de knie legde en de scheidsrechter naar de stip wees; penalty. Deze werd hard en goed ingeschoten. WB zat nog in de goede hoek, maar kon er niet bij. Zo stond Eemdijk al snel op achterstand en ging dat deze middag niet meer inhalen. 1-0.

Eemdijk 5 speelde slap. De duels werden makkelijk verloren en zo was VVZA de bovenliggende partij. De 2-0 viel eigenlijk niet veel later na een goede voorzet over de linkerkant van Eemdijk. De bal werd feilloos binnengekopt. Minitank bORt zat er nog bij, maar verloor het kopduel. WB wilde de bal nog wegstompen, maar zat er naast. 2-0.

Vanaf dat moment ging Eemdijk gestructureerder spelen. WB kreeg minder op doel te doen, wat betekent dat Eemdijk de boel onder controle had. Dat bleek overigens ook uit het antwoord op de twee tegengoals. bORt zag D.J. vrij staan en schoot de bal door de verdediging richting D.J. Japio stapte nog weg van de bal, zodat D.J. de bal kon opvangen. D.J. kwam via rechts één op één met de keeper en tikte de bal langs de doelman. 2-1.

Eemdijk kreeg hoop en zag weer licht aan het einde van de tunnel en probeerde die gelijkmaker te maken. Maar tegen de verwachtingen in was het VVZA die de bal achter WB schoot. De bal werd van randje zestien hard door de verdediging over de doellijn geschoten. Voordat WB doorhad dat de bal op doel werd geschoten, lag deze in het net. Hard en laag geschoten. 3-1.

De 3-1 was de ruststand en de groenen moeste sterker uit de spreekwoordelijke “kleedkamer” komen dan normaliter, maar verzuimde hier helaas in. VVZA kreeg veel ruimte deze tweede helft en Eemdijk was het helemaal kwijt. Zo kreeg de thuisploeg nog vele kansen, waar WB nog enkele prima reddingen verrichtte. Maar ook hij kon niet voorkomen dat de Amersfoorters er nog twee “inprikten”. De eindstand werd 5-1 en de uitslag was, gezien het spel van de groenen, terecht.

Geef een reactie