Eemdijk 5 – VOP 3 (6-0)

Even leek het of Eemdijk 5 op z’n retour was, maar de wedstrijd van afgelopen zaterdag 11 november bewijst het tegendeel. Misschien niet de volle negentig minuten met sprankelend voetbal, maar wel met een mooi resultaat. De wedstrijd van zaterdag tegen het derde team van VOP uit Amersfoort was er eentje die de glimlach weer terugbrengt op het gezicht.

De wedstrijd ving aan om 12:30 uur op sportpark De Vinken in Bunschoten. De herfst hield huis deze dag, aangezien het weer grijs en grauw was. Ten tijde van het beginfluitje was het zelfs nog droog.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd leek het erop dat Eemdijk moeite ging krijgen met de tegenstander deze middag. In de eerste minuten kon Eemdijk zelfs al op achterstand komen, maar het geluk leek aan de zijde te staan van Eemdijk. Of was de tegenstander gewoonweg een maat te klein voor Eemdijk… en misschien zelfs voor deze vijfde klasse…? Het werd al snel duidelijk dat de punten bleven op De Vinken; Eemdijk 5 had duidelijk overwicht in deze wedstrijd.

Eemdijk 5 kwam al snel op voorsprong, nadat WB de bal in het spel bracht bij een inworp. De bal belandde uiteindelijk bij Wortel, die Vullis vrij zag staan. Hij speelde Vullis in, die op zijn beurt de ruimte kreeg en de bal zo in de hoek plaatste. 1-0.

Er leek wat onenigheid in het team van VOP te ontstaan, nadat twee broers met onenigheid van het veld stapten en de tassen pakten richting de kleedkamer. Eemdijk kreeg plots veel ruimte en kon minutenlang zelfs met tien man op de helft van VOP bivakkeren. Eemdijk 5 kreeg deze eerste helft een zee aan kansen. Al tellen we daarmee alleen al de kopballen die Mup rakelings langs of over het doel kopte. Van de vele kopballen, wist Mup er één te verzilveren. Wortel schoot bij een hoekschop vanaf de rechterkant de bal over de verdediging richting Mup, die ondertussen al op de doellijn stond. De keeper stond er bij en keek er naar. De verdediging had geen idee wat er gebeurde, aangezien Mup helemaal vrij stond. “Ik was bang dat ik nog over zou koppen,” wist Mup nog te melden, maar dat deed hij niet. 2-0.

De derde goal deze middag begon bij Vullis, die de bal iets over de middenlijn kon onderscheppen. Hij gaf de bal vervolgens op Japio die op zijn beurt de 3-0 binnentikte.

Eemdijk 5 was oppermachtig en had geen kind aan de bezoekers. VOP 3’s coach Hayes, een oude bekende van Eemdijk, keek de situatie met lede ogen aan en kon ook met dit team geen pot breken tegen Eemdijk 5.

De rust brak aan. Voor ’t eerst in legio wedstrijden kreeg Eemdijk 5 weer thee in de rust en genoot ervan, aangezien de regenwolken net over waren getrokken. De wissels werden besproken en vol goede moed werd begonnen aan de tweede helft.

Het was duidelijk dat VOP 3 de tweede helft wat meer de druk zette op Eemdijk 5 en dat ze probeerden er nog een wedstrijd van te maken. Eemdijk 5 begon niet heel best aan de tweede helft. Maar doordat de tegenstander deze middag niet zijn beste dag had, hield Eemdijk stand en incasseerde (voor de verandering) eens geen vroege tegengoal in de tweede helft.

Na twintig minuten in de tweede helft vonden er weer een paar wissels plaats, en vanaf dat moment kwam er weer meer dreiging uit van de groenen. WB, die de tweede helft niet het niveau haalde van de eerste helft, gaf de bal mee op Wortel. De bal was niet scherp genoeg, waardoor deze langs Wortel schoot. Japio, oplettend als hij was, onderschepte de bal en stormde op de keeper af. In zijn passen was duidelijk af te lezen dat hij uit was op wraak. Wraak op een eerder ontvangen elleboogstoot, dat niet gezien werd door de scheidsrechter. In plaats van zijn handen, liet hij zijn voeten spreken en kwam één op één met de keeper. Hij tikte de bal iets opzij, deed een sliding richting de bal en tikte de bal vervolgens over de doellijn. 4-0.

De keeper verloor dit duel en Japio had zijn wraak in de vorm van een doelpunt.

Alsof dit nog niet genoeg was, bleef Eemdijk 5 strijden voor dat stukje doelsaldo. Vullis kreeg in de voorhoede de bal en gaf de bal mee op Wortel. Wortel zag de keeper uit zijn doel komen, en tikte de opstuitende bal met enige verve en gevoel over de keeper. De bal stuiterde over de doellijn en Wortel wist met zijn “juweeltje” de score uit te breiden. 5-0.

Ondertussen kon de keeper van VOP bijna niet meer op zijn benen staan, en stond hij zijn plekje onder de lat af aan een medespeler. De keeper voelde al bij de voorbereiding dat het niet helemaal in orde was, en heeft nog zijn beste gedaan de wedstrijd vol te maken.

Mup, normaliter spelend als laatste man, rook deze wedstrijd bloed en wist dat er meer te halen viel. Wanneer het kon, trok hij naar voren om de groene voorhoede te ondersteunen. Als laatste man stond “Hip-met-dubbel-U”, die de boel volledig onder controle had. “Is het jullie opgevallen dat Huub met zijn 38 jaar meer conditie heeft dan wij?” klonk het naderhand in de kleedkamer. En daar had desbetreffende persoon bijna gelijk in; Huub wist het gros van de duels te winnen en hij bleef maar rennen, maar blijkt 37 te zijn. Dat verklaart een hoop.

Mup trok met de bal naar voren en zag in de zestien van VOP spits Vullis staan. Mup gaf de bal hoog voor, maar de bal stuiterde op via een verdediger van VOP. De bal kwam uiteindelijk toch bij Vullis terecht, die de bal zonder twijfel op doel kopt. Hij tekende hiermee de 6-0 op het scorebord. Dit was ook gelijk de eindstand.

Keeper Dirk hield de nul, op zijn verjaardag, en dat was een mooi cadeautje. In de kleedkamer werd het ene na het andere kratje gehaald en de sfeer zat er goed in.