Eemdijk 5 – De Posthoorn 2 (3-2)

De eerste twee wedstrijden van die nieuwe voetbalseizoen is Eemdijk 5 gestart. Met twee zware nederlagen heeft Eemdijk 5 vier goals voor en veertien goals tegen. Veertien! Dit is ook gelijk de laatste keer dat we dit woord zeggen. Het is een afgesloten hoofdstuk. Elke wedstrijd beginnen beide teams op nul, dus elke week heeft Eemdijk 5 weer de kans om te winnen.

Eemdijk 5 kreeg afgelopen zaterdag, 07 oktober 2017, de heren van De Posthoorn 2 op bezoek. Eemdijk 5 had voor al zijn fans nog iets goed te maken, en dat deden de groenen dan ook.

Om half één moest de wedstrijd beginnen, maar door een communicatiefout met de scheidsrechter, kwam de beste man pas de tweede helft. Aangezien de eerste helft ook gefloten moest worden, viel AzAri in als scheidsrechter.

De wedstrijd begon iets later en beide teams probeerden er wat van te maken, ondanks de motregen die als minuscule tsunami’s uit de lucht kwamen zetten. De strijd ging nogal gelijk op in het begin van de eerste helft. Over en weer probeerden de teams door de verdediging heen te prikken, maar het ging niet van een leien dakje. Eén van de teams moest een fout maken, pas dan konden de heren het verschil maken. Helaas was de fout als eerste aan de groene kant.

Vullis kreeg de bal op de linkerhelft van de tegenstander ingespeeld, maar kon niet door de verdediging heen breken. Vullis rende terug, en probeerde er met een boog omheen te lopen. In plaats van de makkelijke weg, een terugspeelbal op linksback WB, koos hij voor de bal door het midden. Hip was de eindbestemming, maar de bal werd onderschept door een van de aanvallers van De Posthoorn. Hij kon zo ongehinderd richting keeper Dirk lopen. Dirk was kansloos en zag de bal achter hem verdwijnen. 0-1.

Niet veel later klopte Eemdijk aan de deur van de bezoekers, maar er werd niet open gedaan. Vanuit een dood speelmoment moesten de groenen de gelijkmaker maken. Hip nam plaats achter de bal en gaf deze met veel gevoel voor in de zestien van De Posthoorn. Mup zag zijn kans schoon en wilde de bal koppen, maar kreeg vervolgens een zet. Mup ging neer in het keepergebied en de scheidsrechter floot op zijn fluitje: penalty. De Posthoorn was het hier niet mee eens en de heren gingen verhaal halen bij de scheidsrechter. Vooral omdat de heren zelf enkele momenten daarvoor geen penalty kregen, toen een van de spitsen neerging in het keepergebied van Dirk. Hip was ook betrokken bij deze actie en kwam hier goed weg. De scheidsrechter zag het niet, en wuifde de actie weg. Volgens keeper Dirk was het wel degelijk een penalty. Eemdijk had eens geluk.

Hip mocht nu de plaats van Mup innemen achter de bal. Zonder problemen schoot hij de bal over de doellijn en zette zijn team op gelijke hoogte met de Amersfoorters. Niet zuiver in de hoek, maar wel hard en in de andere hoek dan de keeper dook. 1-1.

Eemdijk 5 had vervolgens de overhand de rest van deze eerste helft. Enkele spelers van De Posthoorn waren het deze eerste helft vaak niet eens met de scheidsrechter en lieten dat dan ook geregeld merken. Bij elke actie, counter, duel en schot wisten deze zogenoemde “naggers” het voor hun eigen team te verpesten. En dat wierp zijn vruchten af voor Eemdijk 5. Marty werd diep gestuurd en trok richting de achterlijn met de bal. Hij had de ruimte en tijd en wilde de bal hard voorgeven, maar de keeper vergiste zich in de bal. De bal stuiterde via de keeper, op de paal, en vervolgens recht voor het open doel. Vullis stond goed opgesteld en kon de bal zonder problemen binnenschieten. 2-1.

Eemdijk 5 had de situatie onder controle en De Posthoorn kwam er niet doorheen om op gelijke hoogte te komen. Met deze voorsprong van Eemdijk bezochten de teams de kleedkamer. De extreem lauwe thee werd gedronken en de nieuwe scheidsrechter nam de honneurs waar. AzAri mocht het groene shirtje weer aantrekken en mocht gelijk in de spits, aangezien het de eerste helft in de hamstring schoot van Japio.

Vroeg in de tweede helft kwamen de bezoekers op gelijke hoogte met de Diekers. Waar het leek dat de verdediging van Eemdijk de situatie onder controle had, kon de aanvaller van De Posthoorn de bal vanaf rechts langs de verdediging en keeper Dirk schieten. 2-2.

Even leek het erop dat Eemdijk 5 geen schijn kan kans meer maakte, maar de aanhouder wint. Tot halverwege de tweede helft probeerden beide teams die voorsprong te pakken, maar ook hier gold dat degene die als eerste een fout maakt de zogenoemde “Sjaak” is. Het broodje met pindakaas viel voor Eemdijk 5 met de besmeerde kant naar boven.

Vullis, vandaag een groot aandeel in de goals, zowel voor als tegen, was scherp en onderschepte de bal ter hoogte van de zestien van de tegenstander. De keeper kwam uit zijn doel, om het gebied te verkleinen, maar Vullis was gedreven. Hij passeerde de keeper en rende op het doel af. Hij trapte de bal tegen het dak van het doel, waar de meeste medespelers verwachtten dat de bal nog de lat ging raken. “Hoppaaaa!” klonk er over het speelveld en alle frustratie kwam eruit bij de spits van Eemdijk. 3-2.

In de slotminuten zetten de heren uit Amersfoort nog alles op alles om het de Diekers zo moeilijk mogelijk te maken, maar Eemdijk 5 vocht voor elke bal. MJ leek overal te staan. Rechtsvoor, linksachter, op het middenveld, een sliding op de rechtsbackpositie; MJ vocht samen met bORt de strijd op alle fronten. Heel Eemdijk 5 vocht voor lijfsbehoud. “Ik word half onder de rond getrapt, maar hoor je mij klagen?” schreeuwde bORt naar zijn directe tegenstander, die liep te klagen over het ruwe spel van de Eemdijk spelers. De speler van de tegenstander kon dit alleen maar beamen en gaf bORt met een glimlach gelijk.

Eemdijk 5 hield stand, de volle negentig minuten, en mocht uiteindelijk de drie punten in de zak steken. De eerste overwinning was een feit en dat smaakte naar meer. Dat smaakte ook naar meer bier, moest Hip gedacht hebben toen hij zwaaide met zijn kratje en de flesjes door de kleedkamer vlogen. Maar omdat Hip ook zijn verjaardag nog vierde, trakteerde hij zijn team op een tweede kratje. Thumbs up!

Aanstaande zaterdag speelt Eemdijk 5 wederom de strijd op de Westmaat, tegen IJsselmeervogels 6. De IJsselmeervogels van enkele weken geleden, in de bekerwedstrijd. Pakt Eemdijk 5 wederom die drie punten op de rode zijde van de Westmaat?