Hees 3 – Eemdijk 5 (8-2)

Hoe positief kun je de wedstrijd van afgelopen zaterdag, 30 september, benaderen? Ik als verslagenmaker kan alleen de warme douches herinneren als positief punt. Zelfs Emile Ratelband gaat moeite hebben hier een “tjakka” eruit te gooien. De wedstrijd bij en tegen Hees 3 was er eentje die je sneller doorspoelt dan die aloude Punica-reclame. Eemdijk 5 speelde hier een van de meest bedroevende wedstrijden uit zijn “carrière”, en dat terwijl er goede hoop was vooraf.

De wedstrijd begon om 12:00 uur. Een tijd die stiekem vooraf al aangaf dat de wedstrijd allesbehalve positief uit ging pakken. Keeper Dirk had zijn “alternatieve-ik” aangewezen als keeper, WB, en dat heeft ‘ie geweten. Binnen tien minuten stonden de groenen achter met 3-0. Het eerste doelpunt viel al na enkele minuten, vanuit een vrije bal. De bal werd doorgekopt en prachtig (ja, dat mag gezegd worden) in de kruising geplaatst. WB was kansloos… net als bij vijf andere goals deze middag.

Zowel de 2-0 als de 3-0 vielen kort na de eerste tegentreffer en Eemdijk 5 stond erbij en keek ernaar. Overals was het team net een stapje te laat; niet scherp, niet fel genoeg en positioneel elke keer net niet goed opgesteld.

Na de drie tegendoelpunten kreeg Eemdijk weer een sprankje hoop. Vanaf de linkerkant gaf AzAri enkele meters vanaf de achterlijn de bal hoog voor, het keepergebied van Hees in. Eemdijk 5’s Bulletcatcher, die vandaag moegestreden het veld afliep na negentig minuten, sprong omhoog en kopte de bal richting de tweede paal. De bal vloog prachtig over de keeper en belandde uiteindelijk onder de lat door over de doellijn. 3-1.

Als antwoord hierop prikte de thuisploeg de 4-1 binnen en konden zichzelf bombarderen tot scherpschutters; elke bal, hoeveel tijd de heren ook kregen van Eemdijk, legden ze keurig in de verre hoek.

Op slag van rust, toen Eemdijk 5 even uit dat dalletje klom en klopte op de deur van Hees, onderschepte Bulletcatcher de bal ter hoogte van de zestien van Hees. Hij legde de bal breed op Vullis, die opgesteld stond voor het doel. Vullis legde de bal goed neer en plaatste de bal netjes in de linkerhoek. Het geluid van de bal op de paal weerklonk over het sportpark. 4-2.

Eemdijk kreeg nog wat kansen op het einde van de eerste helft, waardoor de heren weer een sprankje hoop kregen. Zelfs AzAri kreeg vleugels, toen hij van zijn opkomende medespeler Mouse de bal afpakte en Mouse (terecht) over de zeik was. Na de twee goals toch wel het mooiste moment van de eerste helft. Dit bleek dan ook alles wat Eemdijk bezat deze middag.

De tweede helft kreeg Eemdijk 5 net zoveel tegendoelpunten als in de eerste helft, maar de groenen maakten aan de andere kant niets meer los. Van verdedigingsfout tot verdedigingsfout. De voorhoede zette totaal geen druk. Het ontbrak bij velen aan snelheid, en de helft van de tijd werden de groenen het spreekwoordelijke bos in gestuurd.

Als klap op de vuurpijl ging D.J. deze tweede helft ook nog met een gebroken middenhandsbeentje van het veld, na een slidingduel met zijn directe tegenstander. Al met al een teleurstellende wedstrijd, die ietwat verlicht werd door de eerstedoelpuntkannetjes van Bulletcatcher en Hip (die hadden we tegoed van vorige week). Deze 8-2 snel vergeten en door naar de zesde klasse… ehm… ik bedoel door naar volgende week.