Eemdijk 4 – Zuidvogels 5 (3-3)

Zaterdag 25 maart 2017. De lente lijkt nu echt aangebroken. Met een heerlijk zonnetje loopt Eemdijk 4 warm op veld 2 van V.V. Eemdijk. Het veld is niet al te best, maar het is nog groen. De polletjes kijken we doorheen. De wedstrijd ving aan om 12:30 uur, net als iedere andere thuiswedstrijd. Het ziet er naar uit dat Eemdijk 4 deze wedstrijd naar zich toe trekt en de punten op sportpark De Vinken houdt.

Tot halverwege de tweede helft is dit ook daadwerkelijk zo, maar daar ging nogal wat aan vooraf. Het ziet er naar uit dat we vandaag genoeg man hebben; invallers hebben we niet nodig. Zo dachten we. Binnen enkele minuten na het beginfluitje van de scheidsrechter hield Bulletcatcher het voor gezien. De kramp schoot net als de woensdag ervoor in de kuiten en het leek niet over te gaan. Hij kon niet verder. In plaats van de tweede helft, kon Klaas Lidl gelijk na vijf minuten starten bij Eemdijk 4. Weer eens iets anders dan tien minuten in de tweede helft.

Eemdijk 4 wist goed druk te zetten op de jonge jongens van Zuidvogels. De jongens uit Huizen maakten de ene na de andere fout, maar kwam er elke keer goed mee weg. Ze gooiden zich elke keer als een kamikazepiloot voor de bal, waardoor Eemdijk de eerste tien minuten de acties niet verzilverden.

Rond de tiende minuut had Japio de bal buiten de zestien van Zuidvogels. WB, vandaag spelend op linkshalf, schreeuwde naar Japio dat hij de bal wilde. Japio gaf de bal mee en WB trok naar binnen, de zestien van Zuidvogels in. Hij stuitte daar op een verdediger, maar de verdediger trapte in de schijnbeweging van WB. WB trok naar binnen en kwam weer oog in oog met een verdediger. Ook deze beste jongen trapte in de schijnbeweging. WB trok nogmaals naar binnen en kwam vervolgens oog in oog met de keeper. Met zijn buitenkantje links trapte hij de bal richting de tweede paal en de keeper was gezien. WB zette zijn team al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Zijn eerste goal van dit seizoen. 1-0. Dat kostte hem een krat bier.

Op het moment dat WB de score opende, kreeg Japio een duw waardoor het in zijn rug schoot. Japio kon niet meer verder. Uiteindelijk bleek dat Japio spit had. De tweede speler die binnen tien minuten het veld verlaat. Plotseling had Eemdijk 4 geen wissels meer over en speelde het team een tijd met tien man. Eemdijk 4 werd deze eerste helft vervolgens versterkt in de voorhoede door Jasper, speler van het zevende.

Jasper kreeg nog een mooie kans deze eerste helft. Samen met de keeper sprintte hij richting de bal, maar beide heren kwamen nagenoeg tegelijk bij de bal. Jasper wist de bal nog richting het doel te schieten, maar rolde via de paal uit het doel. De “oeh” klonk over het veld, maar daar bleef het ook bij. Ook een vrije bal van Hip op de kruising kon de voorsprong niet vergroten.

Het was zelfs Zuidvogels die op gelijke hoogte kwam, waardoor de kleedkamers werden bezocht met een 1-1 stand.

Op basis van de eerste helft was het Eemdijk 4 die op voorsprong had moeten staan. Zuidvogels had bijna geen kansen en Eemdijk verzuimde het af te maken. “Die mannen hebben een betere conditie” klonk Vullis ietwat teleurstellend tijdens het nuttigen van een beker thee. “Kom op man, dit kunnen we makkelijk winnen,” scandeerde WB hier vol zelfvertrouwen overheen, met in het achterhoofd zijn eigen doelpunt van deze middag.

De tweede helft was een ommekeer voor Eemdijk 4. Jasper ruilde zijn plek in voor Wortel, die na al dat fileleed op was komen dagen. Wortel zette zijn stempel op de wedstrijd als een echte spits, maar scoorde daarentegen niet een echte spitsengoal. Bij een hoekschop, genomen door MJ, stond Wortel bij de eerste paal klaar om de bal door te koppen. Iets wat al vaker zijn vruchten heeft afgeworpen. Hij kreeg de bal op zijn hoofd, en gaf richting aan de bal. De bal vloog over alles en iedereen heen en daalde vervolgens bij de tweede paal. De keeper probeerde de bal nog over het doel te tikken, maar kon er niet bij. De bal daalde en vloog net onder de lat in de kruising. Eemdijk 4 leidde de wedstrijd met 2-1. Wederom een prachtige goal deze middag.

Eemdijk 4 kon het afmaken, maar kreeg deze tweede helft niet veel kansen meer. Het was Zuidvogels die op gelijke hoogte kwam. Eemdijk 4 kwam onder druk te staan en Zuidvogels kreeg een schotkans na een afvallende bal, net buiten de zestien van keeper Dirk. De jongen schoot de bal hard richting het doel. Dirk dook naar de bal, maar de bal werd onderweg aangeraakt door Mouse. Mouse, die deze wedstrijd sterk speelde, had hier even een ongelukkig momentje en zag de gelijkmaker via zijn rug op het scorebord verschijnen. 2-2.

En als klap op de vuurpijl kreeg Eemdijk 4 enkele minuten later de spreekwoordelijke deksel op de neus. Waar in de voorhoede al een overtreding op MJ over het hoofd werd gezien, en tien seconden later de scheidsrechter niet zag dat Booka onderuit werd getrokken, kwam Zuidvogels hierdoor op voorsprong. Eemdijk was gezien en furieus op de scheidsrechter. De beste man kreeg de volle laag; zowel van tussen de lijnen als vanaf de bank. Een beetje tegen de verhoudingen in leidde Zuidvogels de wedstrijd. 2-3.

Eemdijk 4 zette alles op alles om die gelijkmaker binnen te slepen. Een verliespartij maakt een eind aan de ongeslagenheid in 2017, en daar zat Eemdijk niet op te wachten. Er werd geknokt voor elke bal, maar het was de laatste minuut dat Eemdijk 4 vergelding vond. Klaas Lidl, die het toch al de hele wedstrijd volhield, kon de bal voor de zoveelste keer voorgeven. Dit leek de laatste van de middag te worden. De bal werd over de verdediging geschoten en draaide vervolgens richting het doel. Het was Vullis die vol zekerheid voor de bal ging en de bal oerendhard bij de tweede paal binnenkopte. BAM! Vullis schreeuwde het uit en de verdediger die het doel in viel leek alle kleuren van de regenboog te schijten toen Vullis recht in zijn gezicht brulde van blijdschap. 3-3.

Dit was de kers op de taart. Wellicht na alle blessures het enige wat er te behalen viel deze middag. Beide teams keerden naar hun thuishonk met één punt en Eemdijk 4 behoudt de status “ongeslagen in 2017”.