SDO 4 – Eemdijk 4 (3-1)

Spakenburgs Hart. Als je mij vraagt wat ik mij kan (lees: wil) herinneren van de wedstrijd van afgelopen zaterdag, is het wel de traktatie van bORt. Het Spakenburgs Hart ging erin als gegoten. Last but not least kondigde Wortel aan dat hij en zijn vrouw Maria ouders zijn geworden van een prachtige dochter, Marie.

Verder rest mij alleen nare herinneringen aan een voetbal tegen mijn edele delen en Jerry Springer-achtige taferelen in de kleedkamer na de wedstrijd. Kort samengevat: een wedstrijd om snel te vergeten.

Waar op woensdag nog geen afmeldingen bekend waren en in de loop naar de zaterdag steeds meer mensen de “afmeldknop” vonden op hun telefoon, stond Eemdijk 4 op het veld in Bussum met één wisselspeler en een grensrechter. Na de rust werd de “bank” aangevuld met een extra speler, maar dat bracht geen verschil in het resultaat.

De wedstrijd ving aan om 15:30 uur in Bussum. SDO 4 was vandaag de tegenstander en voordat de wedstrijd begon, mochten beide teams in de middencirkel luisteren naar de regels van de scheidsrechter. Waar na afloop de ene content was met het spel van de arbiter van dienst, had de ander geen goed woord voor hem over. Vooral de thuisploeg was negentig minuten aan het schelden en tieren op de scheidsrechter.

Binnen enkele minuten kwam SDO al op voorsprong. Eén van de spitsen passeerde Booka, die op de linksbackpositie zijn kunsten mocht vertonen. Hip schreeuwde al dat WB (die vandaag wederom als invaller tussen de palen aan de wedstrijd mocht deelnemen) naar de bal toe moest, maar WB verwachtte een inhaalslag van Booka. Zo was WB te laat bij de bal, en kon de aanvaller de bal plaatsen in de verre hoek. 1-0.

In de loop van de wedstrijd kreeg SDO nog een paar kansen, waar WB op de proef gesteld werd. Eén van de acties, in een één op één situatie, werd recht in de handen van WB geschoten. De grootste kans van SDO, op het doelpunt na, was een spits die door de verdediging brak en oog in oog kwam met WB. Hij probeerde de bal langs WB te schieten, maar WB tikte de bal met een kattenreflex met de knie langs de doelpaal, over de achterlijn. Eemdijk 4 kwam hier met de schrik vrij.

Eemdijk 4 herpakte zich en kon uiteindelijk zelf nog een spel maken, wat overigens leidde tot de gelijkmaker. Hip liep op met de bal en deed net of hij ging schieten. Hij speelde Vullis in, die in het keepergebied van SDO liep. Vullis omspeelde een verdediger en schoot de bal met zijn linkervoet over de doellijn. De wedstrijd lag weer helemaal open. 1-1.

Met een gelijkspel betraden beide teams de kleedkamers. De tactiek werd nog besproken en Mouse, die later verscheen wegens een lekke band, betrad het veld in plaats van Booka. Deze tweede helft wisselden op de rechtsbackpositie H.W.D. en Nevers met elkaar. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na hadden beide heren de situatie zowel de eerste als de tweede helft onder controle. Het gevaar kwam óf door het midden, óf vanaf links.

Deze tweede helft had Eemdijk 4 niet veel meer te vertellen. Met welgeteld één kans van D.J. op de paal, zag Eemdijk 4 met lede ogen aan hoe SDO controle kreeg over de wedstrijd. Zo werd Mouse over links overlopen, gewoonweg omdat de aanvaller sneller was. WB kwam uit zijn doel, maar twijfelde teveel. Daardoor stond hij te ver bij het doel vandaan en te ver van de tegenstander, die vervolgens de bal langs WB schoot. 2-1.

Eemdijk 4 probeerde er nog wat van te maken, maar liep vanaf dat moment alleen nog maar achter de feiten aan. In de zestien ging bORt nog een duel aan met een van de spelers van SDO. De beste jongen ging neer in de zestien en was woedend dat hij van de scheidsrechter geen penalty kreeg. bORt wist achteraf te melden dat er niets aan de hand was en dat de scheidsrechter het goed had gezien. Mouse wist bij de aanvaller nog te benadrukken dat de jongen rustig aan moest doen, aangezien hij twee meter lang is, tegenover één meter vijftig van bORt. Uiteraard wat overdreven, maar de strekking werd duidelijk.
WB redde zijn team nog na een doorbraak in de verdediging. Hij gleed naar de bal en onderschepte deze netjes toen de aanvaller zijn voet tegen de bal zetten. De bal schoot tegen de edele delen en WB kraamde het uit van de pijn. “Heeft hij een vriendin, of…” vroeg de scheidsrechter als grap, refererend aan het feit dat WB zijn klokkenspel niet meer nodig had. WB kon de grap wel waarderen en maakte deze op dezelfde wijze af.

Eemdijk 4 kon geen pot meer breken en dit resulteerde in een derde treffer voor de thuisploeg. Vanaf de tweede lijn werd niet overtuigend ingeschoten, maar goed genoeg. De Eemdijk 4 verdediging kon de bal niet stoppen en WB zag de bal in de hoek verdwijnen. 3-1.

De wedstrijd was gespeeld. De zondebok werd gezocht in de kleedkamer en even leek het op de Jerry Springer Show.

Gelukkig was er bier… en Spakenburgs Hart… en heuglijk nieuws vanuit het huis van Wortel. Al met al stiekem toch niet eens zo’n hele slechte dag.